Βιβλία για να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Βιβλία για να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάςΜε αφορμή το 1ο σεμινάριο της νέας χρονιάς που διοργανώθηκε στις 06/02/2015 στο Public Συντάγματος έκανα έρευνα αγοράς για να βρω τα καλύτερα βιβλία σχετικά με το θέμα. Ένα θέμα «πονεμένο» για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Έχει αποδειχθεί ότι ένα ποσοστό 88% των ανθρώπων δεν καταφέρνει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς! Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Τα καλύτερα βιβλία που ανακάλυψα σχετικά με το θέμα καλύπτουν πλήρως τις απορίες μας.

Το απόλυτα σχετικό βιβλίο είναι το «Μπορείς!» από τις εκδόσεις Διόπτρα που δίνει μια πλήρη μεθοδολογία, επιστημονικά τεκμηριωμένη για το πώς μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας. Αρχικά καταρρίπτει το μύθο ότι η θέληση είναι ο κυρίαρχος παράγοντας επιτυχίας για την υλοποίηση αλλαγών. Η θέληση σαφώς είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη. Υπάρχουν και άλλες πηγές επιρροής που επιδρούν καθοριστικά.

Όλα τα μυστικά για αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας το 2015 και να υλοποιήσετε τους στόχους σας θα μοιραστούμε από κοντά τις τρεις πρώτες Παρασκευές του Φεβρουαρίου στο Public Συντάγματος. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Όσοι δεν μπορέσουν να παραβρεθούν αξίζει αν εξερευνήσουν τα παρακάτω βιβλία. Θα βρουν πολύτιμη βοήθεια για την προσπάθειά τους. Καλή χρονιά σε όλους!

Βιβλία για να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάςΜπορείς!

Συγγραφείς: Kerry Patterson, Ron Mcmillan, Joseph Grenny, David Maxfield

Εκ. Διόπτρα

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί…
– Οι υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας κάθε Πρωτοχρονιά δεν τηρούνται παραπάνω από λίγες μέρες;
– Tο 95% των ανθρώπων που ξεκινούν μια δίαιτα αποτυγχάνουν;
– Οι καταναλωτές συνηθίζουν να ξοδεύουν περισσότερα όταν είναι με παρέα παρά όταν ψωνίζουν μόνοι τους;
– Oι πιθανότητες διαζυγίου μειώνονται κατά 50% αν μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις διαφωνίες μας;

Η δύναμη της θέλησης δεν είναι η μόνη ιδιότητα που εξασφαλίζει την επιτυχία. Η ανθρώπινη συμπεριφορά καθορίζεται και από άλλες πηγές επιρροής. Το βιβλίο Μπορείς! μας βοηθά μέσα από καθημερινά παραδείγματα να αναθεωρήσουμε τη στάση μας για τις εργασιακές και προσωπικές προκλήσεις και να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Βιβλία για να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάςΆλλα θέλω και άλλα κάνω

Εκ. Ψυχογιός

Συγγραφέας: Γιώργος Πιντέρης

– Ξυπνάς συνήθως το πρωί μ’ ένα βάρος που σε κάνει να σέρνεσαι;

– Ναι.

– Αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

– Γιατί, γιατρέ;

– Από υγεία πώς είσαι;

– Μια χαρά, αν εξαιρέσεις μια νευροπίεση που έχω.

– Έχεις χρόνο για τον εαυτό σου;

– Βέβαια. Το πρωί κάθομαι μισή ώρα στην τουαλέτα. Και το βράδυ, αφού φάω, βλέπω μισή ώρα τηλεόραση και πάω για ύπνο.

– Από σεξ πώς πάμε;

– Καλά. Τη γυναίκα μου την αγαπάω. Βέβαια, αυτά τα παλιοχάπια που παίρνω για την πίεση επηρεάζουν κάπως.

– Χρωστάς.

– Όχι, αν εξαιρέσεις τρεις πιστωτικές κάρτες που έχω.

Η ποιότητα ζωής δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Είναι συγκεκριμένα πράγματα. Ας αναφέρουμε μερικά:

-Πώς είναι η υγεία σου;

-Τι δουλειά κάνεις και πόσες ώρες ξοδεύεις γι’ αυτή;

-Πώς είναι η διατροφή σου;

-Πώς είναι η σεξουαλική σου ζωή;

-Πόσο σου αρέσει η γειτονιά στην οποία ζεις;

-Πόσο σου αρέσει το σπίτι στο οποίο μένεις και το κρεβάτι όπου κοιμάσαι;

Στο βιβλίο αναφέρουμε πάνω από πενήντα τέτοιες διαστάσεις! Καθένας μας διαλέγει κάποιες από αυτές τις διαστάσεις και κάνει μια σύνθεση που την ονομάζει ποιότητα ζωής.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Πόσο η ποιότητα ζωής που έχεις επιβάλει στον οργανισμό σου έχει σχέση με τις ανάγκες σου;

Τις απαντήσεις θα τις βρεις σ’ αυτό το βιβλίο με πλοηγό το χιούμορ.

Διαβάστε την παρουσίαση του βιβλίου εδώ

Βιβλία για να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάςΗ δύναμη της συνήθειας

Συγγραφέας Τσαρλς Νταχιγκ

Εκ. Ψυχογιός

Πώς ένας διαφημιστής κατάφερε να κάνει το βούρτσισμα των δοντιών καθημερινή συνήθεια παγκοσμίως;

Πώς ένας στρατηγός κατόρθωσε να ηρεμήσει τα άγρια πλήθη με τη βοήθεια φαστ φουντ;

Πώς ο κολυμβητής Μάικλ Φελπς πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με τα γυαλάκια του γεμάτα νερό;

Πώς μπορούν οι διαφημιστές να εντοπίσουν τις έγκυες γυναίκες προτού καν οι ίδιες ενημερώσουν την οικογένειά τους για το ευτυχές γεγονός;

Η απάντηση είναι μία: ΣΥΝΗΘΕΙΑ.Οι περισσότερες επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα μπορεί να φαίνονται ως προϊόντα μιας διαδικασίας συλλογισμού αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι συνήθειες. Και οι συνήθειες αυτές επηρεάζουν σημαντικά την υγεία μας, την παραγωγικότητά μας, την οικονομική ασφάλεια και την ευτυχία μας.

Το θέμα της συνήθειας έχει απασχολήσει τον άνθρωπο εδώ και αιώνες, αλλά μόλις τα τελευταία είκοσι χρόνια οι νευρολόγοι, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πώς επιδρούν στη ζωή μας οι συνήθειες – και, κυρίως, πώς μεταβάλλονται.Στη Δύναμη της Συνήθειας, ο βραβευμένος δημοσιογράφος των New York Times Τσαρλς Ντάχιγκ αναλύει με συναρπαστικό τρόπο τις επιστημονικές ανακαλύψεις που εξηγούν γιατί υπάρχουν οι συνήθειες και πώς μπορούν να αλλάξουν με στόχο τη βελτίωση της ζωής μας.

Βιβλία για να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάςΕίμαστε αυτό που σκεφτόμαστε

Συγγραφέας: Μπάρμπαρα Μπέργκερ
Εκ. Καστανιώτη

“Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Η ζωή μας μεταμορφώνεται όταν αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης μας. Οι σκέψεις που κάνουμε και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι πανίσχυρες. Με τις σκέψεις και τα λόγια πλάθουμε τη ζωή μας.”

Σ’ αυτό το σημαντικό βιβλίο η Μπάρμπαρα Μπέργκερ παρουσιάζει τρόπους για να τιθασεύσουμε τη δύναμη του νου και να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Μας υπενθυμίζει πόσα πράγματα έχουμε στη διάθεσή μας -από τη δύναμη της απελευθέρωσης και της άρνησης ως την προσήλωση, την ευγνωμοσύνη και την προσφορά- και προτείνει γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές για να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες και άλλες προκλήσεις της ζωής.

Αναπτερώστε την ψυχή σας και ενθαρρύνετε την καρδιά σας – αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε αλλάζει τελικά και η ζωή σας. Αποφασίστε τι είδους ζωή θέλετε, οραματιστείτε την, επιβεβαιώστε την. Αποφασίστε, επικεντρωθείτε, πιστέψτε και θα βρεθείτε να τη ζείτε πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεστε.

http://www.flowmagazine.gr/article/view/vivlia_gia_na_ekplirosete_tis_uposxeseis_tis_neas_xronias/category/cultureΤι στο μπίπ ξέρουμε;

Εκ. Ορφέας

Συγγραφείς: ΑΡΝΤΖ ΓΟΥΙΛΙΑΜ, ΤΣΕΙΣ ΜΠΕΤΣΥ, ΒΙΣΕΝΤΕ ΜΑΡΚ

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εάν το σύμπαν είναι τόσο άγριο και απρόβλεπτο και γεμάτο δυνατότητες, γιατί τότε οι σκέψεις σας για τη ζωή σας είναι τόσο περιορισμένες;

Το “Τι στο… μπιιιπ… ξέρουμε; ” είναι ένα βιβλίο μιας καταπληκτικής επιστήμης. Με τη βοήθεια δέκα και περισσότερων ερευνητών και θεωρητικών επιστημόνων, σας οδηγεί μέσω του καθρέφτη της φυσικής των κβάντων σε ένα σύμπαν που είναι πιο αλλόκοτο και πιο ζωντανό απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Μετά, σας οδηγεί ακόμη πιο πέρα, στα απώτερα όρια της επιστημονικής μας γνώσης για τη συνείδηση, την αντίληψη, τη χημεία του σώματος και τη δομή του εγκεφάλου. Από τι είναι φτιαγμένη μια σκέψη; Από τι είναι καμωμένη η πραγματικότητα; Και -το σημαντικότερο- πώς αλλάζει μια σκέψη τη φύση της πραγματικότητας;

Βιβλία για να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάςΠώς να απλοποιήσετε τη ζωή σας

Εκ. Κλειδάριθμος

Συγγραφείς: Werner Tiki Kustenmacher, Lother J. Seiwert

Το βιβλίο αυτό δείχνει πόσο απλή κι ευτυχισμένη μπορεί να γίνει η ζωή σας! Βάλτε τέρμα στην περίπλοκη, βασανιστική καθημερινότητα! Το “Πώς να απλοποιήσετε τη ζωή σας” σας προσφέρει έτοιμους δοκιμασμένους κανόνες για την απλοποίηση της ζωής σας. Παρουσιάζει απλές τεχνικές, άμεσα εφαρμόσιμες συμβουλές, και εντυπωσιακές νέες μεθόδους, χάρη στις οποίες μπορείτε εντελώς ατομικά να διερευνήσετε τι ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσες ευκαιρίες για απλοποίηση υπάρχουν σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Το βιβλίο ξεκινά από την τακτοποίηση του γραφείου σας και την οργάνωση του χρόνου σας, και φτάνει μέχρι τα οικονομικά, την υγεία και τις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις.
Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μαθαίνετε:
– Πώς να απαλλαγείτε για πάντα από τις στοίβες χαρτιών στο γραφείο σας.
– Πως ωφελούνται ο νους και η ψυχή σας από μια τακτοποιημένη κατοικία.
– Πώς να γίνετε πλουσιότεροι αντιμετωπίζοντας τα χρήματα χωρίς άγχος.
– Πώς να απολαμβάνετε τη ζωή με το “δικό σας ρυθμό”.
– Πώς να παραμένετε υγιείς και σε φόρμα χωρίς να βασανίζεστε.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…