Βουτιές με άρωμα… νησιού δίπλα στην Αθήνα

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Οι φωτογραφίες που θα βγάλετε στις δυο παραλίες που διαλέξαμε θα μπερδέψουν στα σίγουρα τους φίλους σας που θα νομίσουν ότι φύγατε διακοπές σε νησί! Κι όμως, είστε ακόμα κοντά στην Αθήνα.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα μεταφερόμαστε σε μικρούς επίγειους παραδείσους. Ο λόγος για τις παραλίες που εκτείνονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής πριν τη Παλαιά Φώκαια και ως τα Λεγραινά και το Σούνιο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ανωτέρω παραλίες αποτελούν πόλο έλξης για τους Αθηναίους αλλά και τους τουρίστες.

Πεντακάθαρες και βγαλμένες από καρτ-ποστάλ

Κατά μήκος του παραλιακού τόξου λοιπόν, και κατευθυνόμενοι προς Σούνιο μαγευόμαστε από τις υπέροχες και πεντακάθαρες παραλίες. Είτε με άμμο, είτε με βότσαλο, είτε με βράχια, οι παραλίες που συναντάμε, διακρίνονται για τα κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά τους που θυμίζουν Καραϊβική. Κάποιες είναι οργανωμένες και κάποιες άλλες όχι. Όπως και να χει όμως, σίγουρα δεν αφήνουν κανέναν επισκέπτη παραπονεμένο ή δυσαρεστημένο.

ΚΑΠΕ

Πηγαίνοντας προς Σούνιο συναντάμε μία πολύ δημοφιλή πλέον παραλία με την ονομασία ΚΑΠΕ. Αυτή η παραλία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες διάσημες παραλίες του Ιονίου. Μόλις βρεθούμε στο ΚΑΠΕ, κατεβαίνουμε τα σκαλιά και βρισκόμαστε μπροστά σε «ένα θαύμα της φύσης». Ανάμεσα σε βράχια αποκαλύπτεται μία παραλία με διάφανα βαθιά νερά, ενώ υπάρχει και μία μικρότερη παραλία πιο «πριβέ» στο αριστερό μας χέρι που τη προσεγγίζουμε μόνο κολυμπώντας. Το ΚΑΠΕ λόγω των βράχων και των σκαλιών θυμίζει πάρα πολύ τη γνωστή παραλία «Πόρτο Κατσίκι» της Λευκάδας. Προτού αποφασίσουμε να κατέβουμε τα σκαλιά στο ΚΑΠΕ, μπορούμε να προμηθευτούμε κάποιο καφέ, κοκτέιλ, αναψυκτικό και να φάμε «ένα βρώμικο» από την υπάρχουσα καντίνα.

Άγιος Νικόλαος

Μία άλλη παραλία που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει είναι ο Άγιος Νικόλαος. Κατεβαίνοντας σκαλιά «ξεδιπλώνεται» μπροστά μας μία βοτσαλωτή παραλία, ιδανική ακόμη και για κατασκηνωτές. Κολυμπάμε στα διάφανα τυρκουάζ νερά που όλο και βαθαίνουν. Την απόσταση που διανύσαμε για να φτάσουμε έως εδώ δεν τη λογαριάζουμε, μιας και το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο μας αποζημιώνει. Καθώς κατεβαίνουμε τα σκαλιά υπάρχει ένα καφέ, τύπου beach bar που σερβίρει καφέδες, αναψυκτικά, ποτά και ό,τι άλλο θελήσουμε. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται πηγαίνοντας προς Παλαιά Φώκαια λίγο μετά τη δημοφιλή παραλία «Μαύρο Λιθάρι».

Οι παραπάνω είναι δύο από τις πιο όμορφες και «κρυφές» παραλίες του παραλιακού τόξου της Ανατολικής Αττικής που σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Απλώς, προτού ξεκινήσετε από το σπίτι σας προμηθευτείτε τα απαραίτητα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, καρέκλες και ό,τι άλλο χρειάζεστε καθώς δεν είναι οργανωμένες. Καλές βουτιές!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.