Δώρο χειροποίητη ονειροπαγίδα

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη

Σε όλους μας αρέσει να κάνουμε δώρα στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μάλιστα, όταν το δώρο είναι χειροποίητο, από εμάς τους ίδιους, η χαρά είναι διπλή και για το άτομο που λαμβάνει το δώρο, αλλά και για εμάς που το δημιουργούμε. Μια ωραία ιδέα για δώρο είναι και η ονειροπαγίδα.

Ένας αρχαίος μύθος

Σύμφωνα με την παράδοση των ινδιάνων Λακότα (αλλιώς Σιού), ο διδάσκαλος της σοφίας Ικτόμι εμφανίστηκε σε όραμα σε έναν πνευματικό αρχηγό των Λακότα, παίρνοντας τη μορφή μίας πολύ σοφής αράχνης.

Αρχικά του μίλησε σε μία πνευματική γλώσσα που μόνο οι αρχηγοί των Λακότα κατανοούσαν. Έπειτα καθώς μιλούσε, πήρε το στεφάνι από ιτιά που είχε ο αρχηγός, και ήταν διακοσμημένο με φτερά, χάντρες, τρίχες αλόγου και προσφορές και άρχισε να υφαίνει σ’ αυτό ένα δίχτυ από την εξωτερική μεριά προς το κέντρο.

Όταν τελείωσε, έδωσε πίσω το πλεγμένο στεφάνι στον αρχηγό και είπε: “Σε αυτόν τον ιστό είναι ένας τέλειος κύκλος, αλλά υπάρχει μία τρύπα στο κέντρο του κύκλου. Χρησιμοποιήστε τον ιστό για να ενισχυθείτε εσείς οι άνθρωποι, για να επιτύχετε τους στόχους σας και να χρησιμοποιήσετε της ιδέες των ανθρώπων σας, τα όνειρα και τα οράματα. Εάν πιστέψετε στο μεγάλο πνεύμα, ο ιστός, θα πιάσει τις καλές ιδέες σας, και οι κακές θα περάσουν από την τρύπα.”

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την όμορφη παράδοση, μπορούμε να δημιουργήσουμε κι εμείς μια ονειροπαγίδα για να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ώστε να πάρουν τη δύναμη να πραγματώσουν τις καλές ιδέες και να απαλλαγούν από τις άσχημες.

Τι θα χρειαστούμε;

  • Σπάγκο – Κορδονέτο
  • Σύρμα διαμέτρου περίπου 0.2 mm
  • Πένσα
  • Ψαλίδι
  • Κολλητική ταινία διπλής όψης ή απλή κόλλα
  • Χάντρες
  • Σελοτέιπ
  • Φτερά (είδη χόμπι)
  • Μαρκαδόρους (εάν έχετε για ύφασμα)
  • Νήμα κεντήματος

Κατασκευή ονειροπαγίδας

Για να σχηματίσετε ένα ομοιόμορφο στεφάνι χρειάζεστε ένα «καλούπι». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό κουτί. Κόψτε ένα κομμάτι σύρμα αρκετά μεγάλο, τυλίξτε το δύο φορές γύρω από το «καλούπι» σας και κόψτε τις άκρες που περισσεύουν. Μετά ενώστε σε διάφορα σημεία τους δύο κύκλους με σελοτέιπ για να αποκτήσετε ένα στεφάνι.

Τοποθετήστε την κολλητική ταινία διπλής όψης ή την κόλλα γύρω από το στεφάνι και τυλίξτε το με το κορδονέτο. Δέστε με έναν κόμπο ένα αρκετά μακρύ κομμάτι σπάγκου, π.χ. περί τα 2 μέτρα, στο στεφάνι. Τυλίξτε το στεφάνι με τον σπάγκο κάνοντας θηλιές.

Στο τέλος του πρώτου γύρου θα περάσετε τον σπάγκο μέσα από την πρώτη θηλιά. Συνεχίστε κατ’ αυτόν τον τρόπο περνώντας όσες χάντρες θέλετε και μέχρι το σημείο μου επιθυμείτε. Στο τέλος θα πρέπει να περισσέψει ένα μακρύ κομμάτι σπάγκου για να δέσετε έναν κόμπο και να κρεμάσετε στην άκρη του μερικά φτερά.

Χρωματίστε με τους μαρκαδόρους τα φτερά. Εάν δεν έχετε λευκά φτερά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά ή να φτιάξετε δικά σας από ύφασμα, τσόχα, χαρτόνι ή χαρτί.

Κόψτε δύο μακριά κομμάτια σπάγκου και περάστε τα στη κάτω πλευρά γύρω από το στεφάνι. Δέστε στην κάτω άκρη τα φτερά με σπάγκο και νήμα κεντήματος.

Η ονειροπαγίδα σας είναι έτοιμη για να την προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.