Χορός VS διάδρομος γυμναστικής

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Επιθυμείτε να επιλέξετε κάποιου είδους άθληση στο γυμναστήριο, αλλά δεν γνωρίζετε ποια; Είστε ανάμεσα σε χορό και διάδρομο γυμναστικής, αλλά δυσκολεύεστε να αποφασίσετε; Είμαστε λοιπόν εδώ για να σας βοηθήσουμε και σ’ αυτό το κομμάτι.

Διάδρομος γυμναστικής: Μείωση βάρους, επίπεδα και ταχύτητες

Σε περίπτωση που το σωματικό σας βάρος έχει πάρει την ανιούσα, σίγουρα ο διάδρομος γυμναστικής είναι η λύση. Ο διάδρομος γυμναστικής αναμφισβήτητα προτείνεται για καύση θερμίδων. Το γρήγορο τρέξιμο πάνω στον διάδρομο γυμναστικής ή ακόμη και το χαλαρό σταθερό βάδισμα συμβάλλει σημαντικά στην μείωση του σωματικού βάρους.

Ο διάδρομος γυμναστικής διαθέτει αυξανόμενα επίπεδα βαδίσματος ή τρεξίματος. Αναφορικά με τα επίπεδα αυτά, υπάρχει και αυξανόμενη δυσκολία. Όσο ανεβαίνουμε κλίμακα, τόσο το βάδισμα ή το τρέξιμο δυσκολεύει. Αυξανόμενη κλίμακα συνεπάγεται ανηφόρα και αυξημένη δυσκολία. Αυξανόμενη ταχύτητα σημαίνει περισσότερο και μεγαλύτερο τρέξιμο. Όσο περισσότερο τρέχουμε στον διάδρομο, τόσες περισσότερες θερμίδες χάνουμε.

Και η ταχύτητα, αλλά και οι ανηφόρες/κατηφόρες στον διάδρομο γυμναστικής μπορούν να ρυθμιστούν από εμάς τους ίδιους. Όταν κουραζόμαστε, μπορούμε να μειώσουμε το βάδισμα ή το τρέξιμό μας. Εάν έχουμε βάλει πρόγραμμα μεγάλης ανηφόρας, μπορούμε να ελαττώσουμε το επίπεδο της ανηφόρας. Επιπρόσθετα, εάν έχουμε ρυθμίσει είτε να βαδίζουμε, είτε να τρέχουμε σε υψηλή ταχύτητα, μπορούμε πάλι άνετα να χαμηλώσουμε την ταχύτητα.

Χορός VS διάδρομος γυμναστικής


Διαβάστε Επίσης: Πώς να “χτίσετε” ένα φθηνό γυμναστήριο στο σπίτι


Χορός: Ψυχοθεραπεία και σμιλεμένο σώμα

Η κίνηση είναι το Α και το Ω «για χτίσιμο σώματος». Ο χορός γενικά σμιλεύει το σώμα και το κρατάει σε απόλυτη φόρμα. Αποτελεί την νούμερο ένα γυμναστική που προτείνεται από διατροφολόγους και ειδικούς. Εάν κάποιος επιθυμεί να χάσει βάρος και περιττά κιλά πρέπει να παρακολουθήσει κάποιο χορευτικό πρόγραμμα σε γυμναστήριο. Καύση περιττών θερμίδων και θετική αλλαγή στο σώμα του θα παρατηρήσει κανείς σε σύντομο χρονικό διάστημα μόνο με τον χορό.

Χορός VS διάδρομος γυμναστικής

Ο χορός κρατάει σε εγρήγορση και είναι υπεύθυνος για την σωματική και ψυχική ανάταση και ευεξία. Ο χορός μάς κάνει να αισθανόμαστε υγιείς, ενεργοί και ζωντανοί. Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τα λίπη και τις θερμίδες και μας γεμίζει με ευχαρίστηση και θετική αύρα. Ο χορός αποτελεί την ψυχοθεραπεία μας και μας βοηθάει, ώστε να διατηρούμε υγιές βάρος ανάλογα με το ύψος μας.


Διαβάστε Επίσης: Χορός: η τέλεια μορφή άσκησης


Είτε λοιπόν, διάδρομος γυμναστικής, είτε χορός το αποτέλεσμα στο σώμα μας είναι σίγουρα θεαματικό. Και η διάθεσή μας με την γυμναστική και τον χορό φτιάχνει και αλλάζει προς το καλύτερο.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.