Χορτοπιτάκια με κρέμα γάλακτος

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου

Αν αποφασίσατε να κάνετε ρεβεγιόν σπίτι σας για την Πρωτοχρονιά, αλλά έχετε ένα σφιχτό προϋπολογισμό ή δεν θέλετε να σπαζοκεφαλιάσετε για το τι να φτιάξετε για τους καλεσμένους σας η παρακάτω συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Σερβίρετε αυτά τα σφολιατάκια σαν πρώτο πιάτο ή για να συνοδεύσετε ένα ψάρι μαγειρεμένο ποσέ  ή ένα ψητό πουλερικό.

Υλικά

1 ρολό ζύμη σφολιάτα

1 κρόκο αυγού

2 κουταλιές της σούπας γάλα

16 κρεμμυδάκια

16 τρυφερά καρότα

8 φρέσκιες ρέβες

1 ματσάκι νεροκάρδαμο

300 ml. κρέμα γάλακτος λάιτ

Μισό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 15 με 20 λεπτά. Δεν τα αφήνετε να μαλακώσουν πολύ.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου.
  • Τεμαχίζετε τη σφολιάτα σε 4 ορθογώνια ίσων διαστάσεων. Τα αλείφετε με τον κρόκο του αυγού που έχετε διαλύσει μέσα στο γάλα.
  • Αλείφετε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και τα τοποθετείτε μέσα. Τα ψήνετε για 15 λεπτά και τα αφήνετε ζεστά.
  • Ξεφλουδίζετε το νεροκάρδαμο και το ψιλοκόβετε.
  • Ρίχνετε την κρέμα σε μια κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το νεροκάρδαμο και λίγο από το χυμό του λεμονιού. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά.
  • Μοιράζετε τα λαχανικά στα πιάτα, περιχύνετε με τη σος, γαρνίρετε με μια σφολιάτα. Σερβίρονται ζεστά.
  • Αν έχετε χρόνο, τεμαχίζετε τα καρότα και τις ρέβες σε σχήμα ελιάς. Η παρουσίαση θα είναι πιο εκλεπτυσμένη.

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr