Βοήθησε τους πρόσφυγες μέσα από ανθρωπιστικές δράσεις

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

voithise_tous_prosfuges_mesa_apo_anthropistikes_draseisΕικόνες παιδιών στις ακτές του Αιγαίου και στα σύνορα των χωρών της Ευρώπης συγκλονίζουν καθημερινά. Παιδιά που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου και τώρα αντιμετωπίζουν κινδύνους στη θάλασσα και στη στεριά μέσα σε μία προσπάθεια των γονιών τους να είναι ασφαλή. Τα παιδιά αυτά χρειάζονται την προστασία όλων μας. Έχουν το δικαίωμα στην προστασία και στην ασφάλεια. Είναι καλό λοιπόν να γνωρίζουμε ποιες ενέργειες είναι σε εξέλιξη και από ποιους φορείς.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις; Θέλεις να γίνεις μέλος του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος στον κόσμο; Από την ίδρυσή του (πριν από 130 χρόνια) έως και σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υποστήριξη προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια, ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, βρεφικά είδη και πόσιμο νερό με τη βοήθεια των εθελοντών του.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. 210 5247879 / e-mail: informatics@redcross.gr / Διεύθυνση: Λυκαβηττού 1, 106 72, Αθήνα

Κάντε μια δωρεά

Τραπεζικός Λογαριασμός:

EUROBANK

Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0240.31.0200879616

Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ

Αριθμός Λογαριασμού: 84885452

Το χαμόγελο του παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με στόχο την παροχή κάθε είδους υποστήριξης σε παιδιά που διαβιούν εντός των συνόρων. Οι δράσεις που υλοποιούνται άπτονται τριών βασικών αξόνων, της Άμεσης Επέμβασης, της Υγείας και της Διαβίωσης, και περικλείουν ένα ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων. Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες παρέχονται σε κάθε παιδί ανεξάρτητα από εθνικότητα, υπηκοότητα και θρησκεία. Στο πλαίσιο αυτό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με συνέπεια διαχρονικά στηρίζει παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά θύματα εμπορίας, που βρίσκονται στη χώρα. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τον Οργανισμό, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαραίτητες.

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000

Αίτημα

Η μη κυβερνητική οργάνωση Αίτημα προσφέρει υλική βοήθεια σε πρόσφυγες δίνοντας προτεραιότητα στις πλέον ευάλωτες περιπτώσεις όπως οι οικογένειες, τα ασυνόδευτα παιδιά και οι ασθενείς. Η βοήθεια αυτή περιλαμβάνει τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες, σχολικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής, γυαλιά οράσεως, ακουστικά και ορθοπεδικά βοηθήματα.

Το πρόγραμμα παροχής υλικής βοήθειας βασίζεται στις χορηγίες που λαμβάνει η οργάνωση από εταιρείες και ιδρύματα, αλλά και στη συνεισφορά ευαισθητοποιημένων πολιτών. Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 9241667 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση aitima_at_freemail.gr και κάντε τη δωρεά σας εδώ.

ΜΕΤΑδραση

Η ΜΕΤΑδραση είναι μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οργανισμών Στήριξης για την Επανένταξη ERSO (European Reintegration Support Organisations) και του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η οργάνωση αναζητά εθελοντές – εκπαιδευτικούς για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ΜΕΤΑδραση αναπτύσσει τη δράση της για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών μέσω οργανωμένων ομάδων στην Αθήνα (και στον Ελαιώνα), τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω, την Ειδομένη και άλλα σημεία.

Κάντε μια δωρεά:

  • μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό GR29 0140 1040 1040 0200 2019 320 της Alpha Bank
  • μέσω PayPal από την ιστοσελίδα metadrasi.org ή epitropeia.org

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…