Υαλουρονικό οξύ: Η μόδα στην αναζωογόνηση!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Υαλουρονικό οξύ: Η μόδα στην αναζωογόνηση!Δώστε τέλος σε μια γερασμένη επιδερμίδα με τη νέα τάση της ομορφιάς… το υαλουρονικό οξύ! Οι ρυτίδες και η έλλειψη ελαστικότητας στο δέρμα αφορά τις περισσότερες γυναίκες με το πέρασμα του χρόνου. Όταν το δέρμα χάνει τη νεότητά του, παράλληλα μειώνονται τα αποθέματα νερού, γεγονός που καταστρέφει τα κύτταρα. Τη λύση στο πρόβλημα δίνει το υαλουρονικό οξύ που με διάφορες μορφές και ασφαλείς θεραπείες καταφέρνει να μας χαρίσει στην όψη τουλάχιστον 5-10 χρόνια από τη ζωή μας!

Τα «συν» του υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο

Το υαλουρονικό οξύ υπέρ της νεότητας του δέρματος! Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που χαρακτηρίζεται ως δομικό στοιχείο του δέρματος, καθώς έχει την ικανότητα να επουλώνει τις πληγές και να ανανεώνει τα κύτταρα μας. Παρόλα αυτά, όσο μεγαλώνει η ηλικία, τόσο ελαττώνεται η ποσότητά του στο σώμα μας, γεγονός που οδηγεί στη μικρότερη ενυδάτωση και τη μείωση της αντοχής του!

Έτσι, το δέρμα μας αρχίζει να εμφανίζει ρυτίδες στα χείλη ή γύρω από τα μάτια και χάνει την υγρασία του. Ένας από τους ρόλους του υαλουρονικού οξέος είναι να «φυλακίζει» την υγρασία (έως και 1.000 φορές το βάρος του) και να προστατεύει την ελαστικότητα του δέρματος (την αυξάνει κατά 20 φορές σε σχέση με τον όγκο του). Έτσι, ακόμα και αν το πρόσωπό μας είναι εκτεθειμένο στις ακτίνες του ηλίου, προστατεύεται στο έπακρον. Φανταστείτε ότι το συναντάμε ακόμα και σε συμπληρώματα διατροφής και τροφές, όπως είναι η γλυκοπατάτα και τα παντζάρια, που διατηρούν γερά τα κόκκαλα του σώματος!

Πείτε «ναι» στο ανανεωμένο δέρμα…

Οι τρόποι για να αποφύγουμε τις ρυτίδες και το γερασμένο δέρμα με το πέρασμα του καιρού ποικίλλουν αλλά όλες φέρουν το όνομα του υαλουρονικού οξέως. Άλλες γυναίκες προτιμούν τις καλλυντικές κρέμες με το συγκεκριμένο συστατικό, ενώ άλλες οδηγούνται προς την ενέσιμη μορφή του… Ειδικότερα, οι κρέμες με υαλουρονικό οξύ καταφέρνουν να μειώσουν τις ρυτίδες που έχουν εμφανιστεί στο πρόσωπό μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν επιπλέον υγρασία στο δέρμα, ώστε να μετατραπεί σε πιο ελαστικό. Βέβαια, όπως είναι φυσικό, οι περισσότερες από αυτές βοηθούν την παραγωγή κολλαγόνου, δημιουργώντας, παράλληλά, μια ασπίδα προστασίας γύρω από τις ρίζες των κυττάρων.

Υαλουρονικό οξύ: Η μόδα στην αναζωογόνηση!Βέβαια, ειδικά τα τελευταία χρόνια, η μορφή των ενέσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της αναζωογόνησης του δέρματος. Η συγκεκριμένη τάση δεν είναι τυχαία, αφού δεν συνοδεύεται από πόνο και τα αποτελέσματα της κρατούν μέχρι και ένα χρόνο! Η θεραπεία πραγματοποιείται σε συνεδρίες δύο φάσεων και καταφέρνει να «γεμίσει» κάθε ρυτίδα του προσώπου, ειδικά στο μέτωπο, τα ζυγωματικά και γύρω από τα χείλη. Στην αρχή, η θεραπεία διακρίνεται στη διαδοχική χορήγηση δύο προϊόντων κάθε δεκαπέντε ημέρες. Ύστερα, χορηγείται την 5η και 7η εβδομάδα των συνεδριών. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, λογικό είναι να πραγματοποιούνται επαναληπτικές εγχύσεις ανά τρίμηνο. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο, απαλλαγμένο από κάθε ατέλεια.

Παράλληλα, υπάρχουν και τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος που προτιμούνται από γυναίκες που αναζητούν όγκο στα χείλια και επιθυμούν να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους και τις ουλές ακμής. Πρόκειται για μια διαφορετική διαδικασία, που αποτελεί το «κλειδί» της ομορφιάς διάσημων σταρ του εξωτερικού. Τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά!

Πάρτε τις προφυλάξεις σας!

Υαλουρονικό οξύ: Η μόδα στην αναζωογόνηση!Ακόμα και αν το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα «φυσικό» προστάτη του οργανισμού μας, καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένες συμβουλές γύρω από τις θεραπείες σε ενέσιμη μορφή. Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν την αποφυγή της θεραπείας αν δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από την τελευταία λήψη αντιπηκτικών ή μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών. Παράλληλα, πρέπει να προσέξουμε να οδηγηθούμε σε κέντρα που τηρούνται οι κανόνες αντισηψίας, αφού πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος της μόλυνσης. Βέβαια, δεν υπάρχει φόβος για αντενδείξεις, αφού σπάνια παραμένει οίδημα ή αιμάτωμα στην περιοχή της έγχυσης μετά από το πέρασμα 24 ωρών. Προσοχή! Απαγορεύεται η χορήγηση σε εγκύους ή κατά τη διάρκεια της γαλουχίας και σε ασθενείς με γνωστές αντιδράσεις υπερευαισθησίας.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.