Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην όμορφη Ελλάδα

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Πλησιάζοντας η εορταστική περίοδος πολλοί από μας προετοιμάζουν τον εαυτό τους για μια εορταστική απόδραση σε κάποιο από τα πολλά όμορφα μέρη της Ελλάδος. Ψάξαμε και σας προτείνουμε τους πέντε ομορφότερους προορισμούς για μια χαρούμενη εορταστική εξόρμηση και σας τους παρουσιάζουμε.

1. ΝΑΥΠΛΙΟ

Η πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας, πόλη πανέμορφη με το Μπούρτζι απέναντι από το λιμάνι, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία να στεφανώνουν την πόλη. Το Ναύπλιο αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό παράδοσης και φυσικής ομορφιάς, γαστρονομικής τέρψης και ρομαντικής ονειροπόλησης.

2. ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ

Ένα μαγευτικό χωριό που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των Χριστουγέννων. Γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία κάθε επισκέπτη και τον βάζει σε ένα κόσμο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, όπου η αλήθεια και το παραμύθι μπερδεύονται γλυκά.

3. ΝΥΜΦΑΙΟ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ένας διατηρητέος παραδοσιακός ορεινός οικισμός  στο δήμο Αμυνταίου περιλαμβάνεται  στα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Πυκνή βλάστηση, υπέροχα τοπία που μεταφέρουν εύκολα στον επισκέπτη σε μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα. Ιδανικός προορισμός για να γνωρίσει κανείς μια πλευρά ανέγγιχτης  ομορφιάς και φύσης.

4. ΜΕΤΣΟΒΟ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Χτισμένο εκεί που χωρίζεται  η βόρεια Πίνδος από τη νότια το συνήθως χιονισμένο τον χειμώνα  Μέτσοβο  σε παραπέμπει στα Χριστούγεννα. Θα βρεθείς να περιμένεις να κατέβει από την καμινάδα ο άγιος Βασίλης…

5. ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ο οδοντωτός σε ταξιδεύει πάνω απτό φαράγγι του Βουραϊκού μέσα στην καταπράσινη φύση στις πλαγιές  του  Χελμού και σου ανοίγει ένα παράθυρο στο όνειρο και το παραμύθι των Χριστουγέννων.

Μπορείτε να διαλέξετε όποιον προορισμό  από  όσους σας προτείνουμε, το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν θα σας  απογοητεύσει. Το πνεύμα των Χριστουγέννων κάπου εκεί υπάρχει και σας
περιμένει να  γεμίσει τη ζωή σας με  φως.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr