Βιβλιοπαρουσίαση: «Πληγωμένες καρδιές» της Colleen Hoover

Συντάκτης: Σοφία Σιμέλα Θωίδη

Δημοφιλές στις νεανικές ηλικίες, όπως και η διάσημη εφαρμογή TikTok, το νέο μυθιστόρημα της Colleen Hoover με τίτλο «Πληγωμένες καρδιές» έχει κερδίσει μια σημαντική θέση στην καρδιά μας.

Πολλοί το αποκαλούν «βιβλίο τσέπης» μια και δεν μπορούν να σταματήσουν να το διαβάζουν ακόμα και στον δρόμο, και έτσι το κουβαλούν επάνω τους, ενώ άλλοι το παρομοιάζουν με ένα συγγραφικό καταρράκτη, ο οποίος πέφτει εμπρός στα μάτια τους προκαλώντας τους δίψα να διαβάσουν κι άλλο λίγο κι άλλο λίγο και ούτω καθεξής.

Περίληψη

«Οι πληγωμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τους άλλους πληγωμένους ανθρώπους. Είναι σαν μια λέσχη στην οποία δεν θέλεις να είσαι μέλος».

Η ζωή δεν έχει φερθεί καλά στην Μπέγια Γκριμ και ας είναι μόνο δεκαεννέα ετών.Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.Ξεκινώντας κυριολεκτικά από το τίποτα, έχει καταφέρει να χαράξει πορεία, να διεκδικήσει από τη ζωή της περισσότερα – όλα μόνη της.

Η οικογένειά της δεν τη στήριξε ποτέ.Οι σπουδές της ξεκινούν σε δύο μήνες. Όμως ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της αφήνει την Μπέγια άστεγη. Μαθημένη να προσαρμόζεται εύκολα, θα καταφύγει στην τελευταία της λύση, στην παραθαλάσσια πόλη όπου ζει ο πατέρας της, τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα.Το πλάνο της είναι ξεκάθαρο: θα περάσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού όσο πιο ήρεμα γίνεται, μέχρι να έρθει η στιγμή να αφήσει το παρελθόν πίσω της μια για πάντα. Όμως ο νέος της γείτονας, ο Σάμσον, έχει άλλα σχέδια.

Οι δυο τους φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκείνη έζησε μέσα στη φτώχεια και την εγκατάλειψη. Εκείνος γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και τα προνόμια.Όμως η θλίψη κυριαρχεί στη ζωή τους. Όσο και αν το κρύβουν, έχουν πληγωθεί και οι δύο περισσότερο απ’ όσο είναι έτοιμοι να παραδεχτούν.

Η έλξη ανάμεσά τους είναι έντονη, κι ας είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει μέλλον η σχέση τους. Και η Μπέγια πρέπει να προσέξει πριν γκρεμίσει τη ζωή που δεν πρόλαβε καν να χτίσει. 


Διαβάστε επίσης: Πώς μία TikToker έκανε bestseller ένα παλιό βιβλίο του πατέρα της


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι λόγοι για τους οποίους το συγκεκριμένα βιβλίο έγινε τόσο γνωστό, βρίσκονται το κέντρο της σκέψης και των συναισθημάτων της συγγραφέως. Οι χαρακτήρες μοιάζουν να δίνουν την υλική υπόσταση της εφηβικής ψυχής μας.

Τόσο ο Σάμσον όσο και η Μπέγια είναι δυο χαρακτήρες που ηλικιακά τοποθετούνται στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους. Επομένως, αυτό βοηθάει ακόμα πιο πολύ το νεανικό αναγνωστικό κοινό να ταυτιστεί και να νιώσει καλύτερα τον τρόπο σκέψης τους. Ακόμα και τα συναισθήματα των ηρώων ή και η αλληλουχία των σκέψεων τους είναι σε τέτοιο βαθμό εφηβικά πλασμένα που δύσκολα μπορεί κάποιο άτομο αυτής της ηλικιακής γκάμας να το απορρίψει.

Παράλληλα, τα έντονα συναισθήματα που βιώσαμε όλοι μας στην εφηβεία πλέκονται μέσα σε μια πλοκή εξαιρετικά περίπλοκη, η οποία μυστηριωδώς χτυπά και τους δυο νέους. Ο Σάμσον, συγκεκριμένα, κρύβει ένα σημαντικό μυστικό, το οποίο τελικά θα αποκαλυφθεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Η Μπέγια από την άλλη μεριά, αντιδρά θα λέγαμε σπασμωδικά, καθώς λόγω του δυσμενούς παρελθόντος της, οι αντιδράσεις της μας φαίνονται παράδοξες, παρόλο που το βιβλίο είναι γραμμένο από τη δική της οπτική.

Όλα αυτά συμβαίνουν, διότι η συγγραφέας έχει καταφέρει να δέσει περίτεχνα ένα μυστήριο μέσα σε μια ιστορία αγάπης. Μάλιστα, τα συναισθήματα και οι αλήθειες φτάνουν στην κορυφή τους, με την τελική έκβαση να θυμίζει ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται!

Colleen Hoover -Βιογραφικό

Η Colleen Ηoover έχει γράψει πολυάριθμα μυθιστορήματα και νουβέλες που έχουν αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των New York Times και έχουν γίνει παγκόσμιαbestsellers. Ζει στο Τέξας με τον σύζυγό της και τους τρεις γιους τους. Είναι ιδρύτρια του The Bookworm Box, μιας αφιλοκερδούς συνδρομητικής υπηρεσίας και βιβλιοπωλείου, στο Sulphur Springs του Τέξας.

Συνταίριασμα με τραγούδι

Ένα μοναδικό μυθιστόρημα με μια όμως μαγική ικανότητα να σε παρασύρει στη χίμαιρα του έρωτα, κι ας μην είσαι ερωτευμένος, στην ένταση του πόθου και του πάθους, στην ορμή της οργής και της αγανάκτησης όταν ναυαγείς στον ωκεανό του μικρού θεού. Καθηλωτικό μυθιστόρημα, γροθιά στο στομάχι σε πολλές σκηνές, ενώ σε άλλες ανακατωσούρα ελιξιρίων ρομαντισμού και ερωτισμού.

Ταιριαστό μέσα σε όλο αυτό το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο πέρα από το μοναδικό τραγούδι «Middleofthenight», το οποίο αποτελεί τη φωνή του ερωτευμένου που καλεί το αντικείμενο του πόθου του τα μεσάνυχτα για να ενωθούν. Οι πρωταγωνιστές─και κυρίως ο ξανθός Σάμσον─ με οδήγησαν σε αυτό το κομμάτι.

Άλλωστε όπως και το ίδιο το βιβλίο αναφέρει: «Οι πληγωμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν του άλλους πληγωμένους ανθρώπους. Είναι σαν μια λέσχη στην οποία δεν θέλεις να είσαι μέλος».

Κλείνοντας αυτό το άρθρο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορούν και άλλα βιβλία, κάποια εκ των οποίων και μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα τις «Πληγωμένες Καρδιές» και είμαι σίγουρη πως όσοι λατρεύετε τα νεανικά μυθιστορήματα με έντονη την έκφραση του ρομαντισμού, θα το λατρέψετε!

Συντάκτης: Σοφία Σιμέλα Θωίδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.