Βιβλία – έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σας

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Σε όλες τις εποχές υπήρξαν λαμπεροί άνθρωποι που πέτυχαν αξιοζήλευτα κατορθώματα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν. Σε πείσμα της «μαυρίλας» που κυκλοφορεί γύρω μας, εμείς πιστεύουμε ότι τώρα γεννιούνται λαμπρές ευκαιρίες για να εκπληρώσουν οι νέοι άνθρωποι τα όνειρά τους. Οι απίστευτες δυνατότητες που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών έχουν εκμηδενίσει τις αποστάσεις και κάνουν δυνατή τη συνεργασία ανθρώπων από διαφορετικές ηπείρους για δημιουργία και υλοποίηση νέων ιδεών.

Επειδή όμως δεν φτάνει μόνο η έμπνευση, αλλά χρειάζεται και γνώση, καλό είναι προτού ξεκινήσετε το δικό σας «ταξίδι», να αναζητήσετε ό,τι σας λείπει. Κάνοντας έρευνα αγοράς ανακαλύψαμε μια πληθώρα βιβλίων που όχι μόνο ανάβουν τη σπίθα της ελπίδας μέσα μας, αλλά δίνουν και πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να υπερνικήσετε τα εμπόδια που θα συναντήσετε στο δρόμο σας. Εξερευνήστε τα, επιλέξτε και μην αφήσετε κανένα να σας αποτρέψει από το να εκπληρώσετε τα όνειρά σας. Και μην ξεχνάτε…

«Ο μόνος τρόπος για να βρεις το όριο του εφικτού είναι το να το ξεπεράσεις πηγαίνοντας προς το αδύνατο». – Arthur C . Clarke

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΞεκίνα! Η ζωή σε περιμένει – Εκδόσεις Διόπτρα

Lynn Grabhorn

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα διαμορφώνουν τη ζωή μας. Υπάρχει τρόπος να έχουμε μια υπέροχη και χωρίς προβλήματα σχέση, τον τραπεζικό μας λογαριασμό πάντα γεμάτο, να βρίσκουμε μια καλή δουλειά όποτε το θέλουμε, να έχουμε ένα όμορφο κορμί, και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο; Κι αν είναι έτσι, είναι δυνατόν να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά τα όνειρά μας εδώ και τώρα, και όχι στο απώτερο και άγνωστο μέλλον; Με το βιβλίο της “ΞΕΚΙΝΑ! Η ΖΩΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ”, η Lynn Grabhorn απαντάει με ένα δυνατό, ΝΑΙ, στο ερώτημά μας, δείχνοντάς μας με ποιο τρόπο αυτό που κάνουμε όλη μέρα εντελώς ασυνείδητα, στην ουσία είναι εκείνο που δημιουργεί και διαμορφώνει την κάθε στιγμή της ζωής μας.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΤα θαύματα θυμώνουν όταν δεν τα πιστεύεις – Εκδόσεις Γκοβόστη

Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου

Ιστορίες και διηγήματα αλλά και καταθέσεις προσωπικές συνθέτουν τον τόμο Τα θαύματα θυμώνουν όταν δεν τα πιστεύεις. Κείμενα που τα συνδέει το θαύμα. Το θαύμα που μπορεί να μετακινήσει το σκοτάδι. Να κάνει δυνατό το αδύνατο. Πραγματικό το μη πραγματικό. Όταν το άδικο περισσεύει. Όταν η αβεβαιότητα γίνεται ήττα. Όταν το παράλογο εξουσιάζει τη ζωή μας.

Γραμμένα από Χριστούγεννα σε Χριστούγεννα, μέρες που γεννούν το θαύμα, έχουν μέσα τους μια χαραγή φωτός από τον Ήλιο της Δικαιοσύνης. Ή αυτό ζητούσα όταν τα έγραφα. Να πιστέψεις στο θαύμα σημαίνει να ελευθερώσεις την ψυχή σου. Ή, αλλιώς, πίστεψε στο αδύνατο! Είναι σαν να προκαλείς το θαύμα.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΠως να επιτυγχάνετε – Εκδόσεις Μακρή

Αντώνιος Πισσάνος

Κάθε άνθρωπος έχει ανεξάντλητες ικανότητες για πρόοδο, αλλά κανένας δεν ολοκλήρωσε ακόμα τον σκοπό του. Αυτό που κάνατε μέχρι τώρα δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα από εκείνα που μπορείτε να κάνετε. Δεν χρειάζεται, όμως, να απελπίζεστε επειδή δεν έχετε ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας. Υπάρχει πάντα καιρός για να προοδεύσετε και να αναδειχτείτε, χωρίς να κάθεστε και να μεμψιμοιρείτε για την κακή σας τύχη. Οι ίδιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε όλους, παρουσιάζονται και σ’ εσάς. Το ζήτημα είναι πώς θα τις αξιοποιήσετε. Κάνετε ό,τι είναι δυνατόν να κάνετε για τον εαυτό σας, και για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι περιστάσεις, με την επιμονή και την επιτηδειότητα θα βρείτε τον τρόπο να τις χρησιμοποιήσετε για ν’ ανεβείτε στην κλίμακα της επιτυχίας.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΗ μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

SCHWARTZ

Για να φτάσετε στην επιτυχία και την ικανοποίηση, δε χρειάζεται να είστε μεγαλοφυείς ή να έχετε έμφυτα χαρίσματα – όμως πρέπει να μάθετε να τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς που θα σας οδηγήσει εκεί. Το βιβλίο αυτό σας διδάσκει τα μυστικά αυτά!

Το εγχειρίδιο της επιτυχίας – Εκδόσεις Μακρή

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΘοδωρής Καράμπελας

Το πρώτο και μεγαλύτερο μάθημα είναι ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι, το δεύτερο ότι εκείνοι που πέτυχαν αντιλήφθηκαν ότι μέσα στο μυαλό τους υπήρχε μια τεράστια δύναμη που την καλλιέργησαν και τη χρησιμοποίησαν και το τρίτο ότι μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε θέλεις και που δεν είναι ενάντιο στους νόμους του Θεού και του ανθρώπου, φτάνει να το θέλεις πολύ και να είσαι πρόθυμος να πληρώσεις ένα τίμημα.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΜπορείς – Εκδόσεις Μακρή

Αντώνιος Πισσάνος

Το βιβλίο αυτό αποτελεί αληθινό ευαγγέλιο. Δυο σελίδες αν διαβάσετε απ’ αυτό, θα δικαιώσετε αυτή τη γνώμη, γιατί σε κάθε σελίδα, απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, ο συγγραφέας βροντοφωνάζει: Μη δειλιάζετε μπροστά σε κανένα εμπόδιο στη ζωή σας, μην αναβάλλετε τίποτα, μην πιστεύετε στη Μοίρα και το πεπρωμένο, αλλά μόνο στη θέλησή σας, στη σκέψη σας, στις ψυχικές σας δυνάμεις, οι οποίες είναι τεράστιες και ανεξάντλητες, φτάνει να τις αντλήσετε από τα βάθη του υποσυνείδητού σας, όπου ληθαργούν ενώ δεν τις χρησιμοποιείτε.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΒάλτε στόχο το χρυσό – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

John C. Maxwell

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος ειδικός σε ζητήματα ηγεσίας Τζον Μάξγουελ επιστρέφει πάλι για να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις ηγετικές σας ικανότητες στο έπακρο. Το Βάλτε στόχο το χρυσό προσφέρει καθημερινά μικρά μαθήματα ηγεσίας που προέρχονται από την πληθώρα βιβλίων που έχει γράψει ο δρ Μάξγουελ για την ηγεσία και την προσωπική βελτίωση. Το βιβλίο χωρίζεται σε είκοσι έξι εβδομαδιαία μαθήματα, με ειδικό χώρο στο τέλος κάθε κεφαλαίου για να κρατάτε σημειώσεις για το προσωπικό σας ταξίδι προς την ηγεσία. Αυτά τα μαθήματα θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανάπτυξης των ηγετικών σας ικανοτήτων μέσα από τη σοφία και τις δοκιμασμένες πρακτικές του Τζον Μάξγουελ.

Μεταξύ άλλων:

  • θα μάθετε πώς να αυξάνετε την επιρροή σας και πώς να μεταδίδετε το όραμά σας.
  • θα μυηθείτε στη διαδικασία κατάρτισης των πέντε βημάτων και τη σπουδαιότητα της συνεργασίας με άλλους ανθρώπους.
  • θα μάθετε πώς να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζετε και να λειτουργείτε ομαδικά.
  • θα μάθετε πώς να αξιοποιείτε τις αποτυχίες για να φτάσετε στην κορυφή.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΤο κλειδί για το νόμο της έλξης – Εκδόσεις Διόπτρα

Jack Canfield

Το ταξίδι ξεκινάει εδώ και τώρα. Όλα όσα θέλετε βρίσκονται γύρω σας και περιµένουν από εσάς να τα αναζητήσετε. Όλα όσα θέλετε σας θέλουν και αυτά, αλλά θα πρέπει να δράσετε για να τα αποκτήσετε. Το σύµπαν θέλει να σας δει να πετυχαίνετε. Το κλειδί για το νόµο της έλξης σας δείχνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε και να κάνετε προκειμένου να προσελκύσετε αυτά που θέλετε στη ζωή σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας, να ενισχύσετε τον εαυτό σας και να πραγµατοποιήσετε τους στόχους σας, ώστε να δηµιουργήσετε ένα εκπληκτικό µέλλον – ένα µέλλον γεµάτο αγάπη, χαρά και αφθονία. Αυτό το βιβλίο είναι το δικό σας κλειδί.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΜαραθώνιος Ονείρων – Εκδόσεις Άγκυρα

Βερούλη Άννα – Μιχαλόπουλος Νίκος

Φέτος ένας από τους σημαντικότερους αγώνες στον κόσμο θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα και δεν είναι άλλος από τον Διεθνή Μαραθώνιο Αθηνών. Ο Μαραθώνιος και μάλιστα στην κλασική του διαδρομή δεν είναι απλά ένας αγώνας δρόμου. Είναι τόσα πολλά πράγματα μαζί, από συμβολική έως αγωνιστική οπτική, που θα μπορούσε και θα του άξιζε να αντιμετωπιστεί ως ένα γεγονός, που τιμά όχι μόνο την πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένα κοινωνικό κυρίως γεγονός, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να πλησιάσουν τα όνειρά τους. Ο «Μαραθώνιος Ονείρων» είναι ένα κείμενο που θέλει να αγγίξει μία πλευρά του αγώνα μέσα από τα μάτια και την ψυχή ενός εφήβου, που βλέπει τη συγκεκριμένη δοκιμασία ως τη δική του ευκαιρία να κάνει τους άλλους να τον προσέξουν, μέσα από μια καθαρά ειρηνική αλλά τόσο εκρηκτική διαδικασία και τελικά τον βοηθά να γνωρίσει τον ίδιο του τον εαυτό και τις ανάγκες του, τους προβληματισμούς του και τα όνειρά του, τον τρόπο που μπορεί να προσεγγίσει όσους αισθάνεται κοντά του, αλλά και ταυτόχρονα ανεξήγητα μακριά του. Γιατί ο Μαραθώνιος δεν είναι κατά κύριο λόγο τα χιλιόμετρά του και η κατάκτησή τους, αλλά το όνειρο και η προσέγγισή του – και αυτό μπορεί να το κάνει κάθε «αθλητής της ζωής».

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΝικήστε τους φόβους σας – Εκδόσεις Ψυχογιός

Σρινιβάσαν Σ. Πλέι

Όλοι μας βιώνουμε κάποιο βαθμό φόβου στις μεγάλες αποφάσεις της ζωής μας, είτε είναι ο γάμος που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε, είτε είναι η καινούργια μας δουλειά. Όμως τι γίνεται με τους πιο αθόρυβους, απαρατήρητους φόβους που επηρεάζουν τις καθημερινές μας επιλογές και ίσως φέρνουν προβλήματα στις σχέσεις μας; Ο φόβος της οικειότητας, του έρωτα, της αλλαγής, της αποτυχίας, της απόρριψης μπορεί να είναι οι κρυφές αιτίες που σαμποτάρουν τη ζωή μας. Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, ο συγγραφέας, που είναι ψυχοθεραπευτής και κλινικός ψυχολόγος, χρησιμοποιεί τα τελευταία ευρήματα της έρευνας στην ψυχολογία και στη νευρολογία για να μας δείξει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ευτυχία μας είναι ο φόβος. Και μάλιστα τονίζει ότι δεν είναι ακριβώς ο φόβος που φέρνει στρες και άγχος, αλλά ο φόβος του φόβου. Η αναγνώριση και η κατανόηση των φόβων μας είναι το πρώτο βήμα για να τους ξεπεράσουμε. Ο Πιλέι βασίζεται στις επιστημονικές έρευνες και τη δεκαοχτάχρονη κλινική και ψυχοθεραπευτική του εμπειρία για να αναλύσει συνηθισμένα προβλήματα, όπως ο φόβος της επιτυχίας, τα οικονομικά, οι διαπροσωπικές και ερωτικές σχέσεις, τα παιδικά τραύματα αλλά και η βιολογία των προκαταλήψεων και η επιστήμη της θετικής σκέψης. Με τις ασκήσεις που προτείνει, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να συνδέσουμε τη σκέψη με το συναίσθημά μας και να βρούμε την ευτυχία που ποθούμε και μας αξίζει.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΣελίδες επιτυχίας – Ιδέες για μια καλύτερη ζωή – Εκδόσεις Μίνωας

Σμαρούλα Παντελή

Στις Σελίδες επιτυχίας θα βρείτε ιδέες για να πλησιάσετε την επιτυχία χωρίς φθορές και απώλειες! Χρησιμοποιήστε τα μικρά αυτά κείμενα σαν πηγή έμπνευσης για σας, τους αγαπημένους σας, τους συνεργάτες σας, αλλά και για οποιονδήποτε θέλετε να ενθαρρύνετε. Απολαύστε την επιτυχία και μοιραστείτε την! Κάνει καλό!

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΣκέψου σαν Νικητής – Εκδόσεις Αλκυών

Dr. Walter Doyle Staples

“Αρχηγοί είναι αυτοί, που τρέφουν ένα όραμα τελειότητας και οι οποίοι έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες, για να μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους ν’ αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους. Εφαρμόζοντας τις αρχές αυτές του βιβλίου, κάνετε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΤα Κλειδιά της Επιτυχίας – Εκδόσεις Αλκυών

Napoleon Hill

Όποιος αναζητά προσωπική και οικονομική βελτίωση, σε αυτό το διαφωτιστικό οδηγό θα βρει πολύτιμες νοητικές ασκήσεις, τεχνικές αυτοανάλυσης, έντονη ενθάρρυνση και ξεκάθαρες συμβουλές.

Στόχοι! – Εκδόσεις Αλκυών

Brian Tracy

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΓιατί μερικοί άνθρωποι πετυχαίνουν όλους τους στόχους τους, ενώ άλλοι απλώς ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή; Ο συγγραφέας των παγκόσμιων best-seller, Brian Tracy, σας δείχνει πώς να φθάσετε από την απογοήτευση στην εκπλήρωση. Εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια άνθρωποι άρχισαν χωρίς να έχουν τίποτα και πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα στη ζωή τους. Ο Tracy παρουσιάζει τις βασικές αρχές, τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε, για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Σε αυτό το βιβλίο ο Tracy δίνει ένα απλό, αλλά αποτελεσματικό σύστημα, για να βάζετε και να πετυχαίνετε στόχους, μία μέθοδο την οποία έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, για να πετύχουν εντυπωσιακά επιτεύγματα. Χρησιμοποιώντας τις 21 στρατηγικές, που περιγράφει ο Tracy, θα μπορέσετε να πετύχετε οποιοδήποτε στόχο βάλετε, όσο μεγάλος κι αν είναι. Θα ανακαλύψετε πώς να εντοπίζετε τα προσόντα σας, τις αληθινές σας αξίες στη ζωή, και τι πραγματικά θέλετε να πετύχετε στα επόμενα χρόνια. Και το κυριότερο, θα μάθετε ένα σύστημα επίτευξης στόχων που θα μπορείτε να εφαρμόζετε σε όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΤο κλειδί για να αγκαλιάσεις το Σύμπαν – Εκδόσεις Λιβάνη

Συλλογικό έργο

Γίνετε σοφότεροι, γίνετε μάγοι του εαυτού σας! Το κλειδί της ευτυχίας ξεκινά από τη γνώση του εαυτού μας. Εάν καταφέρουμε να κάνουμε το εγώ μας καλύτερο, τότε όλα τα όνειρά μας θα αποκτήσουν νόημα: όνειρα μικρά και καθημερινά, όνειρα μεγαλόπνοα, όνειρα τρελά και όνειρα ρεαλιστικά, όνειρα ανεκπλήρωτα και όνειρα που, όταν έγιναν πραγματικότητα, μας απογοήτευσαν, όνειρα που βγήκαν αληθινά εντελώς τυχαία, και άλλα που χρειάστηκαν σκληρή δουλειά για να υλοποιηθούν, όνειρα δικά μας, όνειρα που μοιραστήκαμε με άλλους, όνειρα που έδωσαν νόημα και στόχο στη ζωή μας, όνειρα που έμειναν όνειρα κι έγιναν άλλοθι για τη δυστυχία μας. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε άνθρωπος στη γη που να μην ονειρεύτηκε κάτι, κάποτε.

Βιβλία - έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρα σαςΗ δύναμη – Εκδόσεις Λιβάνη

Μπερν Ρόντα

Αυτό είναι το εγχειρίδιο για τη μέγιστη δύναμη στο Σύμπαν – τη Δύναμη να αποκτήσετε όλα όσα επιθυμείτε. Χωρίς τη Δύναμη, δε θα είχατε γεννηθεί. Χωρίς τη Δύναμη, δε θα υπήρχε ούτε ένα ανθρώπινο πλάσμα στον πλανήτη. Κάθε ανακάλυψη, κάθε εφεύρεση και ανθρώπινη δημιουργία προέρχεται από τη Δύναμη. Η εξαιρετική υγεία, οι αρμονικές σχέσεις, μια καριέρα που σας ικανοποιεί, μια ζωή γεμάτη ευτυχία, η οικονομική άνεση που χρειάζεστε για να είστε, να κάνετε και να έχετε ό,τι λαχταράτε, τα πάντα προέρχονται από τη Δύναμη. Η ζωή των ονείρων σας ήταν ανέκαθεν περισσότερο ευπρόσιτη απ’ όσο συνειδητοποιούσατε, επειδή η Δύναμη να έχετε όλα τα καλά στη ζωή σας βρίσκεται μέσα σας!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…