Χρήσιμες συμβουλές για το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή

Συντάκτης: Ειρήνη Αρβανίτη

Το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή απαιτεί μεγάλη προσοχή. Αποφεύγουμε ερεθισμούς και τραυματισμούς, παίρνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Το ξύρισμα αποτελεί για σας μια κουραστική και επώδυνη διαδικασία; Έχετε δοκιμάσει αρκετές μεθόδους, αλλά εξακολουθείτε να προκαλείτε μικροτραυματισμούς και ερεθισμούς στην ηβική περιοχή; Αναρωτιέστε τι πραγματικά θα μπορούσε να βοηθήσει;

Το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή απασχολεί πολλές γυναίκες και άντρες καθημερινά. Είναι ένα δύσκολο σημείο και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Συχνά επιστρατεύονται διάφορα μέσα για την απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, χωρίς όμως αποτέλεσμα και όχι πάντοτε με ασφάλεια. Ας δούμε μερικές συμβουλές που θα καταστήσουν το ξύρισμα μια πιο εύκολη διαδικασία, άμεσα και από τον χώρο του σπιτιού σας!

Προετοιμασία πριν το ξύρισμα

Πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση, είναι αρκετά σημαντικό να επιλέξετε τι εμφάνιση θέλετε να έχει η ηβική σας περιοχή. Με τι δηλαδή αισθάνεστε άνετα, πόσο μάλλον αν πρόκειται να ξυριστείτε για πρώτη φορά ή θέλετε να κάνετε μια αλλαγή! Ανάλογα λοιπόν θα κινηθείτε και κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος.

Ό,τι όμως και αν αποφασίσετε, αυτό που θα πρέπει να φροντίσετε, σε κάθε περίπτωση, είναι η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Με ειδικό γαλάκτωμα σαπουνίστε σχολαστικά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποβάλετε τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα οι τρίχες θα ανακτήσουν τη φυσική τους φορά.

Επιπλέον, φροντίστε οι τρίχες να βρίσκονται σε ικανοποιητικό μέγεθος. Αν είναι αρκετά κοντές, καλό θα ήταν το κάθε ξύρισμα να απέχει από το άλλο τουλάχιστον 4 μέρες, για να μην τραυματίζει η λεπίδα του ξυραφιού την επιδερμίδα. Αν πάλι είναι αρκετά μακριές, μπορείτε να τις ψαλιδίσετε.

Εφαρμόστε τζελ ή αφρό ξυρίσματος. Έτσι θα ενυδατωθεί κατάλληλα η περιοχή, ενώ η λεία επιφάνεια που θα δημιουργηθεί θα διευκολύνει τη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος

Αν έχετε ακολουθήσει τα προηγούμενα βήματα, μπορείτε να ξεκινήσετε, αφού προηγουμένως σαπουνίσετε και το ξυραφάκι.

Προκειμένου να έχετε καλύτερη ορατότητα, μπορείτε να ανασηκώσετε το μηρό σας και να στερεώσετε τα πόδια σας. Έτσι δε θα χρειάζεται να περνάτε δυο φορές κάποιο σημείο που θα έχετε ήδη ξυρίσει, ενώ  θα έχετε πρόσβαση και στις πιο δύσκολες περιοχές. Με το χέρι σας μάλιστα, τραβώντας το δέρμα πάνω από το ηβικό οστό, θα ανασηκώσετε όλες τις τρίχες!

Για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα κοψίματα, μην πιέζετε το ξυραφάκι. Ακολουθήστε τη φορά της τρίχας και θα μειώσετε τους ερεθισμούς, καθώς και την είσφρυση τριχών. Σε κάθε πέρασμα, το ξυραφάκι πρέπει να μένει μακριά από τα χείλη του αιδοίου.

Μετά από κάθε πέρασμα φροντίστε να ξεπλένετε καλά το ξυραφάκι! Αν οι τρίχες το στομώνουν, χρειάζεται περισσότερη δύναμη και, ενδεχομένως, να προκληθεί τραυματισμός. Μη διστάζετε να χρησιμοποιήσετε καινούργιο ξυραφάκι όταν το κρίνετε απαραίτητο.

Τέλος, φροντίστε το νερό να βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία. Το ζεστό νερό ανοίγει τους θύλακες και προκαλεί ερεθισμούς. Ιδανική είναι η χρήση χλιαρού νερού.

Μετά το ξύρισμα

Αν δεν θέλουμε όλη αυτή η καλή δουλειά να πάει χαμένη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίσουμε την επιδερμίδα και μετά το ξύρισμα. Για να ευθυγραμμίσουμε ξανά την πορεία των τριχών εφαρμόζουμε απαλά, κάνοντας απολέπιση, πίλινγκ ζάχαρης ή μαγειρικής σόδας, για να μην εισχωρήσουν οι τρίχες στο δέρμα.

Αν σας έχουν ξεφύγει κάποιες τρίχες, δοκιμάστε να τις απομακρύνετε με τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Μια ενυδατική χωρίς άρωμα ή λάδι για μωρά θα καταπραΰνουν την ευαίσθητη περιοχή, πάντα, όμως, σε ποσότητα που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

Να θυμάστε να ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές, ώστε το ξύρισμα να είναι αποτελεσματικό και ανώδυνο. Αν είστε προσεκτικοί, θα έχετε σίγουρα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα ξέρετε πώς να ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι!

Συντάκτης: Ειρήνη Αρβανίτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.