Χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Είτε προτιμήσετε σπιτικές χυλοπίτες ή του εμπορίου ο τρόπος βρασίματος είναι ίδιος με τα ζυμαρικά. Μόνο το σχήμα τους αλλάζει και συνοδεύονται με πολλά άλλα υλικά. Είναι εξίσου νόστιμες με τα ζυμαρικά και η πρόταση μας για σήμερα είναι με σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή μαγειρευτή) και μπόλικο τριμμένο τυρί!

Υλικά

500 γρ. Χυλοπίτες

2 κ.σ. Βούτυρο

1/2 φλ. τριμμένο Τυρί

Αλάτι

Σάλτσα ντομάτας έτοιμη

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζετε μέσα το βούτυρο και το αλάτι.
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τις χυλοπίτες.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφήσουν το νερό.
  • Σερβίρετε τις χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας και τυρί τριμμένο.

Συμβουλή: Για τις σπιτικές χυλοπίτες υπολογίζετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό για κάθε φλιτζάνι χυλοπίτες, ενώ για τις χυλοπίτες εμπορίου υπολογίζετε 1 και 1/2 φλιτζάνι νερό για κάθε φλιτζάνι χυλοπίτες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…