Βραβεύσεις καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα

Με στόχο να ενθαρρύνει το επιχειρηματικό πνεύμα των φοιτητών του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Επιχειρώντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών” την Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Παρευρέθηκαν φοιτητές που παρουσίασαν τις ιδέες τους για πρωτότυπες επιχειρήσεις και απόφοιτοι που έχουν ήδη δημιουργήσει την επιχείρηση τους κι έχουν πετύχει. Ακολούθως βραβεύτηκαν οι καλύτερες επιχειρησιακές ιδέες, οι οποίες πριμοδοτήθηκαν και με χρηματικό έπαθλο.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και της Μονάδας Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας προσπαθεί να δώσει βήμα στη δημιουργικότητα των φοιτητών. Επιδιώκει να φέρει τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες κοντά στον αληθινό επιχειρηματικό στίβο και να προβάλει καινοτόμες ιδέες.

Οι επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν:

Οι Ρυθμιστές

Είναι μια ομάδα φοιτητών που στόχος της επιχείρησης τους είναι να γίνουν οι πιστοί σύμβουλοι για όλες τις πιθανές εκκρεμότητες ενός αποθανόντα. Προσφέρει παροχές όπως χρηματοοικονομικό αναλυτή και νομικό σύμβουλο. Επιπλέον προσφέρουν υπηρεσίες και μέσω ηλεκτρονικού προφίλ. Οι Ρυθμιστές πήραν το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Teacher at Home

Η ιδέα αυτής της ομάδας είναι η επιλογή εύρεσης εκπαιδευτικού μέσω ηλεκτρονικού συστήματος. Ο μαθητής και ο καθηγητής θα μπορούν να συνεργάζονται ο καθένας από το σπίτι του μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης έχουν φτιάξει πρόγραμμα που μπορεί ο μαθητής να μπει και να δει τις ώρες των μαθημάτων και τα μαθήματα. Οι teacher at Home πήραν το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Ηλεκτρονικό επιχειρείν».

Green Village

Η ομάδα αυτή προσφέρει παροχές ξενοδοχειακού τύπου σε συνταξιοδοτημένα άτομα. Η ιδέα τους είναι να δημιουργήσουν ένα χωριό με πλατεία, καφενείο και σπίτια περιμετρικά. Παρέχουν ανεξάρτητη και αυτόματη διαβίωση, νοσηλευτική φροντίδα, εκδρομές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Σκοπός τους είναι η ένταξη των ηλικιωμένων σε κοινότητα. Οι Green Village πήραν το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Γενικής Κατεύθυνσης.

Δες το ecoνομικά

Η ιδέα της επιχείρησης αυτής, είναι να δίνει πληροφορίες σε πελάτες και εταιρείες σχετικά με το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Μέσω mobile application ο πελάτης θα μπορεί να υπολογίσει το οικονομικό και οικολογικό αντίκτυπο για καθημερινές δραστηριότητες. Η συγκεκριμένη ομάδα πήρε το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Πράσινη Επιχειρηματικότητα».

Τα πανεπιστήμια αποτελούν το ζυμωτήριο των προοδευτικών ιδεών και των εξελιγμένων τεχνικών. Η υλοποίηση των καινοτομιών αποτελεί πλέον το μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.