Χρήσιμα sites για κηπουρική σε κήπο ή μπαλκόνι

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Οι γλάστρες με μυρωδικά στις βεράντες, οι κήποι με πλούσιο γρασίδι, τα πλούσια δέντρα και τα μποστάνια με λαχανικά αποτελούν μερικές φορές τη διέξοδο του ανθρώπου από την καθημερινότητα και το άγχος. Η ένωση με τη φύση θεωρείται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κηπουρικής, γεγονός που αποδεικνύει τη γοητεία που ασκεί στους ανθρώπους από τα παλιά κιόλας χρόνια. Συμβουλές, μύθοι και αλήθειες, ιδέες και οδηγίες, που αφορούν την κηπουρική, βρίσκονται στα παρακάτω sites και μας ανοίγουν το δρόμο προς την τέχνη της κηπουρικής.

www.mini-garden.gr/

Πρόκειται για ένα site με θέματα και κατηγορίες , που καλύπτουν όλο το φάσμα της κηπουρικής, των προϊόντων και του περιβάλλοντος. Δίνοντας συμβουλές και οδηγίες για κάθε είδους κηπουρικής, στο μπαλκόνι ή στον κήπο, μας μεταδίδει τεχνικές και απαραίτητες γνώσεις για να μεταμορφωθούμε σε πραγματικούς «κηπουρούς»! Με άλλα λόγια… ένας μίνι κήπος στην οθόνη μας.

http://greenhost.gr/

Το συγκεκριμένο site αποτελείται από συμβουλές κλαδέματος, επιλογής φυτών και λουλουδιών ανάλογα με την εποχή, την έκταση και του σχήματος του κήπου. Παρουσιάζοντάς μας τις ιδιότητες πολλών φυτών και λουλουδιών, μας δείχνει τον τρόπο για να φροντίζουμε σωστά τον κήπο ή τη βεράντα μας. Μέσα από χρήσιμα κείμενα καταφέρνουμε να ενημερωθούμε σε καθετί που αφορά την κηπουρική και τη φύση.

http://www.econews.gr/category/garden/

Τι πρέπει να φυτεύουμε σε γλάστρες και τι στο έδαφος; Μπορούμε να παράγουμε μόνοι μας τα υλικά της τροφής μας; Εδώ βρίσκουμε δημιουργικές και εναλλακτικές ιδέες για όμορφη κηπουρική και πρακτικές συμβουλές για τη διατήρησή της σε υψηλά επίπεδα είτε με τη μορφή βίντεο είτε ως κείμενο. Πρωτότυπες και σημαντικές, οι πληροφορίες του site μας λύνουν όλες τις απορίες για τα ζητήματα που προκύπτουν σε κάθε κήπο.

http://www.kalliergo.gr/index.php

Αποτελώντας τον οδηγό του καλλιεργητή, το kalliergo.gr μας δίνει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε λαχανικό, που επιθυμούμε να φυτέψουμε και για κάθε κίνηση κατά των ασθενειών της καλλιέργειας. Κήποι στην πόλη, μικροί σπόροι, σημαντικοί εχθροί και ασθένειες και υπηρεσίες αγροκτήματος αποτελούν λίγες από τις κατηγορίες του site, οι οποίες μας αναδεικνύουν ότι η κηπουρική τελικά αποτελεί διασκέδαση!

http://gardening.about.com/

Θεωρείται ένα πολύ χρήσιμο site, το οποίο διαθέτει κάθε γνώση που πρέπει να κατέχει ένας κηπουρός. Δείχνοντας βήμα- βήμα τα προβλήματα, που πιθανόν αντιμετωπίσουμε, και προβάλλοντάς μας τις ιδανικές επιλογές φυτών μυρωδικών, λαχανικών και λουλουδιών, μας δίνει τις ιδανικές συμβουλές. Αποτελώντας ουσιαστικά ένα ξένο site, μας πληροφορεί για ιδέες και λύσεις που μπορεί να μην έχουν ακόμα «κυκλοφορήσει» στην Ελλάδα, προτείνοντάς μας να φυτέψουμε με διαφορετικό τρόπο.

http://www.gardenguides.com/

Πρόκειται για ένα site, ιδιαίτερα καθοδηγητικό για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακό κήπο, με ιδιαίτερα φυτά και άφθονα λαχανικά. Αποτελώντας τον πλήρη «σύμμαχο» για κάθε είδος κηπουρικής, μας βοηθάει να κάνουμε μια σωστή αρχή και να λάβουμε τις απαραίτητες γνώσεις για κάθε βήμα. Η προετοιμασία, η διατήρηση του κήπου και η αντιμετώπιση των ασθενειών του εδάφους αποτελούν κύριοι τομείς του gardenguides.com.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.