Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με φαντασία

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με φαντασίαΤα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και η διάθεση για τον καθιερωμένο στολισμό του σπιτιού είναι λίγο… παγωμένη. Ποιος είπε ότι τα ακριβά στολίδια κάνουν την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή και πιο ζεστή; Η γιορτινή ατμόσφαιρα δεν επιτυγχάνεται αποκλειστικά και μόνο με αγορές στολιδιών με ακριβό υλικό. Επιτυγχάνεται κυρίως με όμορφες στολισμένες γωνιές, κρυμμένα δωράκια και δημιουργικές στιγμές με την οικογένειά σας.

Μεταφέρετε τη μαγεία και ζωντανέψτε το παραμύθι με χειροποίητες κατασκευές. Εφημερίδες, περιοδικά και φύλλα χαρτιού πρόκειται να αξιοποιηθούν ως βασικό υλικό για τη δημιουργία κομψών και μοναδικών χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Βασικά εργαλεία των χειροτεχνιών σας θα αποτελέσουν όχι μόνο το ψαλίδι και η κόλλα, αλλά το μεράκι σας και η φαντασία!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από περιοδικό

Τι θα λέγατε φέτος να διακοσμήσετε γωνίες του σπιτιού σας με χριστουγεννιάτικα δεντράκια από περιοδικό;

  • Επιλέξτε ένα περιοδικό με τουλάχιστον 100 σελίδες.
  • Σκίστε το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του περιοδικού, γιατί οι επιφάνειές τους είναι σκληρές.
  • Τσακίστε την πρώτη σελίδα ενώνοντας την πάνω δεξιά γωνία με το μέσο της αριστερής πλευράς του φύλλου. Έπειτα, διπλώστε το ίδιο φύλλο στη μέση έχοντας ως άξονα την αριστερή πάνω γωνία.
  • Διπλώστε το κομμάτι που προεξέχει στη βάση του φύλλου προς τα μέσα.
  • Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα φύλλα του περιοδικού.

Και το δέντρο σας είναι έτοιμο!

Χριστουγεννιάτικες μπάλες από εφημερίδες

Εάν φέτος θέλετε να δώσετε ένα σοφιστικέ-κομψό στιλ στο στολισμό, μπορείτε να τυλίξετε τις περσινές σας μπάλες με φύλλα εφημερίδας. Απλώστε κόλλα στην μπάλα και με ιδιαίτερη προσοχή τυλίξτε την με το φύλλο εφημερίδας. Όσο πιο λεία γίνει η επιφάνεια της μπάλας τόσο πιο όμορφο αποτέλεσμα θα επιτύχετε.

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο από… χωνάκια!

Για εσάς που θέλετε να μετράτε τις ημέρες που απομένουν για την έλευση των Χριστουγέννων, σας προτείνουμε την όμορφη κατασκευή ενός χριστουγεννιάτικου ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης από χωνάκια. Σε έναν άδειο τοίχο του σπιτιού σας τοποθετήστε χωνάκια από χαρτί, αριθμήστε τα και κατόπιν γεμίστε τα με σοκολατάκια, μπισκότα, αποφθέγματα αγάπης ή με χιουμοριστικά σημειώματα που θα ορίζουν οικοκυρικές εργασίες… Κάθε μέρα και μια έκπληξη για τα παιδιά σας! Στις 30 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο να κρεμαστεί; Τι λέτε;

Χάρτινες χιονονιφάδες

Και επειδή Χριστούγεννα χωρίς χιόνι… δε λογίζονται, μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με έναν πολύ ευχάριστο και εύκολο τρόπο, δημιουργώντας χάρτινες χιονονιφάδες. Το βασικό υλικό σας θα αποτελέσουν τετράγωνα κομμάτια χαρτιού και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για αυτό το δημιούργημα είναι ένα ψαλίδι και… το ταλέντο σας.

  • Διπλώστε το φύλλο τέσσερις φορές κατά τρόπο που να δημιουργούνται κάθε φορά ολοένα και μικρότερα τρίγωνα.
  • Κόψτε το μικρό τρίγωνο που θα περισσέψει.
  • Κόψτε το χαρτί σε διάφορα σημεία και σε τυχαία σχήματα.

Το ξεδιπλώνετε και η χιονονιφάδα σας είναι έτοιμη!

Μπορείτε μάλιστα με μια πετονιά να κρεμάσετε τις χιονονιφάδες στα σκαλιά του σπιτιού σας, πάνω από την τραπεζαρία ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που εσείς επιθυμείτε.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…