Χρήση του διαδικτύου για εκμάθηση Αγγλικών

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε ποικιλοτρόπως. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένους συνδέσμους που είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για εκμάθηση αγγλικών. Φροντίσαμε να επιλέξουμε δικτυακούς τόπους οι οποίοι είναι εύκολα προσβάσιμοι και γρήγορα κατανοητοί στη χρήση τους.

Εάν θέλετε να δείτε τους ορισμούς λέξεων, από τα αγγλικά στα ελληνικά και από τα ελληνικά στα αγγλικά, χρησιμοποιήστε το http://dictionary.in.gr/

Εάν θέλετε να δείτε τον ορισμό μια λέξης (στα αγγλικά) και να ακούσετε την προφορά της:

Οι παρακάτω δύο ιστότοποι δίνουν την προφορά μιας λέξης αλλά δεν παρέχουν ορισμούς:

http://www.howjsay.com/ (γράψτε τη λέξη στο κενό και πατήστε το «Enter»)

http://www.forvo.com (γράψτε τη λέξη στο κενό και πατήστε το «Enter»)

http://www.oddcast.com/home/demos/tts/tts_example.php?sitepal. Στον συγκεκριμένο ιστότοπο γράφετε οποιαδήποτε φράση (με λατινικούς χαρακτήρες), πατάτε το “Say It” και θα σας τη «διαβάσει». Μπορείτε να διαλέξετε αντρικές και γυναικείες φωνές από διάφορες χώρες στις οποίες ομιλείται η αγγλική. Έχει δυνατότητα για πολλές γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και ελληνικά!

Για περισσότερη πρακτική εξάσκηση ανατρέξτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.teach-this.com/

https://el.duolingo.com/course/en/el/ Μάθε-Αγγλικά-στο-Ίντερνετ

Τα online μαθήματα Αγγλικά του Duolingo είναι διασκεδαστικά και 100% δωρεάν, με επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα. “Το καλύτερο των καλυτέρων” του Google Play για το 2013. Περιλαμβάνει εκμάθηση και άλλων γλωσσών. Μόνο που σου τα γράφει αγγλικά και εσύ πρέπει να ξέρεις τι σημαίνουν.

https://www.britishcouncil.gr/english/learn-online

Μάθετε Αγγλικά. Δείτε τη σειρά δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αγγλικών του British Council. Οι εφαρμογές του British Council για κινητά τηλέφωνα θα σας βοηθήσουν να μάθετε Αγγλικά.

Το British Council έχει μια μεγάλη γκάμα μέσων στο διαδίκτυο, που παρέχονται δωρεάν για να βοηθήσουν ενήλικες, εφήβους και παιδιά στην εκμάθηση Αγγλικών. Στα μέσα αυτά περιλαμβάνονται βίντεο, εφαρμογές για κινητά, παιχνίδια, ιστορίες, ακουστικό υλικό και ασκήσεις γραμματικής.

www.ekmathisi.edu.gr/blog/401-10-tropoi-gia-na-mathete-dwrean-ksenes-glwsses

Σας προτείνει 10 τρόπους για να βελτιώσετε την ξένη γλώσσα που σας ενδιαφέρει (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Τούρκικα) ΔΩΡΕΑΝ με online δραστηριότητες που μπορείτε να βρείτε σε διάφορες σελίδες.

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr