Βιβλία για τις σχέσεις των δύο φύλων

Συντάκτης: Flowmagazine

Μήπως ψάχνετε να βρείτε τις ισορροπίες σας με το άλλο φύλο; Δεν είστε οι μόνοι! Διαφορετικά φύλα, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές αντιδράσεις. Η ονομαζόμενη μάχη των φύλων κρατάει… αιώνες και, όπως είναι φυσικό, έχει απασχολήσει και τους σύγχρονους συγγραφείς! Στο παρακάτω κείμενο θα βρείτε μερικά βιβλία που έχουν στόχο να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το άλλο φύλο και να εξομαλύνετε τη σχέση σας με αυτό! Μείνετε, λοιπόν, ήρεμοι και… καλή ανάγνωση!

Βιβλία για τις σχέσεις των δύο φύλων«Μα γιατί δεν με καταλαβαίνεις;» -Allan Pease, Barbara Pease

Εκδόσεις: Διόπτρα

Στο γιατί δεν με καταλαβαίνεις θα μάθετε γιατί οι άντρες και οι γυναίκες σκεφτόμαστε διαφορετικά και πως να γεφυρώσετε τις διαφορές.
Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι άντρες και οι γυναίκες που αγαπιούνται, μισούνται ή απλώς συνυπάρχουν. Θα μάθετε πολλά για τον εαυτό σας και πως θα βελτιώσετε τις σχέσεις σας με το αντίθετο φύλο!

Διαβάστε την κριτική του βιβλίου εδώ.

Βιβλία για τις σχέσεις των δύο φύλων«Άνδρες από τον Άρη Γυναίκες από την Αφροδίτη» – John Gray

Εκδόσεις: Φυτράκης

Μια φορά και έναν καιρό, οι κάτοικοι του Άρη συναντήθηκαν με τις κατοίκους της Αφροδίτης. Αγαπήθηκαν και έζησαν ευτυχισμένα μαζί για πολλά χρόνια και αυτό γιατί είχαν αποδεχτεί και σεβαστεί τις διαφορές τους. Κάποτε, όμως ήρθαν στη Γη και έπαθαν αμνησία. Ξέχασαν ότι είναι από διαφορετικούς πλανήτες και επομένως διαφορετικοί.
Χρησιμοποιώντας αυτό το παράδειγμα ο δρ. John Gray αποκαλύπτει πόσο διαφέρουν οι άντρες και οι γυναίκες σε όλες τις πλευρές της ζωής τους: όχι μόνο επικοινωνούν με διαφορετικό τρόπο, αλλά και σκέπτονται, αισθάνονται, αντιλαμβάνονται, αντιδρούν, χρειάζονται και εκτιμούν με διαφορετικό τρόπο. Μοιάζουν συνεχώς σαν να προέρχονται από διαφορετικούς πλανήτες, να μιλούν διαφορετικές γλώσσες και να τρέφονται με διαφορετική τροφή.
Το “Άνδρες από τον Άρη Γυναίκες από την Αφροδίτη” αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη δημιουργία βαθύτερων και ουσιαστικότερων σχέσεων μεταξύ δύο φύλων.

Βιβλία για τις σχέσεις των δύο φύλων«Είμαι ΟΚΕΫ, είσαι ΟΚΕΫ» – Χάρρις Τόμας

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Αυτό ο πρακτικός οδηγός Συνδιαλεκτικής Ανάλυσης είναι μια μοναδική προσέγγιση στα προβλήματά σας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει αυτό το πρωτοφανές επίτευγμα στην ψυχοθεραπεία ένα ορόσημο στη ζωή τους. Με κατανοητή, μη τεχνική γλώσσα, ο Τόμας Χάρρις εξηγεί πως να κερδίσετε τον αυτοέλεγχό σας και να ρυθμίσετε τις σχέσεις σας και το μέλλον σαν ανεξάρτητα από το τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Βιβλία για τις σχέσεις των δύο φύλων«Ποιες γυναίκες παντρεύονται οι άντρες» – John Molloy

Εκδόσεις: Κριτική

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται να βρει το κατάλληλο ταίρι.
Αλλά, δίνοντας προτεραιότητα στην καριέρα σας, διαπιστώνετε κάποια στιγμή ότι τα περιθώρια στενεύουν.
Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να χάνετε το χρόνο σας σε αδιέξοδες σχέσεις. Υπάρχουν άντρες που δεν είναι ώριμοι για γάμο, κι αυτό αποτυπώνεται σε κάποια προειδοποιητικά σημάδια!
Ο John Molloy προτείνει μερικές αποτελεσματικές στρατηγικές για να διακρίνετε τον άντρα που θα γίνει για σας ένας καλός σύζυγος, και συγχρόνως να αποφύγετε σκοπέλους και παγίδες που μπορεί να κρύβει η σχέση μ’ έναν άντρα χωρισμένο.

Βιβλία για τις σχέσεις των δύο φύλων«Η Πολυάννα παντρεμένη» – Χάριετ Λ.Σμιθ

Εκδόσεις: Άγκυρα

Στη συνέχεια της γνωστής σειράς βιβλίων με ηρωίδα την Πολυάννα, η Πολυάννα παντρεύεται!
Κι είναι ευτυχισμένη γιατί αγαπάει και την αγαπούν. Όμως οι δυσκολίες της καθημερινής ζωής είναι χίλιες δύο. Η Πολυάννα δεν ξεχνά ποτέ το παιχνίδι της χαράς. Συνεχίζει να το παίζει αλλά και να το μαθαίνει σ’ όλους γύρω της.
Το χαμόγελό της δίνει θάρρος στους απογοητευμένους και ο τρόπος που φέρεται περνά το μήνυμα στους δύστροπους και τους απαισιόδοξους, ότι για τους αδιάκριτους και τους φορτικούς, σ’ αυτούς μπροστά, της έρχεται να ξεσπάσει στα γέλια.
Τα βιβλία της “Πολυάννας” όχι μόνο διαβάζονται ευχάριστα και καταγοητεύουν, αλλά και προξενούν βαθύτατη εντύπωση για το ηθικό τους δίδαγμα.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…