Βιβλία για επιτυχία και οικονομική ευημερία

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να είναι ευτυχισμένος, επιτυχημένος και πλούσιος; Η ευτυχία είναι μέσα μας. Μπορούμε να τη βιώσουμε από τη στιγμή που θα πάρουμε την απόφαση να γίνουμε ευτυχισμένοι. Η επιτυχία από την άλλη είναι θέμα απόφασης και συνειδητής προσπάθειας και επιμονής, ενώ ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να κατακτήσει την οικονομική ευημερία ακολουθώντας πιστά ορισμένους κανόνες. Παράλληλα, την ώρα που η δουλειά έφτασε να γίνει είδος πολυτελείας, η ανάγκη για καθημερινή απόδειξη της αξίας των εργαζομένων έχει γίνει επιτακτική. Και επειδή πλέον οι εταιρείες έχουν μειώσει, έως κόψει τελείως τα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης, επαφίεται στους ίδιους τους εργαζομένους να αναπτύσσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους διαρκώς. Στο εμπόριο κυκλοφορούν βιβλία που αναλαμβάνουν τον ρόλο του οδηγού για να σε κατευθύνουν βήμα βήμα στο ταξίδι της προσωπικής σας αλλαγής. Επιτυχία, ευτυχία, οικονομική ευημερία και δεξιότητες στην εργασία πρόκειται να κατακλύσουν τη ζωή σου. Ένα βιβλίο, όμως, από μόνο του δεν μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή σου, μπορεί όμως να σε βοηθήσει να την αλλάξεις, αν το αποφασίσεις.


Βιβλία για την ευτυχία και την επιτυχία

Γιατί άραγε τόσοι και τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή; Αφού το μυστικό δεν είναι μυστικό. Η φόρμουλα – Οι 130 χρυσοί νόμοι της επιτυχίας στη ζωή συγκεντρώνει τα κοινά χαρακτηριστικά των επιτυχημένων και πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη που δεν τα συναντάμε στους υπόλοιπους ανθρώπους. Σκέφτονται και δρουν με έναν συγκεκριμένο, κοινό τρόπο, κάτι που δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Και να θυμάσαι ότι η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Εσείς τελικά επιθυμείτε να πετύχετε στη ζωή;

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το σπίτι σας, αυτό που έχει σημασία αυτό που μας λέει Το φενγκ σούι για την επιτυχία και την ευτυχία. Να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερη ευτυχία φτάνει μόνο να προσελκύσετε το τσι μέσα από αλλαγές στον χώρο σας. Με τη σειρά του το βιβλίο Όλοι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι που ξέρω έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ευτυχισμένοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, αρκεί μόνο να τους παρατηρήσουμε λίγο πιο προσεκτικά, μελετώντας τις αντιδράσεις τους σε σχέση με τις δικές μας, με ανοιχτό μυαλό αλλά και καρδιά! Αφού, λοιπόν, μπορούν αυτοί μπορείς και εσύ. Και αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το μυστικό τους έρχεται Η Πολυάννα και το μυστικό της ευτυχίας να σας το αποκαλύψει. Ανακαλύπτει πως η ζωή και τα προβλήματά της αντιμετωπίζονται μέσα από την αγάπη. Το ίδιο μήνυμα μεταδίδει και το βιβλίο Αν αγαπάτε τα παιδιά σας, αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας όσον αφορά τη διαπαιδαγώγησή τους. Μόνο μέσα από την αυθεντική αγάπη το παιδί γίνεται ο εαυτός του. Γι’ αυτό προτρέπει ο συγγραφέας να αναγνωρίσουμε το αυτονόητο: δεν υπάρχουν προβληματικά παιδιά. Υπάρχουν “κόμποι” που θέλουν λύσιμο ή κόψιμο… Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως! Τα ίδια τα παιδιά μάς δείχνουν το δρόμο. Ας τον ακολουθήσουμε…

Ένα άλλο σημαντικό βιβλίο, ικανό να συμβάλλει στην αυτοβελτίωσή μας με μία νέα πρόταση είναι το Μια αγελάδα, μια φορά. Ποιο είναι το σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε να διεκδικήσεις τη ζωή που σου αξίζει; Ψάξε μέσα σου, και άλλαξε μια πληθώρα συνηθειών και καθιερωμένων αντιλήψεων που σε κρατάνε δέσμιο της μετριότητας. Και αυτό γιατί ο πραγματικός εχθρός της επιτυχίας δεν είναι η αποτυχία, αλλά η μετριότητα. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το Απελευθέρωσε τις δυνατότητές σου, καθώς είναι μία άριστη επιλογή για όποιον αισθάνεται ότι θέλει να αλλάξει τη ζωή του αλλά δεν ξέρει τι θέλει, δεν ξέρει πως να το αποκτήσει ή δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει.

Βιβλία για την οικονομική ευημερία

Και επειδή και η οικονομική ευημερία ξεκινάει από την οικογένεια θα σας ρωτήσουμε: Σε ποιο κοινωνικό στρώμα ανήκετε; Το βιβλίο Πλούσιος μπαμπάς, φτωχός μπαμπάς καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς, πλούσιοι, μεσαίοι, φτωχοί διδάσκουν στα παιδιά τους το χρήμα. Πώς θα πρέπει, τελικά, οι γονείς να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους;

Έπειτα, το βιβλίο Πώς θα γίνεις πλούσιος θέτει κάποια σημαντικά ζητήματα ως προς τον τρόπο αντίληψης της ζωής σου στον επαγγελματικό χώρο. Λανθασμένες αντιλήψεις ξεκαθαρίζονται και εσύ πια μαθαίνεις το μυστικό διασχίζοντας τον δρόμο προς την οικονομική ευημερία. Επιπλέον, υπάρχει και η αντίληψη ότι ο Πλούτος μπορεί να αποκτηθεί χρησιμοποιώντας το Φενγκ Σούι, ενώ Τα χρήματα και ο νόμος της έλξης και το Γίνετε πλούσιοι με τη δύναμη της σκέψης λένε ότι αν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. Το κλειδί είναι να θελήσετε να τα αποκτήσετε, και τότε μόνο θα τα προσελκύσετε. Πρέπει, όμως, να ξέρετε πως έχετε τη δύναμη να προσελκύσετε οτιδήποτε επιθυμείτε. Πάντως, το βιβλίο Πώς να ανησυχούμε λιγότερο για τα χρήματα θα σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τα αισθήματά σας απέναντι στα χρήματα µε απώτερο σκοπό να σας επιτρέψει να ανακαλύψετε τι είναι για εσάς στ’ αλήθεια σημαντικό στη ζωή. Προς την ίδια λογική κινούνται και Οι επτά νόμοι του χρήματος, καθώς μας δείχνουν πώς να ζούμε με το χρήμα και πώς να το χρησιμοποιούμε αντί να μας χρησιμοποιεί.

Τι αποκαλύπτουν οι Πέντε πήλινες πλάκες από την πρόσφατη ανασκαφή στα ερείπια της Βαβυλώνας γύρω από τα χρέη και την απόκτηση χρήματος; Συμπορευθείτε με τη σοφία των αρχαίων μέσα από τον Πλουσιότερο άνθρωπο της Βαβυλώνας.

Βιβλία για να διακριθείς στη δουλειά (μέρος Ά)

Θέλετε να αναπτύξετε τα ιδιαίτερα ταλέντα που απαιτούνται στη σημερινή αγορά εργασίας και να διακριθείτε στον εργασιακό σας χώρο; Σας προτείνουμε τρία βιβλία που θα σταθούν ως πολύτιμοι αρωγοί στο πλευρό σας. Οι 100 πιο σοφές ιδέες για τη δουλειά σχεδιάστηκε ως οδηγός και πηγή έμπνευσης για την αντιμετώπιση των εμποδίων που συναντά κάθε εργαζόμενος ανεξαρτήτως κλάδου ή περιοχής. Ως ο προσωπικός σας μέντορας, θα σας αποκαλύψει αλήθειες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος κάθε άνθρωπος των επιχειρήσεων κάποια στιγμή στην καριέρα του, και θα σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις. Όλα, πάντως, ξεκινάνε από την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης… Το Μπράβο της Φάλαινας βασίζεται στη δύναμη του story telling για να μας μεταδώσει τις βασικές αρχές ενός αποτελεσματικού μάνατζμεντ. Πάνω από όλα είναι ένα βιβλίο που προσφέρει την ευκαιρία σε κάθε αναγνώστη του να γίνει καλύτερος γονιός, στοργικός σύζυγος, αγαπητός συνάδερφος και να ζει μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη, προσωπική και εργασιακή ζωή. Εξάλλου, δεν νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να κάνεις την επανάστασή σου; Πώς; Κάνοντας Μικρές επαναστάσεις για μεγάλες αλλαγές στη ζωή και στην καριέρα χωρίς φόβο.

Πηγές γνώσης για πωλητές

Μήπως θέλεις να ασχοληθείς με τις πωλήσεις επαγγελματικά και δεν έχεις προηγούμενη γνώση ή εμπειρία; Διάβασε το σύγγραμμα η Τέχνη της προσωπικής πώλησης, καθώς είναι ένας πλήρης οδηγός για το χτίσιμο όλων των απαραίτητων ικανοτήτων που σχετίζονται με κάθε μορφή πώλησης. Κατόπιν, πιάσε το βιβλίο οι 100 καλύτερες συμβουλές πωλήσεων στον κόσμο. Αποτελεί ένα καλαίσθητο εγχειρίδιο που συμπυκνώνει τη σοφία επαγγελματιών στον τομέα των πωλήσεων, καθώς και φιλοσόφων, ποιητών και κορυφαίων στοχαστών όλων των εποχών.

Εσείς που διαθέτετε επιχείρηση το βιβλίο οι Πελάτες που μετράνε πρόκειται να σας προσφέρει πολύτιμες συμβουλές μέσα από μία ωραία παρομοίωση δείχνοντας με εύγλωττο τρόπο τη σχέση της επιχείρησης με τον πελάτη. Ποιους πελάτες πρέπει να κρατήσετε και ποιους να ξεφορτωθείτε; Οι Πωλήσεις με αμοιβαίο όφελος- win win selling τώρα σας κατευθύνουν στο πώς να αποκτήσετε νέους πελάτες αλλά και πώς να διατηρήσετε τους ήδη υπάρχοντες, ενώ ο Μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο πρόκειται να σας καθηλώσει μέσα από μία ιστορία και να αλλάξει τη ζωή σας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Πώς να κάνετε μεγάλα κέρδη από τη δική σας μικρή επιχείρηση υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να γίνει κάποιος επιχειρηματίας. Ούτε ΜΒΑ χρειάζεται. «Πολύ επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν έχουν σπουδάσει τίποτα. Δεν χρειάζεται καν πολλά για να αρχίσετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο πελάτης. Τι κάθεστε λοιπόν; Βρείτε τον!» Παράλληλα, μάθε όλα τα Επιχειρηματικά μυστικά μέσα από την ιστορία σημαντικών προσώπων σε σχέση με τον τρόπο που διοίκησαν τον κόσμο. Δικτάτορες και τύραννοι, Άνθρωποι του θεού και ανώτερες δυνάμεις, Βιομήχανοι και έμποροι, Βασιλείς, Βασίλισσες και κατακτητές και Φιλόσοφοι και λόγιοι. Εάν λοιπόν αντιμετωπίζετε προβλήματα στη διοίκηση της δικής σας επιχείρησης ίσως θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε το συγκεκριμένο βιβλίο. Θα ακούσετε τον Κομφούκιο να ψιθυρίζει στο αυτί σας τι πρέπει να κάνετε. Ή τον Νικολό Μακιαβέλι; Ή τον Σουν Τζου; Ή την Ελισάβετ την Α; Ποιος ξέρει;

Η΄ μήπως με το πέρασα των χρόνων βαλθήκατε να γίνετε ηγέτης; Μάθετε μέσα από το Βάλτε στόχο το χρυσό ότι είναι μύθος ότι οι ηγέτες γεννιούνται. Οι ηγέτες γίνονται κιόλας. Αρκεί να είναι αφοσιωμένοι στην προσωπική τους ανάπτυξη και διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά για να βελτιώσουν τον εαυτό τους ως προς τις ηγετικές ικανότητες που υστερούν.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…