Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Συντάκτης: Flowmagazine

Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επιθυμούν, από τις 9-13 Μαϊου. Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Α.Ε.) οργανώνει την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος», από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, αφιερωμένη στην πρόληψη. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της Ε.Δ.Α.Ε. σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού. Κάθε χρόνο στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος, εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Ένα από τα δέκα είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς αποτελεί ο καρκίνος του δέρματος. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Περίπου 130.000 μελανώματα παρουσιάζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 90% των μελανωμάτων μπορεί να θεραπευτεί, αν διαγνωστεί έγκαιρα. Οι ειδικοί επιμένουν: «Αφιερώστε πέντε λεπτά, για να ελέγξετε το δέρμα σας» και στην ιστοσελίδα Myskincheck.gr, που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (Ε.Δ.ΑΕ) παροτρύνουν τους πολίτες να ελέγχουν τακτικά το δέρμα τους.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…