Βιβλία που θα σας ταξιδέψουν σε μαγικές χώρες

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Γνωρίστε το ξωτικό Σιλασολφαμί σε ένα μουσικό παραμύθι. Ταξιδέψετε σε ένα φανταστικά μέρη μαζί με δώδεκα Πόνυ. Μάθετε στα παιδιά σας να προφέρουν δύσκολες φράσεις ή ποιήματα μέσα από γλωσσοδέτες.

Μια χώρα μουσική

Εκδόσεις: Susaeta

Βιβλία που θα σας ταξιδέψουν σε μαγικές χώρεςΑφεθείτε σε μια χώρα με πολλά όμορφα παιδικά τραγούδια. Τα μουσικά όργανα ζωντανεύουν, το ξωτικό Σιλασολφαμί συνθέτει και ο Μαέστρος καθοδηγεί την ορχήστρα. Για να συμμετάσχετε και εσείς στην χώρα της μουσικής βάλτε το CD να παίζει, ανοίξτε το βιβλίο για να δείτε τους στίχους και ξεκινήσετε μαζί με την ορχήστρα τα τραγούδια. Συνολικά υπάρχουν δώδεκα τραγούδια. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε πολλά παιχνίδια μουσικής για να περάσετε ευχάριστες στιγμές και θα γνωρίσετε έναν υπέροχο κόσμο μουσικής. Αφιερώστε λίγα λεπτά στο «Μουσικό Γλωσσάρι» Σιλασολφαμί, παίξτε το μουσικό παιχνίδι «Οργανομαντέματα» με τη βοήθεια του CD, γίνετε στιχουργοί και φτιάξτε το δικό σας μουσικό κομμάτι.

Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Χρήστος Ι. Κλαδάς, επαγγελματίας μουσικός. Το 2012 συνθέτει και ηχογραφεί το μουσικό παραμύθι Μια χώρα μουσική το οποίο πρόκειται να ανέβει ως μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά. Την εικονογράφηση ανέλαβε ο Alejander Morales. Το 2004 εγκαθίστανται στην Ελλάδα και ξεκινάει να εργάζεται στον εκδοτικό χώρο ως εικονογράφος σε περιοδικά για παιδιά. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό βιβλίων για μικρούς και μεγάλους.

Οπισθόφυλλο

Ένα μικρό ξωτικό, ο Σιλασολφαμί, παρέα με 4 τραγουδιστές, 16 μουσικούς και 32 μουσικά όργανα μας ταξιδεύουν στη μαγική χώρα της μουσικής. Μας τραγουδούν για τα όργανα της συμφωνικής, της μπάντας και της παραδοσιακής ορχήστρας, το λυρικό θέατρο, την τέχνη του μαέστρου, του συνθέτη και του στιχουργού. Μα πάνω από όλα μας προσκαλούν στη χαρά της αυτοέκφρασης και της μουσικής δημιουργίας.

Μαγικά Πόνυ

Εκδόσεις: Διάπλαση

Βιβλία που θα σας ταξιδέψουν σε μαγικές χώρεςΈχετε δει πόνυ από κοντά; Είναι μικρά άλογα με μακριά χαίτη και όμορφη ουρά. Τα Μαγικά Πόνυ της Κριστίνα Κένιχ έχουν κάτι το ιδιαίτερο, είναι πολύχρωμα, τους αρέσει η ελευθερία, η περιπέτεια, πετάνε, κολυμπάνε και δίνουν χρήσιμες συμβουλές. Μέσα στο βιβλίο θα γνωρίσετε δώδεκα μαγικά πόνυ το καθένα σε διαφορετικό παραμύθι. Γνωρίστε το πόνυ Λέο, του αρέσει να κολυμπάει και έχει μια φίλη γοργόνα. Σε άλλο παραμύθι ένα πόνυ ταξιδεύει τον κόσμο μέσα από μια σαπουνόφουσκα, ένα άλλο ζωντανεύει στο δωμάτιο ενός μικρού αγοριού, θα δείτε ένα γενναίο πόνυ να απομακρύνει ένα γκρινιαροδράκο που κρύβει τον Ήλιο.

Οπισθόφυλλο

Αφέσου στο όνειρο και ταξιδέψετε στη χώρα των μαγικών πόνυ! Εκεί περιμένουν τους αληθινούς φίλους των πόνυ αστείες, μυστηριώδεις και συναρπαστικές ιστορίες. Το μικρό πόνυ ταξιδεύει μέσα σε μια σαπουνόφουσκα μέχρι το φεγγάρι, ο Τσότελ θέλει να πάρει οπωσδήποτε μέρος στο μαγικό διαγωνισμό στον λόφο Χόλερμπους και η Πριγκίπισσα Πάτι πετάει από τον ψηλότερο πύργο του κόσμου πάνω σ’ ένα ιπτάμενο πόνυ.

Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας

Εκδόσεις: Διάπλαση

Βιβλία που θα σας ταξιδέψουν σε μαγικές χώρεςΗ συγγραφέας του βιβλίου Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας Ρούλα Παπανικολάου παρουσιάζει μια διαφορετική αλφάβητο από αυτήν που έχουμε συνηθίσει. Ξεκινώντας από το Α και τελειώνοντας στο Ω κάθε γράμμα έχει μια ιστορία να παρουσιάσει μέσα από μικρές φράσεις ή ποιήματα. Ποιος μπορεί να πει γρήγορα τις φράσεις χωρίς να μπερδευτεί;

Η συγγραφέας Ρούλα Παπανικολάου έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς που επικεντρώνονται θεματικά στην Παιδική Λογοτεχνία και την Εικαστική Αγωγή. Την εικονογράφηση ανέλαβε η Ναταλία Καπατσούλια. Η ίδια ξεκίνησε εικονογραφώντας παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων.

Οπισθόφυλλο

Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας είναι μικρές φράσεις ή ποιηματάκια που εστιάζουν στα γράμματα της αλφαβήτας. Βοηθούν τα παιδιά να προφέρουν δύσκολες λέξεις και φράσεις και να εξοικειωθούν με τα γράμματα και τα φωνήεντα των γραμμάτων. Παράλληλα, καλλιεργούν τη γλώσσα, πλουτίζουν το λεξιλόγιο και υποστηρίζουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο τη συνεχή και εξελικτική πορεία των μικρών παιδιών για την κατάκτηση της ανάγνωσης και της γραφής.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.