Βιβλία για διαχείριση άγχους-χρόνου

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Ο χρόνος και το άγχος είναι έννοιες αλληλένδετες στη σύγχρονη κοινωνία. Όποιος μπορεί να τα διαχειριστεί σωστά έχει κάνει ένα βήμα προς την εσωτερική ισορροπία, που τον βοηθάει να δει τη ζωή με διαφορετικό μάτι. Εξι τίτλοι βιβλίων που θα σας δώσουν εύκολες και κατανοητές συμβουλές και τεχνικές, ώστε να τα βάλετε με τα δύο σύγχρονα «θηρία» που μας απειλούν.

No Stress – Εκδόσεις Κριτική

Marcy MonaFleiszman Nadine

Βιβλία για διαχείριση άγχους-χρόνουΑΝΑΠΝΕΥΣΤΕ ΒΑΘΙΑ, ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Πώς θα απαλλαγούμε το άγχος; Πώς θα το μετατρέψουμε σε κινητήρια δύναμη για τη ζωή μας; Οι συγγραφείς αναλύουν τις κυριότερες αιτίες άγχους και μας προτείνουν απλές και έγκυρες λύσεις για να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα.

Αναμφίβολα, το άγχος προβάλλει τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους νέους σοβαρούς κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσουν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι επιχειρήσεις.

Σε οικονομικό επίπεδο, οι επιπτώσεις του δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες.

Σε προσωπικό επίπεδο, το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογική κατάσταση, αλλά και τη σωματική υγεία και ευεξία των εργαζομένων, καθώς συνδέεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων, χρόνιας κόπωσης και άλλων σοβαρών διαταραχών.

Οι συγγραφείς του βιβλίου No Stress αναλύουν 16 καταστάσεις, εξαιρετικά αγχογόνες για τους εργαζομένους αλλά και πολύ συνηθισμένες, όπως οι συγκρούσεις με τους συναδέλφους, οι συχνές μετακινήσεις και τα ταξίδια, η ηθική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο κ.ά.

Με απλό, αλλά τεκμηριωμένο τρόπο, προτείνουν μεθόδους και ασκήσεις που στηρίζονται στη θετική σκέψη και τη χαλάρωση και σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε το άγχος ή ακόμη να το μετατρέψετε σε πολύτιμο σύμμαχο για την επιτυχία σε όποιον επαγγελματικό στίβο κι αν αγωνίζεστε.

Διώξτε το άγχος και τη μελαγχολία – Εκδόσεις Κριτική

Luciani Joseph J.

Βιβλία για διαχείριση άγχους-χρόνου

Θα θέλατε ν’ αφήσετε πίσω σας την άσκοπη ανησυχία; Να περάσετε από τους οδυνηρούς στοχασμούς σε πιο υγιείς, εποικοδομητικές σκέψεις; Τότε το άγχος και η κατάθλιψή θα εξαφανίζονταν!

Η ριζοσπαστική μέθοδος του Joseph J. Luciani θα σας βοηθήσει ν’ αλλάξετε προοπτική και να βελτιώσετε τη ζωή σας. Εφαρμόζοντας την επαναστατική θεωρία της αυτοθεραπείας, θ’ ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να ξεπεράσετε τα αρνητικά μοτίβα σκέψης που σας κρατούν δέσμιους. Καθώς προσανατολίζεστε προς μια θετική στάση ζωής, θα μάθετε να προστατεύετε την ισορροπία, τη διαύγεια και τον αυθορμητισμό σας καθημερινά, να ελέγχετε την ανασφάλειά σας, να διαχειρίζεστε το στρες και να νικάτε την κακή διάθεση.

The Healing Code – Εκδόσεις Διόπτρα

Alexander Loyd

Βιβλία για διαχείριση άγχους-χρόνου

Το 2001, ο δρ Αλεξάντερ Λόιντ ανακάλυψε πώς ενεργοποιείται ένας εγγενής μηχανισμός του σώματος που εξαλείφει την πηγή του 95% όλων των ασθενειών και παθήσεων. Όταν ενεργοποιείται αυτός ο μηχανισμός, αποκαθίσταται η λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία μπορούν πλέον να θεραπεύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Η ανακάλυψη του δόκτορα Λόιντ επιβεβαιώθηκε και επαληθεύτηκε από τα αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων, καθώς και από τις μαρτυρίες χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον Θεραπευτικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουν κυριολεκτικά κάθε είδους ζητήματα, όπως προβλήματα υγείας, συναισθηματικών διαταραχών, σχέσεων, ακόμα και καριέρας.

Οι δοκιμές του έδειξαν, επίσης, ότι υπάρχει ένας «Συμπαντικός Θεραπευτικός Κώδικας» που μπορεί να βοηθήσει τους περισσότερους ανθρώπους να θεραπεύσουν τα περισσότερα ζητήματα. Με τη βοήθεια του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας, θα μάθετε αυτόν τον Συμπαντικό Θεραπευτικό Κώδικα, η εφαρμογή του οποίου απαιτεί μόνο μερικά λεπτά. Θα ανακαλύψετε επίσης:

  • Τα Επτά Μυστικά της ζωής, της υγείας και της ευημερίας.
  • Την Τεχνική της Άμεσης Επίδρασης, που απαλλάσσει μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα από το στρες της καθημερινότητας.
  • Τον Ανιχνευτή των Κομβικών Ζητημάτων, ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε την πηγή όσων σας απασχολούν στα σημαντικά θέματα της ζωής σας.

Τώρα, έχετε στα χέρια σας την επαναστατική μέθοδο που μπορεί να θεραπεύσει όλα τα συνειδητά αλλά και ασυνείδητα ζητήματα που αντιμετωπίζετε.

Διαβάστε την κριτική του βιβλίου εδώ.

Βιβλία για διαχείριση άγχους-χρόνου

Μάθετε να αντιμετωπίζετε το άγχος – Εκδόσεις Πατάκη

Cungi Charly

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό καταπολέμησης του άγχους. Εξηγεί το φαινόμενο και περιγράφει τρόπους αξιοποίησης των θετικών πλευρών του και ελαχιστοποίησης των αρνητικών συνεπειών του (επιθετικότητα, κατάθλιψη κτλ.). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρακτικός οδηγός, καθώς προτείνει συγκεκριμένες μεθόδους για τη διαχείριση του άγχους μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής ή στον τρόπο σκέψης.

Διαλογισμός στην Καθημερινή Ζωή – Εκδόσεις Τερζόπουλος

Όσσο

Βιβλία για διαχείριση άγχους-χρόνου

Τεχνικές κατά του Στρες για πιο Ήρεμη Ζωή

Ενόσω οι πυρετώδεις ρυθμοί της επαγγελματικής μας ζωής αυξάνονται, η ανάγκη για χαλάρωση και αρμονία γίνεται όλο και πιο σημαντική. Οι τεχνικές διαλογισμού του βιβλίου αυτού έχουν σχεδιαστεί για όσους θεωρούν τον χρόνο πολύτιμο και για όσους η ζωή έχει πάρει την μορφή διαρκούς πάλης.

Ο Όσσο είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνευματικούς οδηγούς. Η μοναδική του προσέγγιση στον διαλογισμό οφείλεται στο ότι αναγνώριζε τους ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Το βιβλίο Διαλογισμός στην Καθημερινή Ζωή θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε εκ νέου τον εσωτερικό σας εαυτό, καθώς και να βρείτε πώς θα ελαττώσετε το άγχος και θα αυξήσετε την ενέργειά σας.

Οι μοναδικές μέθοδοι, η πείρα και η σοφία του Όσσο αναδύονται από τις σελίδες του βιβλίου. Εστιάζονται κυρίως στην σύνδεση ανάμεσα στο στρες και την σωματική ένταση και στο πώς να πετύχετε υψηλότερη επίγνωση και βαθύτερη χαλάρωση.

Οργάνωσε σωστά το χρόνο σου – Εκδόσεις Κριτική

Raffoni Melissa

Βιβλία για διαχείριση άγχους-χρόνου

Αντιμετωπίζετε φορτωμένα ωράρια, πιεστικές προθεσμίες, ατελείωτες υποχρεώσεις; Ο εύχρηστος οδηγός αυτός σας βοηθά να οργανώσετε το χρόνο σας αποτελεσματικά, ώστε να ανταποκριθείτε στον μεγάλο φόρτο εργασίας, να γίνετε πιο παραγωγικοί και να ανακτήσετε τον έλεγχο της καθημερινότητά σας.

Όλοι αγχωνόμαστε επειδή δεν έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας. Το βιβλίο αυτό, βέβαια, δεν θα προσθέσει περισσότερες ώρες στη μέρα σας. Μπορεί, όμως, να σας δείξει πώς να διαχειριστείτε καλύτερα το διαθέσιμο χρόνο σας, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Συγκεκριμένα, σας μαθαίνει πώς:

  • Να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες και τις υποχρεώσεις σας
  • Να οργανώσετε το πρόγραμμά σας
  • Να κάνετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο

Η Μικρή σειρά του μάνατζερ δίνει άμεσες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μάνατζερ. Κάθε βιβλίο περιέχει χρήσιμα εργαλεία, αυτοδιαγνωστικά τεστ και παραδείγματα από την πραγματικότητα που βοηθούν να εντοπίσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Όπου κι αν βρίσκεστε, στο γραφείο, σε σύσκεψη ή σε ταξίδι, οι εύχρηστοι αυτοί οδηγοί σας δίνουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της δουλειάς σας γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…