Χορέψτε και κάψτε θερμίδες

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Ο χορός είναι στο DNA του Έλληνα. Χορεύουμε παντού και πάντα. Σε βαφτίσια, σε γάμους, σε πανηγύρια, σε γιορτές, σε γενέθλια, την Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, στις χαρές, στις στεναχώριες. Γιατί όχι και για να γυμναστούμε;

Όταν χώρισα μετά από πολλά χρόνια σχέσης γράφτηκα σε μια σχολή χορού και δοκίμασα όλα τα είδη χορού. Αίθουσας, σε ζευγάρια, ομαδικά, ατομικά. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη και θεωρώ ότι καλύπτουν όλα τα γούστα. Αναλόγως την περίσταση και την ψυχολογική κατάσταση του καθενός.

Oriental, παραδοσιακός χορός της Αιγύπτου

Ένα είδος χορού που μου άρεσε και δεν το φανταζόμουν ήταν το oriental. Παραδοσιακός χορός των ανατολίτικων χωρών είναι κάτι σαν το δικό μας τσιφτετέλι. Με βοήθησε πολύ σωματικά και ψυχολογικά. Καταρχήν είναι για όλους τους ανθρώπους. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Το oriental στη χώρα μας μαθαίνεται σαν χορογραφία, όπως πολλά άλλα είδη χορού. Μαθαίνεις κάθε κίνηση ξεχωριστά και στο τέλος τις ενώνεις και έχεις την αίσθηση επαγγελματία χορεύτριας! Το oriental βοηθάει στη σωστή στάση σώματος, καθώς μειώνει και πόνους στην πλάτη που τυχόν έχει κάποιος. Χορεύοντας oriental, δουλεύεις όλους του μυς του σώματος σου με αποτέλεσμα να καις θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Ένας άλλος λόγος που λάτρεψα το oriental είναι όλη αυτή η λάμψη που σου προσφέρει. Αστραφτερές στολές, φλουριά που τα φοράς και κινούνται με χάρη, έντονο μακιγιάζ και γενικά μια υπερβολή που φαντάζει θεατρική. Είναι σαν να ερμηνεύεις έναν ρόλο, αλλά χορεύοντας. Όλο αυτό το τελετουργικό δημιουργεί μια μαγεία, καθώς ενισχύει την αυτοπεποίθηση και σου φτιάχνει την διάθεση.

Από προσωπική εμπειρία κατάλαβα ότι ο ρυθμός που έχει ο καθένας μέσα μας είναι μοναδικός. Αυτός ο ρυθμός είναι που δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε ώστε να εκτελέσουμε σωστά μια χορογραφία και το χειροκρότημα στο τέλος είναι η καλύτερη αμοιβή για έναν αρχάριο, αλλά και για τον επαγγελματία!

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…