Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους ή είδαν τη ζωή με άλλο μάτι. Συμβουλές ειδικών για να αλλάξουμε κομμάτια της καθημερινότητάς μας, να δούμε τα προβλήματά μας μέσα από διαφορετικό πρίσμα και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Με λίγα λόγια, βιβλία που μας βοηθούν να ζούμε καλύτερα.

Βιβλία για μια καλύτερη ζωήΟ μοναχός που πούλησε τη Ferrari του

RobinSharma

Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου… Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Το πιο σημαντικό

Smith Hyrum.W

Στο βιβλίο του “Το πιο σημαντικό” ο Χάιραμ Σμιθ, συγγραφέας διεθνών μπεστ σέλερ, εξηγεί για ποιο λόγο τόσο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι κάτι λείπει από τη ζωή τους, εξαιτίας της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις πράξεις τους και στις προσωπικές τους αξίες.

Με πειστικά παραδείγματα από άλλους και από τη δική του πλούσια πείρα, ο Σμιθ εκθέτει μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδο για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις αξίες σας και να τις βιώσετε στο έπακρο.

Η στρατηγική που θα σας αλλάξει τη ζωή συνίσταται σε τρία πολύτιμα βήματα:
– Ανακαλύψτε τι είναι το πιο σημαντικό για σας
– Εκπονήστε ένα σχέδιο
– Εφαρμόστε το σχέδιο αυτό

Ενσωματώνοντας τη στρατηγική του Σμιθ στη ζωή σας, όχι μόνο θα ενστερνιστείτε ξανά τις αξίες σας, αλλά και θα τις αναδείξετε σε προτεραιότητά σας. Το πιο σημαντικό είναι ένας απολύτως απαραίτητος και επίκαιρος οδηγός για να ζήσετε μια πραγματικά γεμάτη ζωή και να γίνετε αυτοί που πάντα θέλατε να είστε.

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

50 Καλύτεροι τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας

TomButlerBowdon

Ο TomButler – Bowdon συνέρραψε μία μοναδική συλλογή με 50 κλασικά έργα -από τις αρχαίες διδασκαλίες του Βούδα και του Λάο Τσε μέχρι τα σύγχρονα best sellers του 20ού αιώνα- που αντιπροσωπεύουν όλη τη γνώση και τα “μυστικά” για την προσωπική ολοκλήρωση και ευτυχία. Ο συγγραφέας ανατρέχει στα θρησκευτικά, πολιτιστικά και φιλοσοφικά ρεύματα στον κόσμο ανά τους αιώνες και αποτιμά τα οφέλη τους για τον αναγνώστη. Είναι η πρώτη και μοναδική περιληπτική γνωριμία με κλασικά έργα που μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή μας.

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου

Μπάρμπαρα Μπέργκερ

Το βιβλίο αυτό μιλά για δύναμη – όχι για τη δύναμη της εξουσίας ή του πλούτου, αλλά για τη δύναμη του νου. Στις σελίδες του θα μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας τη ζωή σας και να τη διαμορφώσετε έτσι όπως πάντα θέλατε να τη ζήσετε. Η Μπάρμπαρα Μπέργκερ γράφει: «Οι σκέψεις μας και τα λόγια μας είναι παντοδύναμα. Η ζωή μας διαμορφώνεται σύμφωνα με όσα σκεφτόμαστε και λέμε. Εμείς –και μόνο εμείς– έχουμε τον απόλυτο έλεγχο στις σκέψεις και στα λόγια μας, επειδή εμείς αποφασίζουμε πού θα κατευθύνουμε τις σκέψεις μας. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι μας είμαστε τόσο δυνατοί». Με ποιο τρόπο όμως διεκδικούμε αυτή τη δύναμη; Πώς παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τις αλήθειες που παρουσιάζονται στο βιβλίο; Η Μπέργκερ πιστεύει πως αυτό είναι πολύ απλό· τόσο απλό που μοιάζει να μην είναι αληθινό. Στο βιβλίο της υπάρχουν όλα τα εργαλεία αλλά και η απαραίτητη, βήμα προς βήμα, καθοδήγηση που χρειαζόμαστε για να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας απλά και μόνο τον τρόπο σκέψης μας.

­­Βιβλία για μια καλύτερη ζωήΟι κανόνες της ζωής

Templar Richard

100 απλοί πρακτικοί κανόνες για μια πετυχημένη ζωή. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν άριστα στην τέχνη της ζωής: Ελίσσονται με άνεση, ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν και να πουν στην κάθε περίσταση. Ποιο είναι το μυστικό τους; Ξέρουν τους Κανόνες της ζωής. Το βιβλίο αποτελείται από 100 απλούς, πρακτικούς κανόνες στο κοινωνικό, εργασιακό και επικοινωνιακό πεδίο για να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, να ενισχύσετε την επιρροή σας, να καταφέρετε περισσότερα, να γίνετε πιο ήρεμοι και πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Ο συγγραφέας με έξυπνες συμβουλές, αλλά και αρκετή δόση χιούμορ, σας παροτρύνει να δείτε τη ζωή πιο αισιόδοξα. Σας μαθαίνει να μην το βάζετε κάτω μπροστά στα προβλήματα και σας δείχνει πώς να προσεγγίζετε τις σχέσεις με το σύντροφό σας, την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους σας θετικά, παρά τις όποιες δυσκολίες. Έτσι θα νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και θα αντεπεξέλθετε ευκολότερα στις πιεστικές απαιτήσεις της καθημερινότητας. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για τη ζωή σας. Ξέρετε πόσο καλύτερη θα μπορούσε να γίνει;

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Ζήσε το ονειρό σου

Alastair Humphreys

Ο AlastairHumphreys γύρισε όλο τον κόσµο µε το ποδήλατό του διανύοντας 46.000 µίλια και αποσπώντας τον τιµητικό τίτλο του «μεγαλύτερου περιηγητή του αιώνα µας» από τον πολυβραβευμένο ρέκορντμαν Sir Ranulph Fiennes. Στο βιβλίο Ζήσε Το Όνειρο Σου ο Alastair Humphreys µοιράζεται μαζί µας τις εμπειρίες του και γίνεται πηγή έµπνευσης για όλους εµάς που φοβόµαστε να τολµήσουµε.

Η περιπέτεια είναι εκεί έξω. Τολµήστε να ανακαλύψετε τους δρόµους της. Ο χρόνος ήδη κυλάει αντίστροφα. Μη σπαταλάτε ούτε ένα λεπτό.

Διαβάστε την κριτική του βιβλίου εδώ.

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Οι περιοχές των σφαλμάτων σας

Γουέιν Ντύερ

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΖΕΙΣ! Αυτό είναι το μήνυμα του βιβλίου. Πόσοι είναι αυτοί, που παρόλο που ξέρουν ότι βρίσκονται σε λάθος δρόμο, λάθος επάγγελμα, λάθος περιβάλλον, ακόμα και λάθος σχέση, κάνουν το μεγάλο και τολμηρό βήμα να επανεξετάσουν τον εαυτό τους και τις πραγματικές επιθυμίες τους και να ξεκινήσουν να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν;

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Η ανατομία του πνεύματος

CarolineMyssPh.

Σ’ αυτό το βιβλίο θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τα εφτά κέντρα δύναμης του σώματός μας, τα Τσάκρα, που είναι ρυθμιστές της ροής της ζωτικής μας ενέργειας. Θα μάθετε πως να αποφεύγετε την αποδυνάμωση που προκαλούν οι δικές σας προσκολλήσεις ή η αρνητική ενέργεια των άλλων, πως να διασφαλίζετε την αίσθηση του εαυτού σας ώστε η βάση της προσωπικής σας δύναμης να μη διαβρώνεται από τα εσφαλμένα σύμβολα της δύναμης – το χρήμα, το σεξ και την εξωτερική εξουσία. Ακόμα, θα μάθετε πως να αναπτύξετε τις δικές σας διαισθητικές ικανότητες, ώστε να αρχίσετε να βλέπετε την ενέργεια, τη δική σας και των άλλων.

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Πώς να αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό

Les Giblin

Θέλετε να έχετε επιτυχία στις επαφές σας με τους άλλους ανθρώπους;
Θέλετε να καταξιωθείτε στη δουλειά σας και να ευτυχήσετε στην προσωπική σας ζωή;

Το μυστικό κρύβεται στις ανθρώπινες σχέσεις και ο Les Giblin αποκαλύπτει όλα τους τα μυστικά μέσα από δοκιμασμένες μεθόδους και τεχνικές.

Είτε επιδιώκετε αύξηση από τον εργοδότη σας είτε μια αποδοτική συνεργασία με τον πελάτη σας είτε μια καλή σχέση με το γείτονά σας, στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε.

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Το αλφαβητάρι του αιωνόβιου

Μπενέτος Θάνος

Πώς να ζήσουµε ως τα εκατό και να είµαστε σε φόρµα; Η ιδέα είναι παλιά όσο κι ο κόσµος: ο Παράκελσος κατάπινε χρυσάφι όπως εµείς καταπίνουµε αντιοξειδωτικά και βιταµίνες· ο δόκτωρ Βορονόφ µεταµόσχευε όρχεις πιθήκων σε ηλικιωµένους άνδρες… Τα µυστικά της µακροζωίας τροφοδοτούν µια κερδοφόρα αγορά που ανανεώνει κάθε τόσο τα προϊόντα και τις υποσχέσεις της. Αλλά τι ξέρουµε πραγµατικά γι’ αυτά; Και τι µπορούµε να κάνουµε για να ζήσουµε ως τα εκατό και να είµαστε σε φόρµα;Τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα από όλα όσα ακούµε; Γενετικές παρεµβάσεις, αυξητική ορµόνη, Gingko, κρητική διατροφή, κόκκινο κρασί, ιχνοστοιχεία, σιέστα, ασκητισµός, περπάτηµα…

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…