Χοιρινές κοτολέτες με σάλτσα ροδάκινου

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

xoirines_kotoletes_me_saltsa_rodakinouΦτιάξτε μια μαρινάτα για να μαλακώσετε τις ίνες του χοιρινού και παράλληλα θα νοστιμήσει το κρέας. Όσο είναι ακόμα ζεστό από το ψήσιμο απλώστε τη σάλτσα ροδάκινου. Κυριολεκτικά θα λιώσει στο στόμα σας! Καλή επιτυχία!

Υλικά

4 (600 γρ.) χοιρινές κοτολέτες
1 κ. γλ. ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αρτισιά (Κύμινο)
2 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ. σ. φιστικέλαιο
2 κ. σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το χοιρινό, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και τη ζάχαρη.
  • Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Στραγγίστε το κρέας και πετάξτε τη μαρινάτα.
  • Βάλτε τις κοτολέτες πάνω σε ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο θέλετε.
  • Σερβίρετε με τη σάλτσα ροδάκινου

Για τη σάλτσα:
2 ολόκληρα ροδάκινα κονσέρβα
2 κ. σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι καυτερό

  • Βάλτε στο μούλτι τα ροδάκινα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Ύστερα τα βάζετε σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να πάρει μια βράση.
  • Αποσύρετε το τηγάνι και είναι έτοιμη η σάλτσα για να την απλώσετε πάνω στις χοιρινές κοτολέτες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…