Χυλοπίτες με λουκάνικα και πιπεριές

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Χυλοπίτες με λουκάνικα και πιπεριέςΟι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού, που παρασκευάζεται από αλεύρι, αυγά, γάλα και αλάτι. Η ζύμη ανοίγεται σε λεπτό φύλλο, και έπειτα κόβεται σε λωρίδες. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα τεμαχίζονται σε μικρά τετράγωνα.

Στο παρελθόν το άνοιγμα της ζύμης για τη δημιουργία χυλοπιτών ήταν μία διαδικασία χρονοβόρα, καθώς γινόταν στο χέρι. Σήμερα όμως χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανές για την παρασκευή τους. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, είτε ως σούπα είτε με κοτόπουλο κ.ά. Τι λέτε θα γευτείτε χυλοπίτες με λουκάνικα και πιπεριές γρήγορα και εύκολα;

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο χυλοπίτες Βλάχα

3/4 του κιλού λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομματάκια

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

Αλατοπίπερο

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και κατόπιν την πιπεριά, το αλατοπίπερο, τα ντοματάκια και 2 ποτήρια νερό. Βράζουμε για 15’.
  • Μεταφέρουμε σε πυρέξ τα λουκάνικα με τη σάλτσα και 3 ποτήρια νερό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε 10’ στους 220°.
  • Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μόλις σβήσουμε το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…