Women Do Business & σύγχρονη γυναίκα

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος

Το επιχειρείν δεν είναι αντρικό σπορ. Παρόλα αυτά οι άντρες συνεχίζουν να έχουν την πρωτοκαθεδρία στην ίδρυση και διοίκηση επιχειρήσεων. Μια μη κερδοσκοπική ελληνική οργάνωση, η Women Do Business, φιλοδοξεί να αλλάξει τα στερεότυπα και να φέρει τις γυναίκες στο επιχειρηματικό προσκήνιο έχοντας ήδη επιδείξει ένα πλούσιο έργο για την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματικότητα δεν έχει φύλο. Η μακραίωνη ανισότητα έφερε πολλές γυναίκες σε μειονεκτική θέση. Η άδικη ισορροπία μεταξύ των μητρικών, συζυγικών και επαγγελματικών καθηκόντων προσέφερε άλλοθι για να υπάρχουν προκαταλήψεις και ταμπού, ιδιαίτερα σε περιοχές μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα. Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να έχει ανάγκη όσο ποτέ τη γυναικεία ματιά και το ανάλογο ταμπεραμέντο για να επέλθει και στατιστικά η ισότητα στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Women Do Business

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Women Do Business είναι μια οργάνωση που προάγει την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την κατάργηση στερεοτύπων. Ξεκίνησε το Μάιο του 2019, στο Ηράκλειο της Κρήτης με ιδρύτριες δύο δραστήριες γυναίκες. Οι αξίες που πρεσβεύει είναι η συνεργασία, η αμεσότητα, η ειλικρίνεια, η ενσυναίσθηση, η ανοιχτότητα και η πραγμάτωση. Διαθέτει τετραμελή συμβουλευτική επιτροπή από επιστήμονες κύρους. Παράλληλα έχει μια μεγάλη ομάδα από δεκάδες μέντορες, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών από οργανώσεις και φορείς με κοινό όραμα.

Επιτυχίες & προοπτικές

Διαθέτοντας ως χορηγούς μεγάλες εταιρίες και συνεργάτες ακόμη και τραπεζικούς ομίλους διαθέτει όλα τα εχέγγυα για παραγωγική συμβολή στην άνοδο της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Στοχεύοντας στην άντληση κεφαλαίων από χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ελληνικά ιδρύματα, έχει βάλει από την αρχή τον πήχη ψηλά. Στόχος είναι η διαρκής παρουσία σε πανελλήνιο επίπεδο και η αποδοτική ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο με διεθνείς συνεργασίες είτε ως συντονίστρια είτε ως εταίρος. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://womendobusiness.eu/

Εθελοντισμός

Πίσω από την επιτυχία της οργάνωσης βρίσκεται μια συνεχώς αυξανόμενη ομάδα εθελοντών που προσφέρει αφιλοκερδώς γνώσεις, χρόνο και εμπειρία στους όμορφους στόχους για έναν καλύτερο ρόλο για τη σύγχρονη Ελληνίδα. Αυτό δίνει παραπάνω κοινωνικό ενδιαφέρον που έκανε άμεσα την οργάνωση γνωστή και εκτός Κρήτης.

Εκπαιδευτικές ευκαιρίες

Το Women Do Business απαντάει στο πρόβλημα της επιχειρηματικής ανισότητας και των στερεοτύπων γύρω από τη γυναίκα και το επιχειρείν μέσα από σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες. Σε τακτική βάση οργανώνονται τηλεκπαιδεύσεις από διάφορους ειδικούς με μεγάλη συμμετοχή. Η βάση της φιλοσοφίας της είναι η συνεχής επιμόρφωση και επανεκπαίδευση των γυναικών ώστε να έχουν τα κατάλληλα εφόδια και την επιθυμητή νοοτροπία για να εισέλθουν και να εξελιχθούν στον επιχειρηματικό στίβο.

Η γυναίκα του μέλλοντος

Οι μέχρι τώρα 1214 συμμετέχουσες σε δράσεις, οι 35 ομιλήτριες, οι 45 χορηγοί και οι 44 συνεργασίες είναι μια παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον. Η χώρα μας εμφανίζει αντιαναπτυξιακά συμπτώματα και αντιπαραγωγικές λογικές, που επιτέλους έχουν βρει έναν άξιο αντίπαλο. Ας ελπίσουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να έχουν την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να επιχειρηματήσουν και σύντομα να συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας υγιούς και εξωστρεφούς οικονομίας που μόνο η θηλυκή χάρη και ευαισθησία είναι σε θέση να εξασφαλίσει για τις μελλοντικές γενιές.

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος,

Influence:

Είμαι πολιτικός μηχανικός με σημαντική εμπειρία. Έχω πάθος με την ελεύθερη διάδοση και μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών…