Χριστουγεννιάτικα Bazaar 2013-14

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Χριστουγεννιάτικα Bazaar 2013-14Σε λίγο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα… Όλοι γνωρίζουμε πως κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που δε θα γευτούν νόστιμα φαγητά και δε θα ανάψουν τα φωτάκια του δέντρου. Τα φετινά Χριστούγεννα μπορούν να γίνουν μοναδικά για εσένα, όχι μόνο επειδή θα σου προσφέρουν οι άλλοι δώρα, αλλά κυρίως γιατί μπορείς να προσφέρεις εσύ. Διάφορες οργανώσεις και εθελοντικοί φορείς πρόκειται να πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικα bazaar με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων. Ενημερωθείτε παρακάτω για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά το έργο αυτό.

Ίδρυμα Ανδρέας Λεντάκης

Το Ίδρυμα «Ανδρέας Λεντάκης» έχει συσταθεί με σκοπό να τιμήσει μια ξεχωριστή παρουσία στον πνευματικό και πολιτικό στίβο, τον Ανδρέα Λεντάκη, να διαδώσει το έργο και τις αξίες του, αλλά και να συνεχίσει την κοινωνική προσφορά του. Το ίδρυμα αυτό διαθέτει άρτια εξοπλισμένους χώρους για την πραγμάτωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδριών, εκθέσεων και επετειακών εκδηλώσεων.

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής: Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00 μ.μ. το Ίδρυμα «Ανδρέας Λεντάκης» σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργανώνει για τους φίλους του και τα μέλη του και θα σας περιμένει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μεγάλες εκπλήξεις με πολλά είδη διακόσμησης, κουζίνας, δώρων, ηλεκτρικών ειδών, ποικιλία γλυκών, ποτών, πρωτότυπων φρέσκων συνθέσεων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και βιβλίων που θα χαρίσουν. Μάλιστα, καινοτομία φέτος αποτελεί ότι σε αρκετά αντικείμενα θα διαμορφώνετε και θα προτείνετε οι ίδιοι την τιμή.

Ώρες λειτουργίας:

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 10.00 π.μ.-15.00μ.μ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 10.00 π.μ.-15.00μ.μ

Καθημερινές 10.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Σύλλογος Φίλων Περιθαλπομένων Νοσοκομείου «Η Σωτηρία»

Το καταστατικό του κοινωφελούς, φιλανθρωπικού και αφιλοκερδούς σωματείου αποτελείται από άτομα που επιθυμούν να βοηθούν και να συμπαρίστανται ασθενείς, εσωτερικούς ή εξωτερικούς εριθαλπόμενους στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» των Αθηνών.

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής: Στις 17 Δεκεμβρίου 2013 ο Σύλλογος Φίλων Περιθαλπομένων Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος «Η Σωτηρία», από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Εκεί μπορεί να αγοράσει κανείς εποχιακά στολίδια και γλυκά, κρασιά, βιβλία, φυτά κλπ.

Τα έσοδα πρόκειται να διατεθούν για τις ανάγκες των ασθενών του νοσοκομείου.

Περισσότερες πληροφορίες

«Φίλοι της Μέριμνας»

Η Υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους, έως 18 ετών, που πάσχουν από μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια ή αντιμετωπίζουν το τελικό στάδιο αυτής, να παραμένουν στον οικείο χώρο του σπιτιού με την οικογένειά τους και με την υποστήριξη των ειδικά εκπαιδευμένων ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής: Οι «Φίλοι της Μέριμνας» διοργανώνουν για δέκατη χρονιά το χριστουγεννιάτικο bazaar τους για δύο ημέρες, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Μηχανουργείο (Δ12), από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ το Σάββατο και έως τις 7 την Κυριακή.

Εκεί θα πραγματοποιήσετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας. Θα βρείτε πρωτότυπα και χρηστικά δώρα, μεγάλη ποικιλία βιβλίων, παιχνίδια, σπιτικές λιχουδιές, γούρια για τον καινούργιο χρόνο, και εξαιρετικά ρούχα, παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα σε πολύ προσιτές τιμές. Στο μικρό Μοναστηράκι μπορείτε να βρείτε και να ανακαλύψετε μικρούς θησαυρούς. Επίσης θα υπάρχουν λαχνοί με μεγάλη ποικιλία δώρων. Όλοι οι λαχνοί κερδίζουν!

Τα έσοδα θα διατεθούν για το πρόγραμμα της Μέριμνας «Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι».

Περισσότερες πληροφορίες

ΔΕΛΑΣΑΛ

Το ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ιδρύθηκε το 1888 στη Θεσσαλονίκη και στηρίζεται στην εμπειρία, στον διάλογο, στη συνεργασία και την πίστη σε κοινές αξίες (χριστιανικές και ανθρωπιστικές), οι οποίες προσδίδουν στο «Λασαλιανό Εκπαιδευτικό Σχέδιο» μια ανθρωπιστική και πνευματική δυναμική.

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής: «Το χωριό των αστεριών» του «ΔΕΛΑΣΑΛ» διοργανώνει φέτος μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και χριστουγεννιάτικης αγοράς και σας περιμένει στο χώρο του την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 15.00.

Εκεί λοιπόν μπορείτε να βρείτε χειροποίητες δημιουργίες και έκθεση προϊόντων του Συλλόγου του Συνδρόμου Down Eλλάδος και του Ορφανοτροφείου Θηλέων Μέλισσα. Αναφέρουμε ενδεικτικά: ποικιλία εδεσμάτων, πήλινα σκεύη, χριστουγεννιάτικα είδη, καλλυντικά, κοσμήματα κ.ά.

Εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα:

  • Εργαστήρια για τους μικρούς φίλους: ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής, ξύλινων κατασκευών.
  • Φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο.
  • Beauty Xmas Station με facepainting για τους μικρούς φίλους και express χριστουγεννιάτικο manicure για τις κυρίες.
  • Τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη που θα διαθέτουν τα κουπόνια της λαχειοφόρου αγοράς.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο του Συνδρόμου Down Ελλάδος και το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Φίλοι του Παιδιού

Το Φιλανθρωπικό και μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» τα τελευταία 25 χρόνια προσέφερε βοήθεια σε 550 οικογένειες και 2.200 παιδιά (εγχειρήσεις, βαπτίσεις, κάλυψη διδάκτρων σε φροντιστήρια κ.ά.).

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής: Οι Φίλοι του Παιδιού σας προσκαλούν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στο 14ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar με τη συμμετοχή ξένων Πρεσβειών από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο HELEXPO PALACE (Λεωφόρο Κηφισίας 39). Είσοδος Ελεύθερη.

Τα έσοδα θα διατεθούν στον Παιδικό σταθμό του Σωματείου και στο φιλανθρωπικό τους έργο.

Περισσότερες πληροφορίες

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…