Βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Συντάκτης: Σταματία Καπετάνιου

Τα βιβλία είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και δεν είναι τυχαίο αυτό, καθώς μπορούν να σε βοηθήσουν και να σου δείξουν τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή. Επομένως η μεταμόρφωση δεν είναι ένα ανέφικτο όνειρο, όταν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία.


Διαβάστε επίσης: Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής


Παρακάτω αναφέρω τρία βιβλία που πρέπει να διαβάσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου.

  1. Χαρά, η καλύτερη θεραπεία, Γιώργος Πιντέρης, εκδόσεις Ψυχογιός

Ο διάσημος Έλληνας ψυχολόγος Γιώργος Πιντέρης εξηγεί σε αυτό το βιβλίο με ποιους τρόπους μπορεί η καλή διάθεση να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Εκεί δηλαδή που η Ιατρική αδυνατεί να εξηγήσει κάποια συμπτώματα η ψυχολογία έρχεται να δώσει απαντήσεις. Το βιβλίο αυτό σου μαθαίνει πώς να διαχειρίζεσαι το χρόνο, το χρήμα, την εργασία, ώστε να αποφύγεις το άγχος.


Διαβάστε επίσης: Χαρά η καλύτερη θεραπεία


Το μότο του βιβλίου; «Λίγη καθημερινή τρέλα είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να έχουμε τη σωματική και την ψυχική μας υγεία».

  1. Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια, Ματθαίος Γιωσαφάτ, εκδόσεις Αρμός

Ένας άλλος σπουδαίος Έλληνας ψυχίατρος εξηγεί με απλά λόγια πώς η οικογένεια παίζει σπουδαίο ρόλο στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού. Σίγουρα μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρεις πολλές απαντήσεις για τον χαρακτήρα, αλλά και τον τρόπο συμπεριφοράς σου ως ενήλικας. Θα συμπληρωθούν πολλά κομμάτια του πάζλ που μέχρι τώρα ίσως αδυνατούσες να βρεις.

Γιατί είναι άραγε τόσο σημαντικά τα πρώτα πέντε χρόνια ζωής του παιδιού;

Πως η συμπεριφορά των γονιών καθορίζεται από την δική τους παιδική ηλικία; Τις απαντήσεις αυτές και άλλες πολλές θα βρεις σε αυτό το βιβλίο.

  1. Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, Robin Sharma, εκδόσεις Διόπτρα

Ένα βιβλίο που δεν θα το κατατάσσαμε τόσο στην ψυχολογία αλλά είμαι σίγουρη πως διαβάζοντάς το θα σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης και γιατί όχι τη ζωή σου.

Αναφέρεται σε ένα πλούσιο δικηγόρο που ύστερα από ένα τραγικό γεγονός θα στραφεί στην Ανατολή αναζητώντας το νόημα της ζωής. Ένα βιβλίο που σου δίνει ελπίδα, σου μαθαίνει πώς να θέτεις στόχους και σου δείχνει τον τρόπο πως μπορείς και εσύ να βρεις το αληθινό νόημα της ζωής.


Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά του μοναχού που πούλησε τη Ferrari του


Θα κλείσω με αυτό που είχε πει κάποτε ο Robin Sharma: «Πάντα να θυμάσαι πως κάθε αλλαγή είναι δύσκολη αρχικά, μπερδεμένη στο μέσο αλλά υπέροχη στο τέλος».

Συντάκτης: Σταματία Καπετάνιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.