Χώρισες; Ξεπέρασέ το!

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Κάθε άνθρωπος βιώνει τον χωρισμό με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι “κυλιούνται” στα πατώματα και μεθούν μέχρι πρωίας, άλλοι απομονώνονται με αποτέλεσμα να παθαίνουν κατάθλιψη, άλλοι κλαίνε και μιζεριάζουν κουράζοντας τους πάντες γύρω τους. Τα ξεσπάσματα και οι εκρήξεις που αντιμετωπίζει καθένας από μας είναι άπειρα, το θέμα όμως που τίθεται, είναι πόσο το αφήνεται να σας “τρώει”. Βάλτε ένα τέλος λοιπόν σε αυτή την παρωδία, με τους εξής τρόπους:

Εκφράστε τα πρώτα συναισθήματα. Μετά από έναν χωρισμό, το κλάμα οι φωνές και οι υστερίες θα σας βοηθήσουν να ξεσπάσετε. Ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος, στην ουσία σκοτώνεις την αγάπη σου για κάποιον.

Μιλήστε στους φίλους σας. Οι φίλοι πάντα είναι δίπλα μας σε τέτοιες καταστάσεις, για να ακούνε και να συμβουλεύουν. Κάλο θα ήταν λοιπόν να τους ακούμε περισσότερο, γιατί συνήθως βλέπουν αυτά που δεν μπορούμε εμείς.

Υποβιβάστε τον/την. Ναι είναι εφικτό, δεν ήταν το τέλειο, πάντα υπάρχουν ελαττώματα. Βρείτε τα αρνητικά και υπενθυμίστε τα στον εαυτό σας διαρκώς. Κρατάτε αποστάσεις. Σβήστε κάθε επαφή που μπορεί να σας συνδέει με αυτόν τον άνθρωπο, facebook, twitter, instagram κ.λπ. δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθείτε την ζωή του, σας πάει ένα βήμα πίσω.

Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας. Σε μία σχέση πάντα φταίνε και οι δύο, μην προσπαθείτε να τα ζυγίσετε. Τελείωσε δεν γυρίζει πίσω, αν άξιζε θα υπέμενε. Απομακρύνετε τις αναμνήσεις. Πετάχτε ότι τον/την θυμίζει, τα αναμνηστικά είναι για τα “μουσεία”. Σας πλήγωσε, σας πρόδωσε δεν χρειάζεται να κρατάτε κάτι για να θυμάστε.

Κοινωνικοποιηθείτε. Γνωρίστε καινούριους ανθρώπους. Κάντε καινούρια πράγματα. Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα, αλλάξτε στιλ στα μαλλιά, κάντε αυτό που πάντα θέλατε αλλά δεν το κάνατε γιατί δεν σας το επέτρεπε.

Απασχολήστε το μυαλό με δραστηριότητες. Γεμίστε τον χρόνο σας, ώστε να μην δίνετε στο μυαλό το περιθώριο να σκέφτεται. Ξεκινήστε κάποιο άθλημα τις αρεσκείας σας, διαβάστε κάποιο βιβλίο, πηγαίνετε μία εκδρομή στην φύση, ακόμη και η δουλειά είναι θεραπεία.

Καιρός να προχωρήσετε. Μην φοβηθείτε να ζήσετε καινούριους έρωτες, δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

Καθαρίστε το μυαλό σας από όλους και από όλα. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, αγαπήστε τον όπως δεν το έκανε κανείς. Αποδεχτείτε την απώλεια με θετικές σκέψεις. Όσο δύσκολη και αν σας φαίνεται η νέα σας πραγματικότητα, να θυμάστε ότι η ζωή συνεχίζεται και τα καλύτερα έρχονται. Λένε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Αφήστε τον λοιπόν να κυλήσει για να γιατρέψει και τις δικές σας πληγές!

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr