Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Η θετική σκέψη είναι επιλογή! Ακόμη κι αν δεν έχουμε γεννηθεί με ροπή προς τη θετική ματιά και την αισιοδοξία, είναι βέβαιο πως μπορούμε να τη χτίσουμε, να την κάνουμε κτήμα μας… Αρκεί να είναι επιλογή μας! Ψάξαμε, διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε μια σύντομη λίστα με βιβλία που εμπνέουν την αισιοδοξία και μας καλούν να εγκατασταθούμε στη φωτεινή πλευρά της σκέψης μας. Βιβλία εύπεπτα, για όλες τις ώρες με στόχο να δούμε τη ζωή θετικά.

Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)Γεννημένη Νικήτρια – Εκδόσεις Κέδρος

Ξένου Τζωρτζίνα – Σουμπάκη Μαρίζα

Η Τζωρτζίνα Ξένου, πρωταθλήτρια του καράτε, σε ηλικία εντεκάμισι χρόνων αρρωσταίνει σοβαρά και χρειάζεται να δώσει ένα μεγάλο αγώνα: Έναν αγώνα ζωής! Μετά τη νίκη της η μικρή ηρωίδα γυρνάει πίσω στη μεγάλη της αγάπη, τον αθλητισμό, και ειδικότερα στο καράτε, όπου διαπρέπει σε κάθε πρωτάθλημα, όπως και στο παρελθόν.

Η περιπέτεια της υγείας της περιγράφεται στο βιβλίο αυτό από δύο πλευρές: Μέσα από τα μάτια της Τζωρτζίνας – η εικόνα που είχε, όσα γνώριζε για το πρόβλημά της, οι φόβοι, οι ανησυχίες και τα συναισθήματά της. Παράλληλα η μητέρα δίνει την πραγματική σειρά και την εξέλιξη των γεγονότων, και περιγράφει την αγωνία και τους φόβους που πέρασε, από την πλευρά του γονιού που βιώνει μία τόσο δύσκολη και επώδυνη κατάσταση μαζί με το παιδί του.

Η δύναμη, η επιμονή, το πείσμα και το θάρρος
της Τζωρτζίνας συγκίνησαν το πανελλήνιο
και την οδήγησαν σε ένα διαφορετικό βραβείο
από αυτά που είχε συνηθίσει:
το βραβείο της Γυναίκας της Χρονιάς.
Η ιστορία της πρόκειται σύντομα να γίνει ταινία
από τον οργανισμό Make-A-Wish
(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Μια αληθινή ιστορία που εμπνέει δύναμη και κουράγιο.

Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)Η νοοτροπία του νικητή – Εκδόσεις Leader Books

Κχέρα Σιβ

Η επιτυχία απαιτεί μόνο θέληση και διάθεση για προσπάθεια, δεν είναι θέμα χρημάτων ή τύχης. Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να δώσει στον αναγνώστη τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να αξιολογήσει τη νοοτροπία του, τον τρόπο σκέψης του, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, τις αξίες και τα ιδανικά του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ενεργοποιήσει τη λανθάνουσα δύναμη που κρύβει μέσα του, να ανακαλύψει τα κίνητρα που αναζητούσε και να βρει λύσεις.

Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)Το μυστικό (The secret) – Εκδόσεις Λιβάνη

Μπερν Ρόντα

Tο Bιβλίο της Έλξης
Κρατάτε στα χέρια σας ένα Μεγάλο Μυστικό…

Το Μυστικό κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους ―εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες― κι ανάμεσα σε αυτούς που κατανόησαν τη θαυματουργή δύναμή του συγκαταλέγονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, ο Μπλέικ. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται σε όλο τον κόσμο.

«Ταξιδεύοντας σε τούτες τις σελίδες και γνωρίζοντας το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να είστε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει».

Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)Η μαγεία – Εκδόσεις Λιβάνη

Μπερν Ρόντα

ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Για περισσότερο από είκοσι αιώνες, λέξεις κρυµµένες µέσα σ’ ένα ιερό κείµενο δεν έπαψαν να προκαλούν το δέος, τη σύγχυση και την παρερµηνεία στην πλειονότητα όσων επιχείρησαν να τις αποκρυπτογραφήσουν. Σε ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου γένους, ελάχιστοι κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν ότι οι λέξεις αυτές ήταν ένα αίνιγµα κι ότι µόλις το έλυνες –µόλις αποκάλυπτες το µυστήριο–, ένας καινούριος κόσµος εµφανιζόταν µπροστά στα µάτια σου. Στο βιβλίο της Η Μαγεία, η Ρόντα Μπερν αποκαλύπτει στον κόσµο τούτη τη µεταµορφωτική για τη ζωή και τον άνθρωπο γνώση. Κατόπιν, σ’ ένα εκπληκτικό ταξίδι 28 ηµερών, σας διδάσκει πώς να εφαρµόσετε αυτή τη γνώση στην καθηµερινή σας ζωή. Όποιοι κι αν είστε, όπου κι αν βρίσκεστε, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζείτε αυτή τη στιγµή, η Μαγεία θ’ αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σας! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τη Μαγεία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.thesecret.tv

Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)Γίνετε πλούσιοι με την δύναμη της σκέψης – Εκδόσεις Αλκυών

Χιλ Ναπολέων

Το βιβλίο αυτό, που κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο, θεωρείται πλέον, αναμφισβήτητα κλασικό στον τομέα της φιλολογίας της ενθάρυνσης. Με εμπνευστή τον Andrew Carnegie, αποτελεί, όπως πολλοί αναφέρουν, το “χαρτί”, που βοήθησε αμέτρητους ανθρώπους να αποκτήσουν φήμη και περιουσία. Το βιβλίο ΓΙΝΕΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ πέτυχε να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανδρών, γυναικών και νεαρών ενηλίκων και αποτελεί θρύλο, που ενισχύεται σήμερα από τα επιτεύγματα του παρόντος και του παρελθόντος, ατόμων, που κατέχουν ηγετικές θέσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων, των κυβερνήσεων και δημοσίων οργανισμών.

Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)Ο Αλχημιστής – Εκδόσεις Λιβάνη

Κοέλο Πάολο

«Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν
συνωμοτεί για να τα καταφέρεις».

«Όταν διαβάζει κανείς τον Αλχημιστή είναι
σαν να αγναντεύει την ανατολή του ήλιου, την ώρα
που όλος ο υπόλοιπος κόσμος ακόμα κοιμάται».

Ο Αλχημιστής είναι η ιστορία του Σαντιάγο, ενός νεαρού βοσκού της Ανδαλουσίας, που αφήνει την πατρίδα του για να ριχτεί στην αναζήτηση ενός θησαυρού κρυμμένου στις πυραμίδες. Στο δρόμο, ο Σαντιάγο θα συναντήσει μια πανέμορφη γυφτοπούλα, έναν άντρα που αποκαλεί τον εαυτό του βασιλιά κι έναν αλχημιστή, ο οποίος θα τον μάθει να διαβάζει τα σημάδια της μοίρας, να ακούει την καρδιά του και, πάνω απ’ όλα, να ακολουθεί με πίστη και αποφασιστικότητα το όνειρό του.
Απευθυνόμενο στο «παιδί» που ο καθένας μας κρύβει μέσα του, το βιβλίο αυτό του Κοέλο αποτελεί έναν υπέροχο φιλοσοφικό μύθο, εκθαμβωτικό στην απλότητα και τη σοφία του, τον οποίο συχνά -και δίκαια- συγκρίνουν με το Μικρό Πρίγκιπα του Σεντ Εξιπερί.

Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)Άλλαξέ τα όλα σε 21 μέρες – 500 συμβουλές αισιοδοξίας – Εκδόσεις Κριτική

Φίσελ Ρουθ

Μήπως κι εσείς θέλετε ν’ αλλάξετε κάποιο κομμάτι της συμπεριφοράς σας αλλά, εξαιτίας αποτυχιών στο παρελθόν ή επειδή φοβάστε το άγνωστο, δεν μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα; Να η βοήθεια που ζητούσατε! Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που θα σας κάνει πιο δυνατούς και θα στηρίξει την πορεία σας προς την αλλαγή.
Η συγγραφέας Ρουθ Φίσελ, που έχει δώσει την προσωπική της μάχη με τον αλκοολισμό, χρησιμοποίησε τη δύναμη των θετικών δηλώσεων για να βρει τη σωματική και ψυχική της υγεία.
Το δυνατό αυτό βιβλίο γίνεται πυξίδα για να βρείτε τη λύση που σας διέφευγε και να λυτρωθείτε από ενοχλητικές συνήθειες, όπως η αναβλητικότητα, αλλά και από προβλήματα που απειλούν την ίδια σας τη ζωή, όπως η εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Βιβλία για θετική σκέψη (ΙΙ)Μην σκέφτεσαι τα σάπια πορτοκάλια – Εκδόσεις Τερζόπουλος

Μάρτιν Σέρβιγκτον

Μη σκέφτεσαι αρνητικά!
Βοήθησε τον εαυτό σου να πάει μπροστά στην καριέρα, την προσωπική ζωή, στις σχέσεις με τους άλλους -σε κάθε όψη της ζωής.
Με απλές τεχνικές και συνδέοντας με μοναδικό τρόπο τον λόγο με την εικόνα, το βιβλίο-σταθμός στην ιστορία του νευρολογικού προγραμματισμού έρχεται να σε βοηθήσει να αλλάξεις τα δεδομένα της ζωής σου.
Ανακάλυψε και εκμεταλλεύσου τις κρυμμένες δυνατότητές σου για να γίνεις πιο δημιουργικός, για να περνάς κάθε μέρα καλύτερα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…