Βιβλία με γνώση και φαντασία για παιδιά!

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Τα παιδιά έχουν φαντασία και αυτό φαίνεται μέσα από το παιχνίδι και τις συχνές ερωτήσεις που κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα βιβλία βοηθάνε όχι μόνο να ενισχύσουν τη φαντασία τους, αλλά τους προσφέρουν και πολύτιμη γνώση. Θα βρείτε βιβλία με οικολογική συνείδηση, δημιουργικότητα και διαπαιδαγώγηση που εισάγουν τα παιδιά σε νέους μαγικούς κόσμους! Διαλέξαμε και σας προτείνουμε 7 ξεχωριστά βιβλία, ιδανικά για τους μικρούς μας φίλους.

Βιβλία με γνώση και φαντασία για παιδιά!

Πέντε πράσινα βιβλία

Εκ. Κέδρος

Πέντε οικολογικά παραμύθια.

Πέντε ιστορίες εμπνευσμένες από τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς των παιδιών για το περιβάλλον και την καταστροφή του.

Το τελευταίο βατραχάκι, η ανεμώνα που έκλαιγε, η σκυλίτσα που τη λέγαν Βαγγελίτσα, το πετροχελίδονο του Νικόλα και τα κοτσύφια του δάσους μας παρουσιάζουν τις συνέπειες της αλόγιστης εκβιομηχάνισης του Θριάσιου Πεδίου και περιγράφουν την καταστροφή της πανίδας και της χλωρίδας στην περιοχή της Ελευσίνας μα και όλης της Αττικής.

Βιβλία με γνώση και φαντασία για παιδιά!

Ο Φούρναρης Πλάτς

Εκ. Διάπλαση

Ο Πλατς είναι φούρναρης, αλλά δεν του είναι αρκετό. Θέλει να αποκτήσει τον ουρανό με τ’ άστρα.

Όταν εμφανίζεται στο χωριό ο ζητιάνος με το μαγικό σα­κούλι, η ζωή του Πλατς αλλάζει απότομα.

Πόσα καρβέλια ψωμί χωράει πια αυτό το μαγικό σακούλι;

Θα καταφέρει ο Πλατς να κερδίσει τον ουρανό με τ’ άστρα;

Ένα παραμύθι για την επιθυμία τού να έχουμε όλο και περισσότερα και την αναζήτηση της ευτυχίας στα απλά πράγματα.

Βιβλία με γνώση και φαντασία για παιδιά!

Οι 20 κανόνες του καλού παιδιού

Εκ. Ψυχογιός

Λένε ψέματα τα ζωάκια;

Ή γελάνε χαιρέκακα όταν κερδίζουν στο τάβλι;

Ή χασκογελάνε με την ατυχία των άλλων;

Τότε γιατί τα κάνουν αυτά οι άνθρωποι;

Στους 20 ΚΑΝΟΝΕΣ οι φίλοι μας τα ζώα χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα για να μας δείξουν πώς να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό και ευγένεια.

Βιβλία με γνώση και φαντασία για παιδιά!

Το βιβλίο των Γιατί

Εκ. Μίνωας

Το βιβλίο των Γιατί με 71 απαντήσεις σε ερωτήσεις σοβαρές ή αστείες διερευνά τόσο ξεχωριστά θέματα όπως η καθημερινή ζωή, οι μικρές μανίες, η λειτουργία του σώματος, η φύση, τα συναισθήματα, ο θάνατος και οι θρησκείες.

Ένα βιβλίο για να ανακαλύψουμε τον κόσμο μόνοι μας… ή με όλη την οικογένεια

Βιβλία με γνώση και φαντασία για παιδιά!

Κρυμμένες εικόνες –βιβλίο 1

Εκ. Susaeta

Νομίζεις ότι η παρατηρητικότητά σου είναι το δυνατό σου σημείο; Αν ναι, ήρθε η στιγμή να το αποδείξεις! Θα πρέπει όμως να προσπαθήσεις αρκετά, γιατί οι εικόνες είναι πολύ καλά κρυμμένες!

Βιβλία με γνώση και φαντασία για παιδιά!

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέεράκι

Εκ. Μεταίχμιο

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα καταφέρνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι. Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει…

Βιβλία με γνώση και φαντασία για παιδιά!

Η Πριγκίπισσα του Βοτανόκηπου

Εκδόσεις Ίτανος, Ηράκλειο Κρήτης

Η μικρή Δάφνη, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από το δικό μας, γεμάτο νεράιδες, ξωτικά και πολύχρωμα ανθάκια να μας δείχνουν το δρόμο. Μαζί τους θα ανακαλύψουμε τα μυστικά των βοτάνων, θα μάθουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες και θα αφεθούμε στον μαγικό κόσμο της νεράιδας Φασκομηλιάς, της κυρίας Βατομουριάς και της γιαγιάς- Τσουκνίδας. Και που ξέρετε; Πανέμορφες νεράιδες μπορεί να φανούν και στο δικό σας δρόμο…

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.