Βότανα της φύσης που χαρίζουν σεξουαλική υγεία και ζωτικότητα

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Η συντροφικότητα και η υγιής σεξουαλικότητα είναι παράγοντες οι οποίοι ορίζουν τη γενική καλή κατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Η διάθεση για έκφραση της σεξουαλικότητας μπορεί στη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου να πληγεί από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, ενδογενείς ή εξωγενείς.

Παρόλο που η μακροχρόνια προβληματική έκφραση της σεξουαλικότητας συνιστά ζήτημα που ο άνθρωπος είναι καλό να το αντιμετωπίσει εξατομικευμένα, η παροδική απώλεια της σεξουαλικής ορμής είναι δυνατό να καταπολεμηθεί και με τη συμβολή της φύσης και των βοτάνων της. Βότανα τα οποία με τις καταπραϋντικές, αναλγητικές, ιαματικές και διεγερτικές τους ιδιότητες μπορούν να ενεργοποιήσουν το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και να του αφυπνίσουν τη διάθεση για ερωτική επαφή.

Ακολουθεί  ο κατάλογος με τα αφροδισιακά βότανα:

  1. Τζίνσενγκ

Το ginseng  χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για περισσότερα από 2.000 χρόνια και είναι ανάμεσα στα πιο διαδεδομένα βότανα, χάρη στις τονωτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Το ginseng ενεργοποιεί τις σωματικές και τις πνευματικές λειτουργίες ενισχύοντας τη ζωτικότητα της σεξουαλικής επιθυμίας και την ποιότητα της ερωτικής επαφής. Παράλληλα, το εκχύλισμα του βοτάνου αυτού δρα ηρεμιστικά ενάντια στο στρες και το άγχος, δύο αρνητικά συναισθήματα που παρακωλύουν την υγιή σεξουαλική έκφραση. Το βότανο ginseng συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, οξύνοντας με τον τρόπο αυτόν τη σωματική διέγερση στα ερεθίσματα.

Συνίσταται να παίρνετε το ginseng το πρωί και όχι το βράδυ, καθώς είναι διεγερτικό και ικανό να προκαλέσει αϋπνία. Θεωρείται ασφαλές βότανο και δεν έχουν καταγραφεί βλαβερές επιδράσεις στον οργανισμό. Σε υψηλές ποσότητες, ωστόσο, μπορεί να επιφέρει νευρικότητα, ευερεθιστότητα, υπερδιέγερση, αϋπνία, πονοκέφαλο, δερματικά προβλήματα (φαγούρα, εξανθήματα), ναυτία, διάρροια, πρήξιμο, πόνο στο στήθος, διαταραχές της πίεσης του αίματος. Για τον λόγο αυτό συνίσταται να πίνετε το ρόφημα που προτείνεται έως τρεις φορές εβδομαδιαίως, κατά τις πρωινές ώρες.

Υλικά:

250 γραμμ. νερό

1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμ.) ginseng σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βράστε το νερό

Όταν το νερό πάρει βράση, προσθέστε το ginseng και αφήστε το στη φωτιά να βράσει επί τρία λεπτά.

Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το ρόφημα στην εστία για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2 3

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…