Υγιεινά muffins με γιαούρτι, βρώμη και blueberries

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου

Υγιεινά, χωρίς ζάχαρη, ταυτόχρονα όμως αφράτα και πεντανόστιμα, αυτά τα muffins με βρώμη, γιαούρτι και blueberries, θα σας ξετρελάνουν!

Το γλυκό δεν είναι ανάγκη να σας προκαλεί πια τύψεις, εφόσον υπάρχουν τόσες εύκολες υγιεινές εναλλακτικές, με την αντικατάσταση λίγων υλικών μονάχα, όπως για παράδειγμα της ζάχαρης με το μέλι.

Πάμε να δούμε πώς θα φτιάξετε τα muffins!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2 % λιπαρά
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα 1,5 % λιπαρά
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ baking powder
  • ½ κ.γ baking soda
  • ¼  κ.γ κανέλλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1 έως 2 φλιτζάνια blueberries
  • 4 κ.σ βούτυρο, λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το γάλα, το αβγό, τη βανίλια και το μέλι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda, την κανέλλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τα blueberries.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού στο μπολ με το ξηρό μείγμα κι προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι, και ψήνουμε τα muffins για 14-17 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου,

Influence:

Αγαπώ τη μόδα, τρελαίνομαι για καθετί που σχετίζεται με τον χώρο αυτό, τους μεγάλους οίκους, μεταξύ άλλων Versace, Gucci, Fendi, και τις πρωτεύουσες της μόδας…