Χρειάζεται πραγματικά επενδυτικός σύμβουλος στο χρηματιστήριο;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Αναζητάτε κάποιο επιπλέον εισόδημα απλά και εύκολα; Μάθετε πως ένας οικονομικός σύμβουλος μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Η σύγχρονη εποχή είναι πολυτάραχη και με πολλές γρήγορες αλλαγές. Στην εποχή μας όλα είναι ευμετάβλητα και με τον καιρό η δική μας προσωπική εργασία ενδέχεται να μην ικανοποιεί τις προσωπικές μας ανάγκες και φιλοδοξίες. Έτσι λοιπόν δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι στρέφονται προς το χρηματιστήριο για να βρουν μια πιθανή λύση και να καταφέρουν να αποκομίσουν από αυτό ένα επιπλέον εισόδημα.

Οι επενδύσεις όμως εγκυμονούν κινδύνους και δεν υπάρχει καλύτερο άτομο από έναν σύμβουλο για να σας καθοδηγήσει και παρακάτω θα καταλάβετε το γιατί.

Εξειδικευμένες γνώσεις

Ο κάθε επενδυτικός διαθέτει γνώσεις για την χρηματιστηριακή αγορά. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει πληροφορίες, μέσα, γνώσεις και εργαλεία προκειμένου να ενημερώνεται έγκαιρα για τις εξελίξεις, να προβλέπει πιθανούς κινδύνους αλλά και πιθανές ευκαιρίες, να  ερμηνεύει τις πιθανότητες της αγοράς και τελικά να δρα προς το συμφέρον μας.

Χρειάζεται πραγματικά επενδυτικός σύμβουλος στο χρηματιστήριο;

Επίσης μπορεί με νόμιμο και τον λιγότερο επικίνδυνο τρόπο να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συναλλαγή και οποιαδήποτε διαδικασία. Όλα αυτά όμως είναι δύσκολα και εξαιρετικά χρονοβόρα, ενεργοβόρα και καμιά φορά και κοστοβόρα για κάποιον να τα μάθει και να τα κάνει πράξη από μόνος του.

Δρα με βάσει τις ανάγκες σας

Ένα βασικό προσόν που έχουν οι περισσότεροι οικονομικοί σύμβουλοι είναι ότι δρουν και σας συμβουλεύουν ικανοποιώντας τις ανάγκες σας (φυσικά κατόπιν μελέτης των αναγκών αυτών η οποία ορίζεται από το κράτος). Το ίδιο το ελληνικό κράτος δεν επιτρέπει την παροχή συμβουλών χωρίς να προηγηθεί η διαδικασία λήψης των απαραίτητων πληροφοριών και των αναγκών που έχετε, με βάση τις οποίες ο οικονομικός σύμβουλος καλείται να σχεδιάσει την ιδανικότερη στρατηγική για εσάς. Επίσης αρκετοί οικονομικοί σύμβουλοι αμείβονται με ποσοστά, οπότε αυτό διαβεβαιώνει ότι είναι με τη δική σας πλευρά καθώς χάνουν και αυτοί στην περίπτωση δικής σας  απώλειας χρημάτων.

Ισορροπούν την αναλογία κινδύνου-απόδοσης

Στην χρηματιστηριακή αγορά όσο μεγαλύτερη είναι η αναμενόμενη απόδοση, τόσο μεγαλώνει και ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων. Αυτό το εξηγεί ο οικονομικός σύμβουλος ο οποίος συνδυάζει τις διάφορες κατηγορίες χρηματοοικονομικών προϊόντων με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο επίπεδου δυνατότητας ανάληψης κινδύνου που ταιριάζει σε εσάς. Επίσης διαμορφώνει την επενδυτική στρατηγική με βάση την καλύτερη δυνατή αναμενόμενη απόδοση.

Χρειάζεται πραγματικά επενδυτικός σύμβουλος στο χρηματιστήριο;

Bonus tip: Επιλέξτε έναν οικονομικό σύμβουλο ο οποίος είναι άξιος εμπιστοσύνης και μπορείτε να εμβαθύνετε μαζί του σε αναλύσεις σχετικά με τα οικονομικά σας. Όσο περισσότερα γνωρίζει για την δική σας οικονομική κατάσταση, τόσο καλύτερη και πιο στοχευμένη θα είναι και η συμβουλή του άρα και η λύση που θα σας προτείνει.

Συνεπώς αν προσπαθήσετε να σιγουρέψετε το επικείμενο κέρδος σε μια χρηματιστηριακή επένδυση όσο το δυνατόν περισσότερο (μια και επενδύσεις στο χρηματιστήριο και σιγουριά δεν συμβαδίζουν) ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος μπορεί να είναι πραγματικά καίριος σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.