Χριστουγεννιάτικα Μενού στις Κουζίνες γνωστών Εστιατορίων!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Χριστουγεννιάτικα Μενού στις Κουζίνες γνωστών Εστιατορίων!Η μία από τις καλύτερες μέρες του χρόνου πλησιάζει, εμείς «κλέβουμε» τα menu από πέντε γνωστά εστιατόρια και σας τα σερβίρουμε στο πιάτο. Διαλέξτε ανάμεσα σε rattangoli με γέμιση φρέσκου σολομού, σούπα γλυκιάς κολοκύθας με μέλι, χοιρινό καρέ γεμιστό με σπανάκι & ανθότυρο, σαλάτα με φινόκιο και σαγκουίνι αλλά και μια pavlova με κρέμα μαστίχας.

Εσείς…που έχετε κάνει κράτηση;

Μενού «Γεύσεις»

από την Chef του εστιατορίου Νένα Ισμηρνόγλου

Kir Royal

Τραγανή πίτα με κατσικίσιο τυρί & καπνιστό σολομό.

Βελουδένια σούπα από άγρια μανιτάρια Γρεβενών

Ριζότο με τραγανό κοπανισμένο prosciutto, κάστανα, ρόδι & Πολίτικα μπαχαρικά

Αργοψημένο χοιρινό μπούτι με πορτοκαλένια σάλτσα μελιού & πουρέ ψητής κολοκύθας με πιπερόριζα

Πάβλοβα με κρέμα μαστίχας & ψητά μελωμένα κυδώνια

Παιδικό menu

Θα υπάρξει και παιδικό μενού εκείνη την ημέρα στην τιμή των 30€

Tip: Live Jazz Standards με την Tamuz Nissim & το Γιώργο Νάζο.

Info:

Γεύσεις με ονομασία Προελεύσεως

Λ. Κηφισίας 317Β

Κηφισιά

Τηλ. Κρατήσεων: 2108001402

Τιμή menu ανά άτομο: 65 €

www.gefseis.gr

Μενού «αίγλη»

Από τον Chef Παναγιώτη Αντωνόπουλο

Ποτήρι σαμπάνιας, blinis σε μους μασκαρπόνε με χαβιάρι και μπρικ

Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με μέλι και κάρυ σε αφρό από αρμπαρόριζα και κόκκινα φρούτα

Τάρτα «Royal» με σολομό και σάλτσα αστακού με βανίλια

Sorbet μοσχολέμονο με δυόσμο

Φωλιά από πράσινα φρεσκοκομμένα λαχανικά με νιφάδες γραβιέρας σε σάλτσα πορτοκάλι με GingSeng

Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα από άγρια μανιτάρια του δάσους και τρούφα, περουβιανές πατάτες αρωματισμένες με Calvados, φλαν λαχανικών με σχοινόπρασσο και tapenade αχλαδιού

Χριστουγεννιάτικη μπάλα μαρέγκας με κρέμα κάστανο, σοκολάτα και σάλτσα από φρούτα του δάσους

Mignardise

Info:

Αίγλη Ζαπείου

Είσοδος από Βασιλίσσης Όλγας

Τηλ. Κρατήσεων: 210-3369364

Τιμή menu ανά άτομο: 45€

Ελεύθερο parking

www.aeglizappiou.gr

Menu «Μάγευμα»

Από τους Chef Βογιατζή Μιχάλη & Φιλιππίδη Νίκο

Πανδαισία λαχανικών με κατσικίσιο τυρί, κάστανο, σταφίδες και σάλτσα εσπεριδοειδών με άρωμα εστραγκόν.

Βελουτέ μανιταριών με κριτσίνι παρμεζάνας με άρωμα τρούφας.

Χοιρινό καρέ γεμιστό με σπανάκι, ανθότυρο & λιαστή ντομάτα με σάλτσα γκρέιβι με άρωμα πορτοκαλιού.

Cheesecake με ελληνικά τυριά και καραμελωμένη φράουλα.

Κουραμπιέδες & Μελομακάρονα

Tip: Ισχύει και το a la carte για εκείνη την ημέρα.

Το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων θα υπάρχει Live μουσική.

Info:

Μάγευμα

Σπάρτης 130Α & Φωτίου Κορυτσά, Πειραιάς

Τηλ. Κρατήσεων: 210-4627832

Τιμή menu ανά άτομο: 28€

Μάγευμα εδεσματοπωλείο

Menu «Καλλίστη γεύσις»

Από τις Chef Τρέσου Νίκη & Ευδοκία Φυλακούρη

Καλοσώρισμα

Κριτσίνια με καπνιστό σολομό και προσούτο

Ορεκτικό

Ρολό κατσικίσιου τυριού με τσάτνει κολοκύθας και σταφίδες

Σούπα

Κρεμμυδόσουπα με καπνιστή πάπρικα, γραβιέρα και κρουτόν

Σαλάτα

Ανάμεικτη με φινόκιο, σαγκουίνι, καρύδια και σάλτσα εσπεριδοειδών

Κυρίως

Στήθος γαλοπούλας με ρούμι, δεντρολίβανο και πουρέ σελινόριζας

Επιδόρπιο

Κέικ σοκολάτας με μπαχαρικά και παγωτό κάστανου

Κουραμπιέδες & Μελομακάρονα

Info:

Καλλίστη Γεύσις

Ασκληπιού 137, Νεάπολη Εξαρχείων

Τηλ. Κρατήσεων: 210-6453179

Τιμή menu ανά άτομο: 40€

www.kallistigefsis.gr

Menu «Cosca»

Από τον Chef Θανάση Πλάκα και Executive Chef Φιλιππίδη Νίκο

Απεριτίφ καλωσορίσματος, “Spritz Aperol”

Καλαθάκι με ανάμεικτα ψωμάκια & κριτσίνια

Zuppa velouté με άγρια μανιτάρια του δάσους & λευκή τρούφα

Φωλιά παρμεζάνας γεμισμένη με πράσινα λαχανικά, ρόδι, καραμελωμένα αμύγδαλα σε dressing θυμαρίσιου μελιού

Rattangoli με γέμιση φρέσκου σολομού σε σάλτσα πράσου & άνηθου

Sorbetto λεμονιού

Φιλέτο χοιρινού σε κρούστα από φιστίκι Αιγίνης πάνω σε χτενισμένο πουρέ γλυκοπατάτας με βατόμουρο & θυμάρι

Charlotte Santa Notte με σοκολάτα & savoiardi

Liqueur della casa για να συνοδέψετε το γλυκό σας

Φιάλη λευκό ή κόκκινο ιταλικό κρασί Trebbiano ή Montepulciano (ανά δύο άτομα)

Info:

Cosca

Πραμάντων 10

Κουκάκι

Τηλ. Κρατήσεων: 210-9210229

Τιμή menu ανά άτομο: 42€

http://www.cosca.gr/

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…