Χωριάτικος κόκορας κρασάτος

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Στο πρόσφατο ταξίδι μας στον Κοσμά Ορεινής Αρκαδίας ανακαλύψαμε μια τέλεια επιλογή για κρεατοφάγους. Το εστιατόριο-ψητοπωλείο Μπασαράμ με φρέσκο κυνήγι που πιάνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Η μαγείρισσα του Μπασαράμ μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της για κόκορα κρασάτο. Αν δοκιμάσετε να τη φτιάξετε με κόκορα αλανιάρη… τόσο το καλύτερο!!!

Υλικά

1 κιλό κόκορα κομμένο σε μερίδες

2-3 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κανέλα

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ξύδι

1 κρασοπότηρο κρασί

1 κουτί ντοματοχυμό

1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και ρίχνουμε το κρέας να “θωρακιστεί” (κάνει κρούστα το κρέας και κρατάει μέσα τα υγρά).
  • Ρίχνουμε λίγο ξύδι και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
  • Το αφήνουμε λίγο να βράσει και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
  • Το αφήνουμε να βράσει αρκετή ώρα και προσθέτουμε 1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Να ξέρετε ότι ο χωριάτικος κόκορας (ο αλανιάρης) θέλει πιο πολύ ώρα για να βράσει.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…