Βρείτε ταξί μέσω ίντερνετ από το κινητό!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Βρείτε ταξί μέσω ίντερνετ από το κινητό!Ψάχνετε ταξί μέσα στην κίνηση της Αθήνας αλλά δεν βλέπετε φως; Το Taxibeat μπορεί να σας βοηθήσει να καλέσετε, ανάμεσα από τα 1800 ταξί της Αττικής, εκείνο που θα καλύπτει τις ανάγκες σας εντελώς δωρεάν! Αρκεί να έχετε ένα κινητό με λειτουργικό ios και η εφαρμογή taxibeat θα σας λύσει τα χέρια, είτε είστε στη θέση του πελάτη, είτε του οδηγού ταξί! Σήμερα, οι χρήστες της εφαρμογής στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό φτάνουν τους 62.000! Η Αλεξάνδρα Σιγάλα, marketing director του Taxibeat μιλάει στο flowmagazine.gr για την επανάσταση που έφερε η εφαρμογή…

«Είναι σαν να καλείς ραδιοταξί, αλλά χωρίς την επιπλέον χρέωση της κλήσης! Η μετακίνηση γίνεται πιο εύκολη, καθώς ο πελάτης μπορεί να καλέσει ταξί από το σπίτι του και ο οδηγός δεν χρειάζεται να ψάχνει με τις ώρες πελάτη», υποστηρίζει η κα. Σιγάλα.

Η λειτουργία του Taxibeat

Εύκολα και γρήγορα, η πρωτότυπη εφαρμογή κάνει την εύρεση ταξί να θυμίζει… social media! Αρχικά, κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή στο smartphone σας ή εντοπίστε την στον υπολογιστή (www.taxibeat.com). Ανοίγοντας την εφαρμογή, είσαι σε θέση να ανακαλύψεις όλα τα ταξί της γειτονιάς σου (τα οποία είναι μέλη του συστήματος) και τη βαθμολογία τους από προηγούμενους πελάτες. Αφού το «καλέσεις» με ένα μόνο «κλικ», βλέπεις στο χάρτη της οθόνης ότι το ταξί κινείται προς το μέρος σου. Μετά το τέλος της διαδρομής, έχεις τη δυνατότητα να βαθμολογήσεις και εσύ την εξυπηρέτηση του ταξί μέσα από 5 αστεράκια.

Taxibeat για μεγαλύτερη ασφάλεια!

Βρείτε ταξί μέσω ίντερνετ από το κινητό!Η ιδιαιτερότητα του taxibeat ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, καθώς προσφέρει ασφάλεια στον επιβάτη. Κάθε πελάτης μπορεί να πληροφορείται για κάθε στοιχείο του οχήματος ή του οδηγού μέσα από την εκτεταμένη λίστα αναζήτησης, η οποία δηλώνει το ονοματεπώνυμο του οδηγού, τη φωτογραφία του, τον αριθμό της πινακίδας και τη βαθμολογία του. Μπορείτε να δείτε ακόμα και αν έχει δερμάτινα καθίσματα και air condition ή αν επιτρέπονται μέσα τα κατοικίδια! «Φανταστείτε ότι πολλοί ξεχνούν κινητά στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων και τα παίρνουν πίσω. Ο πελάτης δεν θα παίρνει μέρος πια σε ένα ραντεβού στα τυφλά. Τα συστήματα της εφαρμογής παρακολουθούν ακόμα και τις παρακάμψεις ενός ταξί», σχολιάζει η Αλεξάνδρα Σιγάλα στο flowmagazine.gr

Πως ξεκίνησε η ιδέα…

Όλα ξεκίνησαν από το Νίκο Δρανδάκη το 2010, όταν χάθηκε με μια παρέα μέσα στα στενά της Αθήνας. Έβρεχε καρεκλοπόδαρα και δεν έβρισκε πουθενά ταξί. «Αναγκάστηκε να μπει μέσα στο google maps για να βρει την πιο κοντινή λεωφόρο. Τότε του ήρθε η ιδέα… γιατί να μην υπάρχει μια εφαρμογή που να «κλείνει» εύκολα και ανέξοδα ένα ταξί;», μας λέει η κ. Σιγάλα. Το Μάιο του 2011 μαζί με τον Νίκο Δαμηλάκη, τον Κωστή Σακκά και τον Μιχάλη Σφικτό δημιούργησαν μια εταιρία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Openfund, πρωτοβουλία που δίνει ευκαιρίες στις καινοτόμες ιδέες. Συνολικά έχουν επενδυθεί στην εφαρμογή περίπου 1.000.000 ευρώ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδανική και για τους οδηγούς ταξί…

Η εφαρμογή δεν αφορά μόνο τους επιβάτες … αλλά και τους οδηγούς που ψάχνουν απεγνωσμένα πελάτες ή περιμένουν με τις ώρες στην πιάτσα. Η διαφορά είναι ότι κάθε πελάτης taxibeat, που θα μπαίνει στο ταξί, θα κοστίζει 0,40 ευρώ για τον ταξιτζή, ποσό που θα πρέπει να πληρώνει μια φορά το δίμηνο στο λογαριασμό της εταιρίας. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει εγγραφή στο link www.taxibeat.com/drivers, αρκεί να έχει στα χέρια του την άδεια οδήγησης και την επαγγελματική άδεια για το ταξί του.

Βρείτε ταξί μέσω ίντερνετ από το κινητό!«Το taxibeat εξελίσσει τον κλάδο των ταξί και την εξυπηρέτηση των πελατών. Στην αρχή βλέπαμε οδηγούς να μπαίνουν στο Taxibeat με ένα μέτριο αυτοκίνητο και μια τυχαία φωτογραφία. Μετά από λίγο τους είδαμε με ένα σούπερ καθαρό και αρωματισμένο αυτοκίνητο… γιατί οι εντυπώσεις μετρούν για έναν ανταγωνιστικό επαγγελματία» εξηγεί στο flowmagazine.gr o Νικος Δρανδάκης, προγραμματιστής και εκ των εμπνευστών του Taxibeat.

Taxibeat μέχρι και τη Βραζιλία!

Μέχρι σήμερα η εφαρμογή έχει επεκταθεί στο Βουκουρέστι, το Όσλο, τη Βραζιλία και τον επόμενο μήνα θα προχωρήσει προς το Παρίσι. «Υπάρχουν Έλληνες που ταξιδεύουν πολύ και έχουν καταφέρει να διαδώσουν την ιδέα και στο εξωτερικό. Άλλωστε, έτσι γλιτώνουν από την έλλειψη ταξί στη Γαλλία ή τις μέτριες υπηρεσίες στη Βραζιλία», μας αναφέρει η Αλεξάνδρα Σιγάλα, marketing director του Taxibeat. Σε 1-2 μήνες η εφαρμογή θα εξοπλιστεί με μια ακόμη λειτουργία, η οποία θα εξυπηρετεί τους επιβάτες των αεροδρομίων, ώστε να μην περιμένουν στην ατελείωτη ουρά των ταξί μπροστά από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.