Χρεώνει το Facebook τα μηνύματα προς διασημότητες;

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Χρεώνει το Facebook τα μηνύματα προς διασημότητες;Η αμεσότητα, που υπήρχε με διασημότητες μέσω του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είναι σίγουρο πως θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτό θα προκύψει ως αποτέλεσμα της χρέωσης, που δοκιμάζεται στις ΗΠΑ από το Δεκέμβριο και εφαρμόζεται πιλοτικά σε 36 χώρες.

Η λειτουργία ενεργοποιήθηκε δοκιμαστικά, με τα μηνύματα να στοιχίζουν στη Βρετανία από 0,8 έως και 21 ευρώ. Τα μηνύματα απευθύνονται σε άτομα που είναι αρκετά γνωστά στο ευρύ κοινό ή δεν βρίσκονται στη λίστα φίλων μας. Το ποσό αυτό δίνεται, ώστε ο χρήστης να είναι βέβαιος πως το μήνυμά του θα καταλήξει στην κύρια θυρίδα του λογαριασμού του παραλήπτη (inbox), και όχι στη θυρίδα «Άλλα», όπως συμβαίνει με τα δωρεάν μηνύματα.

Το Facebook επιβεβαίωσε και επίσημα τη δοκιμή, αναφέροντας ότι δεν έχει καταλήξει για τη συγκεκριμένη προσφορά και σε άλλες χώρες. Στην Αγγλία για παράδειγμα, έχει παρατηρηθεί χαμηλότερη χρέωση σε άτομα με μικρή δημοτικότητα και λίγους followers (π.χ. ο δημοσιογράφος του BBC Robert Peston ή το 23χρονο μοντέλο Cressida Bonas) σε σύγκριση με άτομα όπως ο Ολυμπιονίκης, Tom Daley.

Υπεύθυνοι του Facebook, ανέφεραν πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επέκταση του προγράμματος και η κοστολόγησή του δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Το βέβαιο είναι πως η συγκεκριμένη αλλαγή, όπως και οι περισσότερες κατά καιρούς,, θα προκαλέσει αντιδράσεις. Επιθυμία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είναι τα μηνύματα μέσω Facebook να γίνουν ένας εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας για το email. Τον Ιανουάριο μάλιστα, είχε επιβάλει χρέωση για κάθε μήνυμα προς τον ίδιο στα 100 δολάρια.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr