Χρήσιμες συμβουλές για ένα υγιεινό σπίτι

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Χρήσιμες συμβουλές για ένα υγιεινό σπίτιΌλοι θέλουν να ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον που «ακτινοβολεί» λάμψη και καθαριότητα, προστατεύοντας την υγεία της οικογένειάς τους. Μακριά από νοσήματα και ρύπους. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το σπίτι σας σε πιο υγιές και πιο φιλικό χώρο προς το περιβάλλον…

  • Αλλαγή στο σφουγγάρι καθαρισμού. Είναι πολύ άσχημο να χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι ή πανί για να καθαρίσετε από τον πάγκο της κουζίνας μέχρι τα πιάτα και το μπάνιο. Παράλληλα πρέπει να αντικαταστείτε το σφουγγάρι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, καθώς τα «παγιδευμένα» σωματίδια τροφίμων και τα υγρά δημιουργούν επικίνδυνα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται με ραγδαίο ρυθμό..
  • Αλλαγή σακούλας της ηλεκτρικής σκούπας. Οι οργανισμοί που μαζεύονται εκεί μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σας ή ακόμα και να πολλαπλασιάζονται. Πρέπει να αλλάζετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και να τοποθετείτε μια καινούρια.
  • Καθάρισμα του κάδου σκουπιδιών. Μια διαρροή της σακούλας σκουπιδιών και η πλαστική θήκη μπορεί να γεμίζει βακτήρια που μπορεί να περάσουν στο σώμα σας. Κάθε εβδομάδα πρέπει να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τον σκουπιδοτενεκέ, ενώ παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι.
  • Τα παπούτσια «έξω» από το σπίτι. Προσπαθήστε να μην μπει κανένας με παπούτσια στο σπίτι, αλλά με παντόφλες που θα κρατήσουν το περιβάλλον μακριά από τα μικρόβια του δρόμου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε μικρά παιδιά που παίζουν μέσα στο σπίτι ή βάζουν τα πάντα στο στόμα τους.
  • Καθαρισμός των χαλιών ή των κουβερτών. Ο καθαρισμός ή η αντικατάσταση των χαλιών και των κουβερτών αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο για ένα υγιές διαμέρισμα. Η σκόνη και τα μικρόβια μεταδίδονται εύκολα μέσα στο χώρο, με αποτέλεσμα να τα εισπνέετε και να προκαλείτε προβλήματα στην υγεία σας. Για αυτό, πρέπει να τα καθαρίζετε τακτικά, αφού γεμίζουν με χημικά προϊόντα, βρομιά, ακόμα και μούχλα.
  • Φρέσκος αέρας στο χώρο. Ανοίξτε τα παράθυρα του σπιτιού σας, ώστε να γεμίσει ο χώρος με καθαρό αέρα. Τα περισσότερα από τα χημικά προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε, είναι ανθυγιεινά και ρυπαίνουν τον αέρα που αναπνέετε. Ανοίγοντας τα παράθυρα δημιουργείτε ένα μονοπάτι εξόδου για τους ρύπους και εισόδου του φρέσκου ​​καθαρού αέρα.
  • Φίλτρα νερού και κλιματισμού. Ανάλογα με την περιοχή που μένετε, το νερό διαθέτει διάφορους ανθυγιεινούς ρύπους που περιλαμβάνουν χλώριο, μόλυβδο και μολυσμένα βακτήρια. Για ασφαλές πόσιμο νερό, μπορείτε να εγκαταστήσετε φίλτρα νερού στην κουζίνα ή το μπάνιο. Παράλληλα, τα φίλτρα των κλιματιστικών πρέπει να διατηρούνται καθαρά και να αλλάζονται συχνά, ώστε να μην κρατάνε μέσα τους γύρη, σκόνη ή άλλα αλλεργιογόνα.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.