Βρίσκοντας το νόημα της ζωής στη φροντίδα άρρωστων παιδιών

Συντάκτης: Ελπίδα Μαγάκη

Amy Elizabeth Hehre. Σπούδασε βοηθός ιατρού κι επέλεξε στην ηλικία των 20 να κάνει την πρακτική της στην Κένυα.

Ερχόμενη αντιμέτωπη με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και ζώντας καθημερινά την πάλη των ανθρώπων να επιβιώσουν, στερούμενοι βασικά αγαθά, βρήκε το νόημα στη ζωή της.

Έβαλε στόχο να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών και να τους προσφέρει αυτά που στερούνται: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φαγητό, στέγη, αγάπη.

Μετά από 6 χρόνια, λοιπόν, υλοποίησε το όραμά της και ίδρυσε το OVI Children Hospital, στηριζόμενη αποκλειστικά σε δωρεές και με σκοπό να παρέχει δωρεάν φροντίδα και ιατρικές υπηρεσίες σε ορφανά και άρρωστα παιδιά.

Καθημερινά η Amy και ο σύζυγός της Rob γίνονται μάρτυρες του πόνου των μικρών ασθενών τους που υποφέρουν από υποσιτισμό, ελονοσία, καρκίνο, AIDS, σωματικά και ψυχικά τραύματα.

Όπως λέει η ίδια «παρόλο που αυτή είναι η ζωή μου και το πάθος μου, είμαι η πρώτη που θα πω πως δεν είναι καθόλου εύκολο» .

Πολλές φορές καταρρέει σωματικά και ψυχολογικά αλλά η πίστη της και ο ανώτερος σκοπός που έχει επιλέξει την κρατούν όρθια και συνεχίζει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσοι ξέρουμε πραγματικά τον σκοπό της ζωής μας;


Περιγράφει η ίδια μία μέρα που ήταν εξουθενωμένη από την ολονύκτια φροντίδα ενός 6 χρονου κοριτσιού με καρκίνο γιατί φοβόταν τις χημειοθεραπείες, την κάλεσαν να επισκεφθεί δύο παιδιά σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

Παρόλο που το σώμα της δεν υπάκουγε, πήγε μαζί με τον άντρα της να τα δει. Όλη της η κούραση υποχώρησε μόλις αντίκρισε τα δίδυμα Σάλλυ και Σελένα.

Τα δίδυμα ήταν 4 χρονών. Ο Σάλλυ δε ζύγιζε πάνω από 4 κιλά και είχε πνευμονία. Το ρουχαλάκι του ήταν γεμάτο σκόνη και μυρμήγκια και κρατούσε στο χέρι του ένα καλαμπόκι καλυμμένο με σκόνη. Η αδελφή του Σελένα είχε λίγα παραπάνω κιλά και φαινόταν πιο υγιής από τον αδελφό της. Έμεναν στο σπίτι συγγενών γιατί η μαμά τους τα είχε εγκαταλείψει.

Ο μικρός Σάλλυ άρπαξε κι έσφιξε το δάχτυλό της, έγειρε στο στήθος της και χαμογέλασε. Αυτή ήταν η ανταμοιβή της μετά από μια τυπική κουραστική μέρα.

Δυστυχώς είναι αμέτρητα τα παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί, απομονωθεί από τη δυσχέρεια και τη φτώχεια και δεν μπορούν να φτάσουν σε κάποιο ίδρυμα για βοήθεια και τελικά πεθαίνουν.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε το OVI Children hospital. Η Amy κι ο σύζυγός της τρέχουν εκείνοι κοντά στα παιδιά και προσπαθούν να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν από αυτά που τα παιδιά στερούνται για να σωθούν.

Η Amy αξίζει το θαυμασμό μας! Η ζωή της, μόλις 26 χρονών, είναι πολύ διαφορετική από πολλές κοπέλες της ηλικίας της και εμπνέει. Διάλεξε το δρόμο της προσφοράς και τάχθηκε να προσφέρει απλόχερα στα παιδιά της Κένυας φροντίδα, αγάπη, ελπίδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας σεφ στο Τζάνειο με… όρεξη για προσφορά


Πολλοί από εμάς παλεύοντας, μέσα στις ανέσεις μας βέβαια, με τα καθημερινά μικροπροβλήματά μας δε δίνουμε σημασία στον πόνο και τη δυστυχία γύρω μας. Εγωιστές και άπληστοι για απόκτηση όλο και περισσότερων αγαθών για το κυνήγι της ευτυχίας, δεν αναλογιζόμαστε ότι ένας τρόπος να φέρουμε γαλήνη και πληρότητα στην ψυχή μας είναι μέσω της προσφοράς.

Έχουμε τη δύναμη να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο, προσφέροντας βοήθεια. Αρκεί έναν άνθρωπο τη φορά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η ανάγκη να αγαπήσουμε και να προσφέρουμε ενισχύει την ευτυχία μας

Συντάκτης: Ελπίδα Μαγάκη,

Influence:

Σκοπός μου είναι μέσα από τη συγγραφή να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους, να τους βοηθήσω μέσα από τη γνώση και να τους παρακινήσω να σκεφτούν διαφορετικά…