Χτένισμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα

Κοιτάζεστε με τις ώρες στον καθρέφτη κι αναρωτιέστε τι είναι αυτό που τελικά σας χαλάει την εικόνα σας; Πως είναι δυνατόν να έχετε χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα προϊόντα ομορφιάς, κι όμως σαν κάτι να λείπει;
Το μυστικό κρύβεται στο πρόσωπο σας και στις αναλογίες του σχετικά με το μήκος και το χτένισμα των μαλλιών σας. Αυτό συμβαίνει γιατί ως γυναίκες, επιδιώκουμε να βαδίζουμε βάσει της μόδας. Ποιός είπε όμως ότι όλα τα στυλ ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες; Στις παρακάτω παραγράφους δείτε ποιο είναι το κατάλληλο χτένισμα ανάλογα με τον τύπο του προσώπου σας κι αναδείξτε την γοητεία σας.

Σχήματα προσώπου

1. Οβάλ πρόσωπο: Σύμφωνα με τις αναλογίες του ανθρώπινου είδους, το οβάλ πρόσωπο είναι το ιδανικό σχήμα. Έχει απαλές γραμμές που δεν παρεκκλίνουν ούτε σε γωνίες, ούτε σε στρογγυλές γραμμές.

2. Στρογγυλό πρόσωπο: Το λέει και η λέξη. Είναι στρογγυλό. Έχει έντονα στρογγυλά μάγουλα, στρογγυλό μέτωπο και στρογγυλό σαγόνι.

3. Τετράγωνο πρόσωπο: Είναι το πρόσωπο με έντονες γωνίες κάτω από τα ζυγωματικά. Λένε ότι είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να αναδείξουν οποιοδήποτε μακιγιάζ.

4. Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο: Το σχήμα του προσώπου αυτού είναι μακρόστενο. Δηλαδή έχει μεγαλύτερο μήκος και στενεύει στα μάγουλα.

5. Σχήμα διαμάντι: Σε αυτό το πρόσωπο σχηματίζονται γωνίες σε μέτωπο και πιγούνι. Τα ζυγωματικά από την άλλη έχουν πλατιά μορφή.

6. Τριγωνικό πρόσωπο: Στο τριγωνικό πρόσωπο το πιγούνι είναι κάπως φαρδύ, ενώ το μέτωπο στενεύει.

7. Σχήμα καρδιάς: Είναι το πρόσωπο που το μέτωπο δημιουργεί καμπύλες σε σχήμα καρδιάς, ενώ το πιγούνι είναι στενό.

Χτενίσματα ανάλογα με το σχήμα προσώπου

Οβάλ πρόσωπο: Οι γυναίκες αυτής της κατηγορίας είναι τυχερές. Με αυτό το σχήμα προσώπου, που όπως προαναφέραμε είναι το ιδανικό, μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε χτένισμα στο μαλλί και να είναι άψογες.

Στρογγυλό πρόσωπο: Αυτό που θέλουμε σε αυτή την περίπτωση, είναι να κάνουμε το πρόσωπο να φανεί λιγότερο στρογγυλό. Τα κατάλληλα χτενίσματα είναι αυτά που έχουν όγκο. Είτε πρόκειται για κάποια αριστοκρατική κοτσίδα, είτε για κρεπάρισμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Έτσι το πρόσωπο θα φαίνεται πιο αδύνατο και μακρύ.

Τετράγωνο πρόσωπο: Και σε αυτή την περίπτωση λείπει μάκρος. Το χτένισμα που θα δώσει μάκρος στο πρόσωπο και θα «μαλακώσει» λίγο τις έντονες γωνίες είναι το εξής. Τραβήξτε ανάλαφρα τα μαλλιά του μετώπου προς τα πίσω. Τα υπόλοιπα μαλλιά αφήστε τα ανέμελα ή σχηματίστε λίγες μπούκλες για περισσότερο όγκο. Τα τραβηγμένα μαλλιά θα δώσουν μάκρος στο πρόσωπο.

Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο: Οι αφέλειες και η φράντζα θα δώσουν την εντύπωση ενός πιο κοντού προσώπου. Ακριβώς, αυτό που θέλουμε! Επίσης δώστε όγκο στα πλαϊνά μαλλιά σας κάνοντας μπούκλες για να φανεί το πρόσωπο πιο φαρδύ.

Σχήμα διαμάντι: Στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο είναι να κρύψουμε τα σημεία που φαρδαίνουν, όπως τα μάγουλα. Δοκιμάστε χτενίσματα που θα έχουν όγκο χαμηλά, δηλαδή στην περιοχή του σαγονιού.

Τριγωνικό πρόσωπο: Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε εδώ, είναι να δημιουργήσουμε φάρδος στο μέτωπο. Σκοπός είναι να χαθεί το «τρίγωνο» από το πρόσωπο. Επιλέξτε χτενίσματα με φράντζα, όχι αφέλειες (έχει διαφορά). Τα υπόλοιπα μαλλιά να είναι κυματιστά και να σκεπάζουν τα αφτιά, ώστε να προστίθεται φάρδος στο μέτωπο.

Σχήμα καρδιάς: Αυτή είναι η αντίθετη περίπτωση της παραπάνω παραγράφου. Δοκιμάστε χτενίσματα με μακριά φράντζα που να ξεκινάει αρκετά χαμηλά από την άλλη πλευρά. Τέλος φέρτε όλα τα μαλλιά από την πλευρά της φράντζας. Το πρόσωπο σας θα φαίνεται πιο αρμονικό με αυτό το στυλ.

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.