Βραδινές συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να χάσουν κιλά κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθουν ότι θα τα καταφέρουν. Όταν όμως έρχεται το βράδυ τότε οι αντιστάσεις πέφτουν, με αποτέλεσμα να υποκύπτουν στους διατροφικούς πειρασμούς. Εάν κάθε φορά που γυρνάτε σπίτι νιώθετε ότι όλη η προσπάθεια της ημέρας πήγε χαμένη, τότε συνεχίστε την ανάγνωση.

Καζεΐνη

Σε κάθε κανόνα υπάρχει και τουλάχιστον μια εξαίρεση που τον επιβεβαιώνει. Αν έχεις λοιπόν διάθεση για ένα σνακ πριν τον ύπνο, φρόντισε να περιέχει πρωτεΐνη καζεΐνης, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η πρωτεΐνη καζεΐνης αφομοιώνεται πιο αργά, επομένως ένα σνακ πριν τον ύπνο μπορεί να δώσει στο σώμα σου πρωτεΐνη που μπορεί να χρησιμοποιήσει όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση και την οικοδόμηση μυών.

Φαγητό πριν τον ύπνο

Το δείπνο ή η κατανάλωση σνακ πριν τον ύπνο δυσκολεύουν την απώλεια βάρους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που συνηθίζουν να τρώνε πριν ξαπλώσουν, διαλέγουν τρόφιμα που περιέχουν πολλές θερμίδες, τα οποία όχι μόνο αυξάνουν το βάρος, αλλά παράλληλα δυσκολεύουν και τον ύπνο, που όπως είπαμε είναι σημαντικός για την απώλεια βάρους. Στόχος σας πρέπει να είναι να μην καταναλώνετε τίποτα μερικές ώρες (2-3) πριν πάτε για ύπνο.

Βραδινές συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών πριν τον ύπνο είναι μια κακή συνήθεια για περισσότερους από έναν λόγους. Το αλκοόλ συνοδεύεται από πολλές θερμίδες, επομένως η αποφυγή του αλκοόλ, είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσεις τη συνολική θερμιδική πρόσληψη χαμηλότερη. Αλλά το αλκοόλ επίσης διαταράσσει τον ύπνο, οπότε αν πίνεις πολύ πριν τον ύπνο, μπορεί να μην αισθάνεσαι τόσο ξεκούραστη το πρωί.

Κρατήσου απασχολημένος

Πολλές φορές, η βαρεμάρα, ωθεί τους ανθρώπους στο φαΐ. Αν λοιπόν, πιάνετε τον εαυτό σας να τρώει κάθε βράδυ μπροστά στην τηλεόραση, τότε φροντίστε να τον κρατάτε απασχολημένο:

  • Διαβάστε ένα βιβλίο ή περιοδικό
  • Μιλήστε με ένα φίλο στο τηλέφωνο
  • Ζωγραφίστε
  • Ακούστε μουσική
  • Κάνετε δουλειές που σας έχουν απομείνει
  • Μαγειρέψτε υγιεινά για την επόμενη μέρα

Βραδινές συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Θερμοκρασία δωματίου

Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται το λίπος και ο ύπνος σε ένα πιο δροσερό δωμάτιο, μπορεί να βοηθήσει στην καύση περισσότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, μια δροσερή θερμοκρασία δωματίου προωθεί έναν υπέροχο βραδινό ύπνο. Η ιδανική θερμοκρασία για να ρυθμίσεις την κρεβατοκάμαρά σου είναι περίπου 18° C.

Οθόνες

Το κινητό σου τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής και η τηλεόραση, εκπέμπουν μπλε φως που μπορεί να χαλάσει τελείως τον κιρκάδιο ρυθμό σου, γνωστός και ως φυσικός κύκλος ύπνου/αφύπνισης. Εάν χρησιμοποιείς ηλεκτρονικά πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, πιθανότατα θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο να αποκοιμηθείς. Περιττό να πούμε ότι το scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και to binge watching δεν συγκαταλέγονται στα πλαίσια μιας χαλαρωτικής, νυχτερινής ρουτίνας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.