Χόμπυ που καθαρίζουν το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Το ανθρώπινο μυαλό αρκετές φορές μπορεί να κάνει αρνητικές σκέψεις και έτσι να επηρεάζεται αρνητικά η διάθεσή μας. Δείτε τελικά πώς μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας με απλές ασχολίες.

Η ευζωία μας εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων. Ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι οι σκέψεις οι οποίες κάνουμε και που επηρεάζουν την ψυχολογία μας. Έτσι λοιπόν πρέπει να μάθουμε να καθαρίζουμε την σκέψη μας και να μην επηρεαζόμαστε από τις σκέψεις αυτές. Μερικές λοιπόν ασχολίες μπορεί να είναι το λιγότερο χρήσιμες σε αυτήν την αποστολή.

Χόμπυ που καθαρίζουν το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις

Διάβασμα βιβλίου

Το διάβασμα βιβλίου διώχνει ίσως περισσότερο από όλες τις ασχολίες τις αρνητικές σκέψεις. Δημιουργεί συναισθήματα σε εμάς μιας και οι λέξεις των βιβλίων έχουν την δική τους δύναμη αλλά κυρίως ωθεί το μυαλό στο να δημιουργήσει εικόνες. Μέσα λοιπόν από την προσπάθεια αυτήν εκτός από ότι περνάμε δημιουργικά και ευχάριστα την ώρα μας δημιουργούμε στο μυαλό μας όμορφες εικόνες και συναισθήματα που μένουν και μετά από την ανάγνωση.


Διαβάστε Επίσης: Μοντελισμός: το χόμπι που θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας!


Χόμπυ που καθαρίζουν το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις

Γυμναστική

Το σώμα μας είναι σημαντικό να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε. Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό. Εκτός όμως από τα ευεργετικά της οφέλη ως προς το σώμα μας είναι σημαντικά και τα οφέλη της στην ψυχοσύνθεσής μας μια και παράγει ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την ικανοποίηση μας  (ενδορφίνες) όπως επίσης και με την επίτευξη στόχων όταν πετυχαίνουμε ένα δύσκολο αποτέλεσμα (ντοπαμίνη).  Τα παραπάνω δημιουργούν ένα εξαιρετικά ευχάριστο αποτέλεσμα στον ανθρώπινο οργανισμό και ακόμα περισσότερο στις σκέψεις μας αφού την ώρα που κάνουμε γυμναστική δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο αφού πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι εκεί.

Χόμπυ που καθαρίζουν το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις

Βόλτα με φίλους και με αγαπημένα πρόσωπα

Αποδεδειγμένα το να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους τους οποίους εκτιμούμε, μας εκτιμούν και αυτοί και απολαμβάνουμε την παρέα και την συντροφιά τους, αν μη τι άλλο, έχει ευεργετικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία, σωματική και ψυχική. Έτσι λοιπόν εκτός από το ότι είναι μια ευχάριστη συνεύρεση με τους φίλους μας μέσα στην ημέρα, αν μας βασανίζει κάποιο πρόβλημα ή κάποια αρνητική επίμονη σκέψη μπορούμε να την μοιραστούμε μαζί τους και να μας  βοηθήσουν ή απλά να μας ακούσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοιχτούμε και να ζητήσουμε βοήθεια.


Διαβάστε Επίσης: Ψυχική ευημερία μέσω των χόμπι


Χόμπυ που καθαρίζουν το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις

Χόμπι

Είτε σας αρέσει το να παίζετε κιθάρα ή να ζωγραφίζετε ή ακόμα και ένας περίπατος στο πάρκο, η ενασχόληση με κάποιο χόμπυ ασκεί κατευναστική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και στα ανθρώπινα νεύρα. Εκτός από το ότι δρα σαν φυσικό ηρεμιστικό, αποβάλλει την αίσθηση άγχους, στρες ή ακόμα και απειλής της οποίας μπορεί να αισθανόμαστε και μας κάνει να συγκεντρωθούμε σε κάτι διαφορετικό. Αρκετές φορές είναι και το μόνο το οποίο χρειαζόμαστε. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις αν ανήκουμε και σε κάποια ομάδα η οποία ασχολείται με το συγκεκριμένο χόμπι μπορούμε να κάνουμε νέες φιλίες και να περνάμε χρόνο με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα με εμάς. Ειδικά το τελευταίο ασκεί κατευναστική επίδραση σε μας και μας καλύπτει βασικές ανάγκες όπως εκείνες της ένταξης σε κάποια ομάδα ή της επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης με άλλους.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.