Χταπόδι ή γαρίδες; Τα παντρεύουμε και τα προικίζουμε με ντομάτα!

Συντάκτης: Flowmagazine

H αλήθεια πώς το χταπόδι με τις γαρίδες κάνουν συχνά παρέα στο καλοκαιρινό τραπέζι, συνήθως όμως κρατάνε κάποιες… αποστάσεις! Στη συνταγή που ακολουθεί τα «παντρεύουμε», τα «προικίζουμε» και με ντοματούλα και μας δίνουν ένα φαγητό μούρλια!

Την συνταγή συνοδέψτε με ναπολιτάνικα τραγούδια και θα έχετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην προετοιμασία!

Συνταγή: Χταπόδι και γαρίδες στιφάδο

Απαραίτητος χρόνος: 35 λεπτά περίπου

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 χταπόδι, 700 γραμμάρια περίπου
  • 350 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες, χωρίς τα κεφάλια
  • 300 γραμμάρια ντομάτες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • Σκόρδο
  • Αρωματικά φυτά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, θυμάρι, ματζουράνα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα κρεμμύδια, τυλίξτε το καθένα χωριστά με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
  2.  Χαράξτε σταυρωτά τις ντομάτες, ζεματίστε τις κι έπειτα ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τις σε φέτες.
  3.  Καθαρίστε το χταπόδι και πλύντε το καλά.
  4. Κόψτε το χταπόδι κομμάτια και βάλτε το σε μία κατσαρόλα μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
  5. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις γαρίδες, μία πρέζα αλάτι και τα ψημένα κρεμμύδια, κομμένα στα δύο.
  6. Πασπαλίστε και πάλι με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέστε τα αρωματικά φυτά, ανακατέψτε και σβήστε τη φωτιά. Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…