Χριστούγεννα στο μουσείο για τους μικρούς επισκέπτες

Συντάκτης: Ιωάννα Φούσκη

Αθηναϊκά μουσεία και ιδιωτικά πολιτιστικά ιδρύματα διοργανώνουν μια σειρά από ευφάνταστες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά (από 5-13 ετών) στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου Δεκέμβριος 2023-Ιανουάριος 2024.

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, πιστό για ακόμη μια φορά στο ετήσιο ραντεβού του, επιστρέφει με τη διοργάνωση ενός μοναδικού πενθήμερου Christmas Camp (27- 31/12) για παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών, σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών και τον διακεκριμένο συνθέτη και διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Φίλιππο Τσαλαχούρη .

xristougenna_sto_mouseio_gia_tous_mikrous_episkeptes

Μέσα από έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια διαφορετική οπτική του ήδη γνωστού αστικού τοπίου, μια οπτική που έρχεται σε αντίθεση με το καθιερωμένο, αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της φαντασίας.

Έργα που περιλαμβάνονται στη συλλογή του Ιδρύματος όπως το «Αστικό πεδίο» του Rauschenberg, το «Μανχάταν» του Fautrier και το «Φωτεινό σινιάλο» του Takis θα αποτελέσουν πηγές έμπνευσης και αφετηρία του εν δημιουργία και εν δυνάμει εναλλακτικού αστικού τοπίου το οποίο κλίνονται οι μικροί φίλοι να φανταστούν και να δημιουργήσουν.

Πληροφορίες:

Αριθμός παιδιών: Έως 30 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 170€

Κόστος για Family και Young Members: 136€

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται snack boxes από το Δειπνοσοφιστήριο, τα οποία θα προσφέρονται καθημερινά στα παιδιά.

Απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση

 Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτών, διοργανώνει οκτώ εντυπωσιακές πλανηταριακές προβολές, το ανανεωμένο γιορτινό science show «Παγωμένα Πειράματα» για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω (9/12-7/1) και δυο εργαστήρια με πρωταγωνιστή τον Santa για παιδιά ηλικίας από 9-12 και 10-13 ετών αντίστοιχα, το «Santa’s treat» (16/12-5/01), όπου οι μικροί φίλοι θα πρέπει να προγραμματίσουν και να συναρμολογήσουν την αυτόματη μηχανή γλυκών του Αϊ Βασίλη, και το «Santa is here» (16-29/12), όπου θα γνωρίσουν τον φύλακα των χριστουγεννιάτικων μυστικών, τον Sparker, και θα ζήσουν μαζί του μια επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality), φτιάχνοντας τη δική τους εφαρμογή AR, τοποθετώντας τον ‘Αη Βασίλη και άλλα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα στον ψηφιακό χώρο, και αλληλοεπιδρώντας με αυτά.

xristougenna_sto_mouseio_gia_tous_mikrous_episkeptes

Πληροφορίες:

Τιμές εισιτηρίων για: Τις προβολές: 7€, 5€, 4 €

Τα «Παγωμένα Πειράματα»: 8 €, 6 €

Τα εργαστήρια με πρωταγωνιστή τον Santa: 8 €

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός διοργανώνει ένα ολοήμερο εορταστικό camp για τους μικρούς του φίλους (από 5 έως 9 ετών) με δυνατή συμμετοχή σε τρεις ημερομηνίες (27 ή 28 ή 29 Δεκεμβρίου).

Μέσα από μια σειρά δράσεων, οι μικροί συμμετέχοντες θα εμπνευστούν ερχόμενοι σε επαφή με τη ζωή και το πολυσήμαντο έργο του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, θα διαβάσουν παραμύθια προσπαθώντας να δημιουργήσουν στη συνέχεια τη δική τους ιστορία και θα γίνουν σκηνοθέτες και ηθοποιοί θεάτρου σκιών, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο τις διαπροσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας τους.  

Αναλυτικό πρόγραμμα ημέρας

  • 00-10.00 Άφιξη – Καλωσόρισμα παιχνίδια γνωριμίας & περιήγηση στον χώρο του Μουσείου.
  • 00-10.30 Πρωινό
  • 30-11.30 Μουσειοβαλίτσα – Ο μύθος της γειτονιάς του Αλέκου Φασιανού.
  • 30-12.30 Ζωντανεύοντας τις φιγούρες του Αλέκου Φασιανού (Ζωγραφική & χειροτεχνίες)
  • 30-13.00 Παραμύθι & συζήτηση – θέατρο σκιών με φιγούρες του Φασιανού & συζήτηση
  • 00-13.30: Μεσημεριανό φαγητό
  • 30-14.30 Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό έργο ή στολίδι.

Πληροφορίες:

Εγγραφές και πληροφορίες μέσω more.com

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/άτομο (Το κόστος αφορά την συμμετοχή ανά ημέρα.)

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ετοιμάζει ένα διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών με περιορισμένο αριθμό θέσεων, από 27 έως 29 Δεκεμβρίου 2023, και από 3 Ιανουαρίου έως 5 Ιανουαρίου 2024 στις 8-15:30.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια σειρά από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες (ζωγραφική, θεατρικά εργαστήρια, παιχνίδια δεξιοτήτων, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, μουσικοκινητικές ασκήσεις) με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, την ενίσχυση της δημιουργικότητάς τους και την όξυνση του ομαδικού τους πνεύματος.

Πληροφορίες:

Κόστος:  Πρώτη εβδομάδα: 80€

Δεύτερη εβδομάδα: 80€

Περισσότερες πληροφορίες για την κράτηση θέσης στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Συντάκτης: Ιωάννα Φούσκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.