Χτίστε αυτοπεποίθηση ταξιδεύοντας

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Ένα ταξίδι έχει τη δύναμη να μας κάνει να νιώσουμε αρχάριοι. Δεν έχει σημασία πόσο μορφωμένοι, δυνατοί ή σίγουροι είμαστε στο σπίτι, ένα ταξίδι μας μετατρέπει σε κάποιον που εξαρτάται από την ευστροφία του και την καλοσύνη των ξένων. Και όσο περισσότερο βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας, όσο περισσότερο αποδεχθούμε την πρόκληση της περιπέτειας και αγκαλιάσουμε το άγνωστο, τόσο περισσότερο θα αυξηθεί η αυτοπεποίθησή μας – όχι μόνο όσον αφορά την ικανότητά μας να περιηγηθούμε σε ένα νέο μέρος, αλλά και στον εαυτό μας και την ικανότητά μας να αναπτυχθούμε ως άτομα.

Ακόμα και όταν ταξιδεύουμε εντός της δικής μας χώρας, αλλά έξω από την πόλη μας, είμαστε αντιμέτωποι με παρόμοιες προκλήσεις αυτοπεποίθησης. Θα συναντήσουμε διαφορετικά περιβάλλοντα, τρόφιμα, ανθρώπους και τρόπους να κάνουμε πράγματα. Εάν θέλουμε να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε πλήρως τα ταξίδια μας, δεν μπορούμε να καθίσουμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, να πηγαίνουμε στα ίδια εστιατόρια ή να αποφεύγουμε να αλληλεπιδρούμε με ανθρώπους. Τα ταξίδια είναι ένα τέλειο εργαστήριο χτισίματος αυτοπεποίθησης, που προκαλεί τον εαυτό μας να δοκιμάσει νέα πράγματα, νέους δρόμους και να έρθει σε επαφή σκόπιμα με τους ντόπιους.

Αν είστε ντροπαλοί ή δεν έχετε αυτοπεποίθηση από τη φύση σας, τα ταξίδια μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δοκιμάσετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Αν πείτε κάτι που θα προκαλέσει αμηχανία, πάρετε τη λάθος στροφή ή φανείτε ανόητοι με κάποιο τρόπο, δεν έχει σημασία καθώς οι… “μάρτυρες” της ντροπής σας είναι άτομα που πιθανότατα δεν θα συναντήσετε ποτέ ξανά. Άλλωστε, ένα χαμόγελο και καλοί τρόποι μπορούν πάντα να αντιμετωπίσουν τυχόν ακούσια λάθη.

Όπως θα σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας, σκεφτείτε τρόπους που μπορείτε να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας αποδεχόμενοι τις προκλήσεις της περιπέτειας. Μην διστάζετε να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Αναζητήστε ευκαιρίες να συναντηθείτε και να μιλήσετε με νέους ανθρώπους. Με κάθε διαδρομή θα αισθάνεστε όλο και πιο σίγουροι για το ποιοι είστε και το πόσο μπορείτε να απολαύσετε το θαύμα ενός ταξιδιού.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.