Βραζιλιάνος οδοντίατρος φτιάχνει εθελοντικά τα δόντια στους φτωχούς

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη

Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά. Ένας από αυτούς είναι και ο οδοντίατρος Φελίπε Ρόσσι από τη Βραζιλία, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε φτωχούς ανθρώπους.

Ο εθελοντισμός στην ιατρική

Αν υπάρχει ένα παράδειγμα του εθελοντισμού και της ιατρικής επιστήμης στην υπηρεσία του ανθρώπου, αυτό δεν είναι άλλο από τον Βραζιλιάνο οδοντίατρο Φελίπε Ρόσσι, ο οποίος προσφέρει χαρά και χαμόγελα στους φτωχούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Το 2016 ίδρυσε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Por1sorriso («Για ένα χαμόγελο» στα πορτογαλικά) και έγινε διευθυντής οικονομικής ενίσχυσης. Το πιο ωραίο, όμως, είναι ότι ο ίδιος και η ομάδα του φτιάχνουν τα δόντια στους φτωχούς δωρεάν!

Το έργο του Ρόσσι

Ο σκοπός του Ρόσσι είναι να προσφέρει καλοσύνη στην κοινωνία, τους δικούς τους ανθρώπους, τη χώρα και τον πλανήτη του. Η επιθυμία του αυτή είχε καταλυτική επίδραση στις φτωχές κοινωνίες, όχι μόνο της Βραζιλίας, αλλά και της Μοζαμβίκης, της Κένυας και όπου αλλού έχει ταξιδέψει. Η φιλοσοφία του είναι να βοηθάει «αυτούς που δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους», για αυτό και δεν ζητάει χρήματα από αυτούς που βοηθάει: «Αυτού του είδους η βοήθεια διαφέρει πολύ από άλλες προσπάθειες που επικεντρώνονται στη διανομή οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας», αναφέρει ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Instagram.

Η μαρτυρία μιας ασθενούς

H Τέρι Ρίμερ, μία από τις ασθενείς του, ανέφερε ότι η διαδικασία επιδιόρθωσης των δοντιών της ήταν επίπονη, αλλά άξιζε τον κόπο, καθώς άλλαξε δραματικά η ζωή της. «Πριν από την εγχείρηση, η ζωή μου ήταν ένα τίποτα. Δεν μπορούσα ούτε να χαμογελάσω στις φωτογραφίες, και ένιωθα παράξενα όταν μου έλεγαν να χαμογελάσω στις ομαδικές φωτογραφίες και δεν μπορούσα. Μετά την επέμβαση, απέκτησα αυτοπεποίθηση! Όταν έβαλα την οδοντοστοιχία μου και πήγα στο μπάνιο, χαμογελούσα στον καθρέφτη. Ένιωθα ότι το πρόσωπό μου ήταν στη θέση του, και μέχρι και η μητέρα μου και τόσοι άλλοι το παρατήρησαν!».

Λόγω του προβλήματος στα δόντια της, έπρεπε να πάψει να τρώει κεράσια ή σαλάτες, και ο Ρόσσι είχε αναγκαστεί να αφαιρέσει όλα της τα δόντια. «Δεν είχα καν οστό στην άνω γνάθο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή ενός οστού από ένα πτώμα. Έπρεπε να αφαιρεθούν τα ελάχιστα δόντια που είχαν απομείνει και η αποθεραπεία ήταν πολύ δύσκολη, καθώς χρειάστηκε να μου βάλουν εμφυτεύματα και βίδες, ενώ χρειάστηκαν ενέσεις και κέρινα καλούπια του στόματός μου. Ακόμα και η φαρμακευτική αγωγή μου δημιούργησε θέματα στο στομάχι. Ωστόσο, άλλαξε η ζωή μου, καθώς οι άνθρωποι με αντιμετωπίζουν αλλιώς τώρα που έχω δόντια».

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις

Η σωστή στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική, καθώς εξασφαλίζει την καλή υγεία. Αξίζει να δείτε μερικές φωτογραφίες που δείχνουν μερικούς ανθρώπους πριν και μετά τη βοήθεια που έλαβαν από τον Ρόσσι. Είναι πραγματικά απίστευτο πόσο μπορεί ένας οδοντίατρος να αλλάξει τη ζωή των ασθενών του και να τους δώσει δύναμη.

Πηγή: intelligentliving.co

Φωτογραφίες: Felipe Rossi

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.