Βρείτε το προσωπικό σας στυλ με 5 απλά βήματα

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Για να δημιουργήσετε το προσωπικό σας στυλ, χρειάζεται να βρείτε τη δική σας ταυτότητα και τι σας ταιριάζει, χωρίς να ακολουθείτε κατά γράμμα τις επιταγές της μόδας.

Η εύρεση του προσωπικού σας στυλ είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να ανακαλύψετε ποια ρούχα προτιμάτε. Είναι ουσιαστικά μέρος ενός ταξιδιού και μιας διαδικασίας που σας βοηθά να κατανοήσετε τον ‘’πυρήνα’’ της ταυτότητάς σας. Η ανακάλυψη του στυλ σας δεν είναι να θέσετε περιορισμούς σε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φορέσετε, αλλά να διασκεδάσετε και να πειραματιστείτε με αυτό με το οποίο αισθάνεστε περισσότερο ο εαυτός σας.

Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό που αποτελεί την ιδανική σας εμφάνιση σήμερα, μπορεί να μην πληροί τις προϋποθέσεις στο μέλλον. Αυτό δεν αφορά μόνο τη αλλαγή των τάσεων, αλλά και τη δική σας προσωπική ανάπτυξη. Μπορεί ακόμη να διαπιστώσετε ότι έχετε ένα συγκεκριμένο στυλ για κάθε κομμάτι της προσωπικότητάς σας, άλλα το καθένα “μπαίνει στο παιχνίδι” σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Εάν αναζητάτε οδηγίες για το πώς να βρείτε το δικό σας προσωπικό στυλ, ξεκινήστε με τα ακόλουθα:

Κοιτάξτε μακριά από την πασαρέλα

Για τον σωστό καθορισμό των πυλώνων του στυλ σας, κοιτάξτε μακριά από την πασαρέλα και τις τρέχουσες τάσεις, στραφείτε στα στυλ του παρελθόντος που άφησαν εποχή και κατανοήστε πώς και γιατί το ύφος τους έχει διατηρηθεί έως τις μέρες μας. Ο κλασικός συνδυασμός μπλουζάκι και τζιν της Jane Birkin επηρεάζει ακόμα τη σημερινή εποχή, όπως και το κλασικό μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn στο “Breakfast at Tiffany’s”.

Πάρτε συμβουλές

Μιλήστε με τους αξιόπιστους συμβούλους σας που μπορούν να σας βοηθήσουν σχετικά με το τι πιστεύουν ότι σας ταιριάζει καλύτερα. Όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, μπορεί να είναι εύκολο για εμάς να επικεντρωθούμε στα ελαττώματα, αλλά όσοι μας αγαπούν είναι πιο πιθανό να δουν ότι το σύνολο που φοράμε λάμπει πάνω μας. Ρωτήστε τον καλύτερό σας φίλο, τη μαμά ή την αδελφή σας για τις σκέψεις τους σχετικά με τα ρούχα που πιστεύουν ότι σας αντιπροσωπεύουν καλύτερα. Ακούστε, πάρτε τις πληροφορίες, αλλά μετά εφαρμόστε μόνο αυτό που αισθάνεστε ότι είναι σωστό για εσάς. 

Κάντε την έρευνά σας

Είναι καιρός να γίνετε λίγο ναρκισσιστές εδώ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε ποιο στυλ σας ταιριάζει περισσότερο από το να κοιτάξετε την προηγούμενη εμφάνισή σας. Πραγματοποιήστε ένα ‘’ταξίδι’’ στις selfie ή στις φωτογραφίες που ανεβάσατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σημειώστε ποια ρούχα σας έκαναν να λάμπετε.

Πειραματιστείτε

Πώς θα μάθετε τι σας ταιριάζει περισσότερο αν πρώτα δεν δοκιμάσετε; Αφιερώστε χρόνο για να δοκιμάσετε κομμάτια τόσο εντός όσο και εκτός της ζώνης άνεσής σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι, όταν πειραματίζεστε, τα πράγματα μπορεί να μην πηγαίνουν βάσει σχεδίου, μπορεί να ερωτευτείτε κάποιο σύνολο και να καταλάβετε αργότερα ότι δεν είναι καθόλου λειτουργικό πάνω σας. Εάν συμβεί αυτό, μη φοβάστε. Απλώς δωρίστε το σε κάποιον φίλο ή στο τοπικό φιλανθρωπικό σας κατάστημα. Όπως λέει η παροιμία, “τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός ενός άλλου”.

Ντυθείτε για εσάς

’Για ποιον ντύνομαι;’’: είναι συχνά μια ερώτηση που εμφανίζεται σε σκέψεις και συνομιλίες. Η απάντηση πρέπει να είναι ‘’μόνο για εμένα’’. Γι’ αυτό, όταν ανακαλύπτετε ποιος είστε στυλιστικά, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να ακολουθήσετε αυτό που σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Όλοι μπορούν να έχουν τις απόψεις τους, ναι, αλλά είναι πραγματικά η δική σας που μετράει σε αυτήν την περίπτωση.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.