Χορός: Το χόμπι που λατρεύουν όλες οι γυναίκες

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Ο χορός είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα χόμπι των γυναικών. Μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, μας διασκεδάζει, μας χαλαρώνει, και μας προσφέρει ένα τέλειο γυμνασμένο σώμα χωρίς υπερβολές!

Ο χορός αποτελεί ένα μέσο έκφρασης, έναν πολύ καλό τρόπο άσκησης, αλλά κι έναν χρήσιμο τρόπο κοινωνικοποίησης. Ο χορός δεν είναι μόνο καλλιτεχνική εκπαίδευση, ή μια απλή ενασχόληση στον ελεύθερό μας χρόνο, αλλά κάτι παραπάνω. Αισθανόμαστε χαρά, έχουμε καλύτερη διάθεση, αλλά και μαθαίνουμε σημαντικά πράγματα για εμάς τους ίδιους. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κερδίσουμε από την ενασχόλησή μας με τον χορό!

Ευλυγισία και αντοχή

Τα περισσότερα είδη χορού απαιτούν κάμψη και τεντώματα, γι’ αυτό οι χορευτές γίνονται πιο ευλύγιστοι απλώς …χορεύοντας! Επιπλέον, κάθε είδους άσκηση αυξάνει την αντοχή μας. Κι όταν λέμε αντοχή εννοούμε την ικανότητα των μυών να μένουν ενεργοί και να δουλεύουν σκληρά χωρίς να κουράζονται. Όσο πιο συχνά και τακτικά κάνεις χορό, τόσο περισσότερο θα βελτιώνεται η αντοχή σου. 

Μαθαίνεις το σώμα σου

Όσο καλά κι αν γνωρίζεις το σώμα σου, σίγουρα χορεύοντας θα ανακαλύψεις και άλλες πτυχές του για τις οποίες μπορεί να μην είχες ιδέα. Χάρη σε αυτό το χόμπι, θα καταφέρεις να μάθεις πώς μπορείς να απομονώσεις ξεχωριστά σημεία του σώματός σου και να δουλέψεις με αυτά.

Υγρά και τοξίνες 

Ο χορός βοηθά το σώμα σου να αποβάλλει τις τοξίνες. Δύο ή και περισσότερες φορές μέσα στη βδομάδα είναι όσο πρέπει για να αυξήσουμε την εφίδρωση του οργανισμού μας, δηλαδή την εξάλειψη των υπερβολικών υγρών και των επιβλαβών τοξινών. 

Για όλα τα παραπάνω, και για πολλά ακόμη, σας προτείνουμε να μη διστάσετε να το δοκιμάσετε. Ο χορός μπορεί να αλλάξει την ζωή μας!

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.