Χιλιάδες κάδοι ανακύκλωσης στη Σκωτία

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Χιλιάδες κάδοι ανακύκλωσης στη ΣκωτίαΣε ένα πολύ σημαντικό μέτρο για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας, προέβη η κυβέρνηση της Σκωτίας. Εγκατέστησε σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα πλήθος κάδων ανακύκλωσης, προχωρώντας σε μια επένδυση 850.000 λιρών.

Οι κάδοι θα κάνουν πιο εύκολο το έργο των πολιτών για ανακύκλωση, με πληθώρα ειδών όπως εφημερίδες, πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα. Σε περισσότερα από 250 σημεία εγκαταστάθηκαν περίπου 2.700 κάδους σε κεντρικά σημεία όπως για παράδειγμα το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, στάσεις μέσων μεταφοράς, εμπορικά κέντρα και πανεπιστήμια.

Η υπεύθυνη εταιρεία για αυτούς τους κάδους λέγεται Zero Waste Scotland και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας, προσπαθούν να παροτρύνουν το λαό στην ανακύκλωση. Δεν είναι τυχαίο πως η γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου για το περιβάλλον, χαρακτήρισε την ανακύκλωση ζωτικής σημασίας για το οικονομικό και το περιβαλλοντικό μέλλον της χώρας. Ανέφερε επίσης πως η χρηματοδότηση αυτή, είναι ένα απλό παράδειγμα δέσμευσης της κυβέρνησης για την ορθή αξιοποίηση των πολύτιμων πόρων της χώρας.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας των κάδων, η τοποθέτησή τους σε στρατηγικά σημεία θα κάνει την ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια για τους πολίτες. Μάλιστα υπολογίζεται πως εάν οι πολίτες ανακυκλώνουν κατά 70% τα απορρίμματα τους μέχρι το 2025, θα ενδυναμώσουν την οικονομία της χώρας κατά 178 εκατομμύρια λίρες.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr